frozen yoghurt, (going to be) my new thing

eller det kommer åtminstonde bli!
Hade en helt okej jobbdag idag, lite segt men det var okej. Efter jobbet hade jag bestämt träff med de två tyskarna som bor här i närheten, de var mycket trevligare nu än sist! svenska A-S följde också med. Vi åt mat på panda express, kina mat som är lite utav fastfood, GUD vad gott det var!
Efter det åkte vi till ett frozen yoghurt ställe, vilka underbara människor som jobbade där, två unga tjejer som var riktigt härliga. jag måste ta kort på det stället någon gång, det är så amerikanskt!
Det fanns ca 10 olika smaker på yoghurten (alltså typ mjukglass), jag tog mint, choklad och vanilj. Man får som en pappskål som man sprutar ner det i själv, de sitter på väggen i "affären". På andra sidan sitter toppingen, det fanns allt. godis, gummibjörnar, tuggumin, krossade kakor, marshmallows, flingor, färsk frukt, you name it!
Sen betalar man för hur mycket det väger, så klart, det är USA.
Hade en toppen kväll, kom hem och fick se en lapp där det stod "we need to talk" på, från värdmamman, shit tänkte jag och blev genast jätte nervös och såklart börjar jag tänka de värsta tankarna osv. gud vad jobbigt det var och jag blev ledsen på en gång, men jag gick ner på en gång för att få det överstökat. Och tada, det gick hur bra som helst, det var bara att tjejen hade lyckats släpa upp en bunke som hon ville hållas nere. har inte ens sett det, och tvivlar på att det var när jag har haft henne i huvudtaget, men jaja. och det andra var att jag skulle ta ut en låda ur hennes rum medan jag la pojken för sin nap, den krämerna låg i innan..men hon hade tydligen en nagelsax där, som jag faktiskt hittade och tog ut idag. annars fick jag mycket beröm istället och hon sa att barnen verkade gilla mig mycket osv. och att de gillade att ha mig här. så det visade sig bli mycket bra ändå! vi pratade om lite annat också, så det känns toppen nu!
ledsen för ett rörigt inlägg, men jag är trött! godnatt!

new week again.

idag har varit en effektiv dag må jag säga. jag gick upp runt 8, som jag gör i princip varje morgon SENAST för jag är jämt galet kissnödig då, förstår inte varför.
åt frukost med mamman och barnen, gick och matade katterna. hittade en stor hög med S*** på deras heltäckningsmatta, jätte kul, bara att börja städa. kul start på dagen!
har skrivit in mig på vuxenskolan idag, där var dom inte speciellt hjälpsamma tyvärr. men jag skrev in mig och signade mig för Yoga kursen som börjar 15:e Oktober. skönt att komma igång och beta av kurser, och samtidigt få lite träning!
efter det var vi en sväng till parken med barnen och lät de springa av sig. hem, jag lagade mat åt de när mamman åkte på möte och stoppade dem i säng. det gick prima. efter det kollade jag lite på svenska serier på de olika PLAY kanalerna som finns på internet. Svenska Hollywoodfruar, Idol och Ensam mamma söker. Skönt att få se lite svensk tv också!
har ätit någon form av musslor idag också, inte speciellt gott. men som vårt motto är här i familjen är "garlic does everything taste better" så slank de ner. men nej, ja förklarade att jag vill ha räkmackor med majonäs och kräftor.
middagen kändes riktigt bra faktiskt, det går mycket lättare när jag pratar mer osv. jag antar att det blir bättre på alla plan. mitt tjat har nämligen gett med sig, har fått 2 tyska au pairer som är i min grupp att äta middag med mig imorgon! Så de kommer och hämtar mig runt 7, och det känns toppen!
(de ringde och kollade med deras bilförsäkringsbolag idag och fick veta att jag får köra bilen i alla fall! tills jag har varit här i 3 månader, då måste jag ha mitt amerikanska. men det betyder att numera kan jag åka någonstans!)

Now&Zen Fest at Golden Gate Park

Har haft en riktigt bra dag idag! Jag lever verkligen för helgerna just nu, men dom är toppen inne i "city". Det känns rätt coolt att säga, "i'm going to the city today.." och faktiskt mena San Francisco. häftigt.
Anyway, jag och A-S tog bart in till stan och mötte upp Johanna! Tog en taxi till GG park, eftersom vi varken orkade eller hade dit att leta efter en buss eller liknande. Men det är inte så farligt dyrt att åka taxi här, vi delade de på 3 så de vart ca 40 kronor var att ta sig tvärs igenom stan. det är lite som på film, man knäpper med fingrarna och sen står den där. det var riktigt mycket folk där, vi satte oss i gräset med våra jordgubbar och bara njöt av solen och grym musik! Howie Day var fantastisk, fick lite flashbacks från högstadiet..!
Efter konserten hittade vi en buss sen som tog oss ner downtown för 2 dollar på skaplig tid! Såg föresten, ni vet serien "huset fullt" så ibörjan i själva introt filmar de en park och ett par hus som kallas victorian houses (sök på youtube "full house intro") som filmas, de såg jag idag, kändes rätt häftigt eftersom jag tittade rätt mycket på det när jag var yngre!
köpte mig hur som hellst ett par sandaler, fast flip flops, fast sandaler. Aja, bättre att gå i än vanliga flipflops i alla fall för de sitter fast i hälen. det är omöjligt att gå med skor som man måste knyta här hela tiden, alldeles för varmt. så det var ett mycket bra inköp tror jag, plus att dom är skitsnygga!
vi i golden gate park!
Howie Day står på scenen!

