23

idag känner jag mig effektiv! har massor med saker att fixa och jag vill bara städa, och typ clean out my closet. fälla upp en resväska och så smått fylla på den. 3 veckor låter lång tid för er, för mig är det ingenting. om 4 veckor är jag påväg till min familj nu, crazy.

jag berättade ju att jag köpte en kokbok förut, fast en tom. tänkte börja pilla ner mina favorit recept i den också. fast vi får se hur det blir med det.

idag ska det även hinnas med att träffa en väldigt saknad vän, Linda. Sen sa mamma att jag fick komma till hennes jobb idag också (dagis), lite av min sista chans att umgås med barn innan jag åker så det känns ju ändå som en bra ide! Vi får se hur det går med allt.


det kan inte vara sant

mina flygtider är bokade!!

9:20, 24 augusti lyfter jag från svensk mark, inte för gott, men det känns nästan så, för ett år åtminstonde. kommer att mellanlanda i duesseldorf för att komma till New York.
Men aldrig trodde jag att flygningen från NY till SF skulle ta nästan 7 timmar? 6:42 närmare bestämt..

men nu är det ju på riktigt, faktiskt, ingen återvändo. jag ska inte fega ur, verkligen inte.


)så om det är nån där nu som läser min blogg som flyger samma tid från arlanda så hör av er!)

28

4 veckor. herregud vart tar veckorna vägen?

tog en snabbis till kupolen efter mina allergisprutor och suktade lite resväskor. och jag är ju mer eller mindre kär i en rosa samsonite.. men vi får se hur de blir med dom som sagt. vill gärna ha ett par egna resväskor redan när jag åker, och faktiskt känna att dom här är mina och här packar jag ner mitt liv. låter skit töntigt men de är så sant som det var sagt.
fast å andra sidan lär jag ju köpa ytterligare resväskor där, för att kunna få hem mitt nya liv igen. så jag vet inte än. finns ju antagligen mycket finare väskor over there, men jag är inte den som har tid att vänta. det ska hända nu.

med mig hem fick jag i alla fall 2 strandklänningar som jag tror kommer väl till användning, och ett par rosa tunna chinos. som också känns rätt. allt för 170 kronor, SMACK, inte illa va? är det någon som kan fynda så är det ju jag.


(om ni undrar varför jag inte lägger upp nå bilder eller nått är det för att min dator som sagt är på lagning hos fixar-ola. och jag vill inte krångla med min nya kamera i m&ps dator. så ni får hålla er på sträckbänken ett tag till. När min stora resa väl har börjat så kommer det bli lite roligare att läsa, jag lovar.)

29

nå, vad tycks om min header? jag är nöjd, fast skärpan på mina ögon var såååå mkt bättre innan. men aja. ja tycker den är rätt fin, tack för hjälpen ola!

idag såg jag att dom hade sänkt priset på kameran jag köpte, med SEXHUNDRA kronor. det är galet, jag började nästan lipa. jag som redan trodde det var rea på den och såg ingen anledning till att vänta. så jävla snopet. men men så kan det va. tur man är så rik annars...

fick fakturan idag, 7370 kronor, ska väl försöka betala in det imorgon hade jag tänkt.

30

jag har mina tivel

jadu, det har jag verkligen. jag vill åka, jag vill uppleva allt, allt det där som krävs för att kunna kalla sig erfaren och kanske till och med vuxen. men samtidigt, jag har det bra här? varför krångla till det? men ändå, så är jag faktiskt livrädd för att fastna här.

har varit borta ett par dagar nu och spelat lite golf, 4 dagar var jag borta och ja längtade hem nått fruktansvärt sista dagen. 1 år är ju kanske inte så mycket längre tid ändå.

om exakt en månad har jag spenderat första natten i usa (om allt går som det ska alltså), hur galet är inte det? nu vet jag verkligen definitionen av skräckblandad förtjusning.



ikväll hoppas vi på min nya header.

36

oj nu var det länge sen jag skrev. men har varit borta och haft fullt upp mest hela tiden!

fick ett mail från hostmom häromdagen, hon skrev att dom inte kunde fatta att det nu bara är ca 1 månad tills jag kommer. och vem kan fatta det? allra minst jag. men dom såg fram emot det och berättade lite vad dom gjorde på dagarna åså.
Jag skrev även och frågade om mina curfews (när jag ska vara inne på kvällarna) då det inte var nått jag tänkt på. Hon sa bara att jag skulle vara inne en ansvarig tid de dagar jag jobbar så jag är pigg och kan passa barnen men att på helgerna hade dom inga curfews vilket var lite av en lättnad!

Min dator vill fortfarande inte fungera riktigt, börjar bli stressad. har inte råd att köpa någon ny men kanske måste. blä.

43

jag köpte mig en ny kamera tillslut, efter många om och men så lyckades jag bestämma mig. en Nikon coolpix s230 ska föreviga mina minnen från usa! det blir nog bra, för den är rosa. fast röd, fast rosa. ni fattar.

angående presenterna till familjen hittade jag ingen pippibok, eller jo men sen såg jag att det var ungefär halva priset på internet så jag klickade hem den istället. plus en bok till familjen Sweden-insideout. En homuristisk bok om sverige men ändå med super fina bilder och sånt! Ett tips om det är någon som har problem..
lillkillen vet jag fortfarande inte vad jag ska ge..funderar på brio leksaker, dom är ju svenska. en sån där bräda man slår på ni vet?hmm..