kattvakt!

jag har idag skaffat mig ett extra jobb här! nämligen kattvakt! familjen har ett par urgulliga grannar, ett lite äldre par runt 60. de har 2 st katter, som jag nu ska se till att de får mat när de är borta. de brukar tydligen åka bort i en vecka varranan månad eller så. deras förra au pair brukade göra detta. jag sa varför inte. ingen har dött av lite extra cash i det här landet!
imorgon hoppas jag på en fantastisk dag, för det är vad jag behöver nu! Åker in till SFO för att möta upp Johanna (blir säkert fler tillslut). Vi ska på utomhus konsert i Golden Gate park, colbie caillet, HOWIE DAY, dashboard confessional och något mer band spelar. AWESOME.
Det blir nog i princip hela dagen där, hoppas även att få äta på berömda cheescake factory. får se hur det blir med det. ska bli skönt att komma ut ur huset hur som helst!
idag tog jag ett dopp i poolen när jag inte hade något att göra, flöt på en madrass, kanske 15 min max på båda sidorna. jag fick tydliga ränder av min bikini, jag undrar om vi har samma sol här som det är i Sverige. tveksamt. det är den 26:e september idag, 30 min i poolen och man får färg! jag klagar inte.
ikväll blir det jobb, om 30 min faktiskt. men det är inte så mkt som ska göras, laga mat åt ungarna och få dem i säng, det kan bli intressant. tvivlar på att det kommer gå lika lätt som förra gången.

biten i foten

japp, det är vad min lilltjej gjorde idag, bet mig i foten. time-out fick hon av sin pappa. sen kom hon tillbaka och gav mig en puss på kinden och sa förlåt. en liten tjej med stora bekymmer just nu!
idag har varit en helt värdelös dag, jag har gjort, ingenting! har inte haft något att göra. det var tal om att värdföräldrarna skulle åka och spela golf på eftermiddagen och jag skulle passa barnen, så jag stannade hemma istället för att kanske åka och shoppa. 1 timme innan de skulle åka, skulle det inte åka. så ja, helt värdelöst.
något bra är i alla fall att jag har bokat tid för mitt teoriprov nu! toppen toppen, 12 oktober redan! man kan inte boka uppkörningen innan man har klarat teorin så den blir lite senare. teoriboken är på 80 sidor, finns på internet. men jag sa som det var till min värdmamma att jag har svårt för att läsa det på internet, så hon skulle printa de 80 sidorna till mig! billigare än att köpa boken. så det blir väl en del plugg nästa vecka skulle jag tro.
den här vänner grejen jag pratade om, det är ett problem. för visst, fanns det några att skaffa skulle det ju inte vara något problem. men alla familjer som har au pair här ute är redan "fulla" och det är 3 stycken till. Ska försöka kontakta någon annan förmedling, har också letat en del genom bloggar osv. jag kämpar.
ikväll ska vi även beställa ett amerikanskt sim-kort till mig, kommer oftast med en telefon så vi får se hur jag gör. mamman kanske tar själva telefonen, för jag är ju rätt fäst vid min om man säger så. om det nu funkar.
IDAG HAR JAG ÄTIT POTATIS, BAKAD POTATIS. GISSA OM SMAKLÖKARNA DANSADE SALSA ELLER VAD. Har inte ätit potatis på över en månad nu, jag är inte speciellt överförtjust i det eftersom vi äter det rätt ofta hemma, men det var WOW. Bakad potatis med, smör, gräddfil, gräslök och bacon, hohoho.

En månad

Idag har jag befunnit mig i staterna en månad, på ett sätt känns det som en hel evighet, att det är mycket mer än en månad, och på att känns det "Wow, redan en månad!".
Det flyter på och det är okej, men ärligt talat kan jag inte säga att jag har det super. jag vantrivs inte, det är okej, men just nu inte mycket mer än så.
Visst kan jag göra det här i ett år, det känns som det bara är att göra det! Men ibland undrar jag om det här verkligen är det jag vill göra, i ett helt år. Jag tog chansen och åkte hit, bara det är grymt starkt gjort tycker jag, men jag vet inte hur mycket man ska kämpa om det inte känns helt rätt heller, visst jag hoppas och tror att det kommer bli bättre. men hur länge ska man hoppas, för jag vill inte kasta bort ett år heller, ett år där ja skulle kunna göra något grymt kul som jag älskar! Det här kanske blev lite rörigt, och det är svårt att förstå om man inte sitter i den här soffan jag sitter i just nu.
Tre månader ger jag det, då har jag kommit in i det, börjat plugga, börjat köra bil osv. Då har jag testat.
Det är inte det att jag har problem med att vara au pair, jag gör mitt jobb och jag gillar det! många som åker hem säger att au pair grejen inte var något för de. Ibland känner jag bara att tidpunkten är så himla fel och att jag inte borde vara här just nu. En vän hade inte skadat, en nära sådan både fysiskt och psykiskt. det finns inte, jag har några fantastsika, men to far away!
Och tro nu inte att jag bara väntar på att livet ska komma springandes till mig, det vet jag att det inte gör. Därför har jag tagit kontakt med 2 au pairer idag, ska till en glassbar nästa vecka! Jag har skickat mail till 2 dansstudios, jag har skickat mail till vuxenskolan (om krånglande hemsida), så jag kan anmäla mig till kurser. Ska på konsert på söndag osv. Så visst försöker jag, det gör jag verkligen. Jas ska låta det ta sin lilla tid, men jag vill inte vänta ett år på inget. ni fattar. det känns bara hopplöst.
Usch vilket deppigt inlägg det blev, det var verkligen inte mening. Jag är stolt över mig själv, jag klev på planet och jag har varit 1000tals mil hemifrån i en hel månad! Det ni, inte alla som vågar!