Idag har jag även inhandlat ett block som ska bli min kokbok det kommande året, ett vanligt vitt block med randiga sidor och ett snöre som håller ihop den liksom, toppen säger jag. 39 kr lagerhaus...

fikade med min älskade vän Lina idag, imorgon är det exakt 3 veckor tills hon åker och börjar sitt liv som storstadstjej i New York. Det är galet, och aj vad jag kommer sakna henne. 6 veckor tills jag åker imorgon, spännande, inser att veckorna går fort nu. galet!!

45


Har haft nybörjarkurs i golf nu under morgonen, och för ett par få timmars slit med barn den här veckan fick jag ca 2000, lättförtjänade pengar. Men dom ska brännas direkt såklart, är på väg till Siba strax och ska köpa mig en ny kamera.
Har övervägt om jag ska köpa en kamera här hemma eller en när jag kommer dit, men eftersom jag vill ha bilder från resan och första dagarna i NYC så blir det att köpa en hemma, så mycket tjänar jag inte på att köpa en där.

Är nu också rädd att jag ska behöva köpa en ny dator då min inte vill funka längre, sen min skola lade in linux istället för Windows på min dator vill den ingenting. Och nu har jag försökt installerat windows igen på den, men den blir ju bara galen av det..aja, det får bli ett lite senare problem hur jag gör med det. Såg ju iofs en snygg dator när jag var i sthlm...


Den här kameran lutar det åt just nu iaf.

Do you know Pippi Longstocking?

Nu ska jag ta en tur med mamma till Falun för att shoppa lite, överst på listan står min pippi bok. Undrar om de egentligen är jag som vill ha den...(var galen i pippi m.m när jag var liten).
Ska även försöka hitta en pippidocka någonstans..
vet inte vad jag kan köpa till killen än med tanke på att han är så liten..HJÄLP!


46

Idag har jag gjort en liten beräkning av vad allt fix&trix inför mitt aupair år kostat mig egentligen och summan av kardemumman ligger just nu på 10190 kronor..

Avbeställningsskydd - 375 kr
Försäkring - 5000 kr
Flygavgift - 1995 kr
Visumavgift - 1050 kr
(tågbiljetter - 400 kr)
Hälsoundersökning - 1000 kr
Polisregisterutdrag - 175 kr
Internationellt körkort - 195 kr

I vanliga fall betalar man även en depositionsavgift på ca 2400 kr (kommer inte ihåg exakt). Det slipper jag eftersom jag skickade in min ansöken innan 4 juni då de hade ett studenterbjudande vilket ja tkr var toppen!
(jag har iofs inte betalat in allting än med det är vad det kommer att kosta för mig)

Hur mycket har ni andra betalat än så länge?


47

jag är så trött! har jobbat 3 dagar nu, 10 timmar om dagen framför en dator, det sliter mer än man tror! har somnat innan 10 två kvällar nu, löjligt. men de är värt pengarna, speciellt när jag är i USA!

Idag när jag kom hem hade jag fått brev om att jag kan hämta ut mitt visum, hur coolt är inte det! Så ska hämta ut det imorgon förmiddag, nu är det verkligen nära. 47 dagar närmare bestämt, galet.

Imorgon tänkte jag även ta mig en tur ner på stan i falun för att leta efter presenter till mina värdbarn. Pippibok och karlsson på taket bok är planerat, även en pippidocka till S, fotbolls tröja till M kanske..jag vet inte. något tips?

nej nu lär jag nog gå och lägga mig igen..

jobba jobba

Imorgon börjar jag mitt sommarjobb på allvar, första dagen jag jobbar utan någon som hjälper mig och det är bara jag där. Är jätte nervös men det ska bli roligt också! Måste jobba nu i sommar så jag har lite pengar att röra mig med i USA!
Har även målat garaget åt pappa nu i helgen så det blir förhoppningsvis ett par tusen in på kontot för det!
Jobb fram till och med onsdag, sen golfkurs för barn till och med fredag,  blir en välbehövlig helg på det sen!

Om det är nått ni undrar över mig så fråga bara, heter iaf Isabelle Lindgren är 19 år och bor i borlänge, dalarna. Men som sagt, FRÅGA!


håll koll

Följ min blogg med bloglovin

50

Det här är alltså min nya blogg!

Kommer till största del att handla om nedräkningen till USA och vad som händer under mitt år där!
Åker alltså som Au pair den 24 augusti till staterna, kommer att bo i Oakley i Kalifornien. Oakley ligger ca 1 timme utanför San Fransisco.
Där ska jag ta hand om två små barn, en flicka S på 3½ år och en kille M på snart 2 år! (Ska prata med familjen och så innan ja lägger ut namn och kanske ev bilder..)

Jag skickade in mina ansökningar till Cultural Care (alltså är de dem jag åker genom) någom gång i mitten på mars, inte förens i mitten på maj fick jag min första matchning med en familj. Den familjen valde dock bort mig för jag var för ung. Nästa match var med familjen jag ska åka till. 2 telefonsamtal och ett par mail, sen var det bestämt!

Jag har nu 50 dagar kvar innan avresa, mycket som måste ordnas med innan det. Väntar dock på att mitt visum ska dimpa ner i brevlådan snart!
Har en hälsoundersökning att skicka in, och en räkning att betala, sen är det mest småsaker för min egen skull som är kvar att göra!



(och ja, jag ska göra sidan snyggare...)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0