en lugn dag kan ändras på nolltid

hej och hå.. klockan är ungefär 20 i 9 och jag ligger redan i sängen redo för att försvinna in i drömmarna vilken sekund som helst.
Prinsen verkade inte vara på något vidare humör denna morgon, klängig och gick nära mig precis hela tiden. så vi bestämde oss för att stanna hemma idag ifall han var sjuk osv. lekte en stund i sandlådan och fick sand överallt, härligt härligt. allt gick toppen, fram tills det var dax att sova.
Går och lägger prinsen utan problem, S vill inte riktigt somna, fast hon är så duktig och försöker. Det ringer på dörren och någon budbärare kommer, inte rätt läge.
När M sen vaknar, lite för tidigt, går vi ner och har lite quality time, när de ringer på dörren igen, ytterligare en budbärare. med vin, han frågade om ja var 21, nej svarade jag, äh skriv på ändå, det är alkohol, men vi låtsas att du är 21. aja.
hör i samma stund lilltjejen skrika på hjälp uppifrån, shit, springer upp med en kille på armen som vid det här laget börjar bli rätt tung.. hon hade en "olycka" i sängen, och var genomvåt och kall. får slänga ner henne i badet, riva ur alla lakan, sätta på tvättmaskinen. det ringer på dörren igen! en unge i badet som jag egentligen inte vill lämna där själv, men hon lekte så det var lugnt. ännu en budbärare...
ja sen fortsatte det med alla möjliga uppgifter som detta nu kan innebära..
Men jag tycker ja klarade av situationen riktigt bra faktiskt, var lugn osv. fröken var lite orolig ifall mamma skulle bli ledsen, men jag sa att det inte var någon fara. sånt händer ibland!
När mamman sen kom hem slängde ja mig i poolen för att svalka mig lite. gud vad lugnt/tyst och skönt det var, underbart, jag ljuger om jag säger att jag inte gillar att ha det tyst runt omkring mig.
Idag fick jag mitt första paket hit till USA! Gissa om jag blev glad, från min Kusin Lotta som är mitt största stöd just nu haha! Det uppskattades jätte mycket ska du veta, tack! Det liksom gjorde dagen! Och om jag ska vara helt ärlig, vilket jag föredrar, tröck jag i mig mina godisbitar, gott och precis vad jag behövde idag! (försökte få upp en bild, men det krånglar som vanligt)


breakfast for dinner

igår hade jag en jobbig dag, riktigt jobbig. kände mig ivägen, kände mig instängd, ledsen, ensam you name it. det var riktigt riktigt jobbigt, men som tur var fick jag ola att vakna innan jag gick och la mig så jag pratade med honom en stund på skype, det hjälper alltid! jag tror föresten ett paket är påväg till mig hihi!
idag har jag ätit chocolatechippancakes med syrap, det blir inte så mycket mer amerikanskt va? åt några med blåbär också, pannkakorna här är ungefär samma storlek som våra tekakor, på alla sätt. här äter det inte pannkakor och våfflor till lunch eller middag, det är frukost.
nu kollar jag på Daffy Duck med min lilla fröken, jag förstår inte hur barnen här kan tycka om det, dom är helt galna i Daffy, och det enda dom gör, speciellt i filmen är att skjuter varandra med kanoner och allt möjligt. jag menar, barnen är så små..
värdpappan har åkt iväg på affärsresa igen, till Vegas, men han är förmodligen hemma på torsdag igen.
får lite chans att prata med värdmamman som jag gillar nu när pappan är borta, när vi badade i poolen idag så bestämde vi oss för att kolla upp med ansökan till mina kurser här, så det blir gjort, plus så visste hon en dansskola här!! Det vore superkul, kanske kan få några amerikanska vänner isf, eftersom det ligger här i Oakley så bor de antagligen här. Ska bara se om det är ett rimligt pris också..
Sen sa hon också att hon bara ville att jag skulle köra "trucken" en gång till med henne, sen var jag fri till att låna den för att åka någonstans för hon ville inte att jag skulle känna mig instängd osv. tack för det! skönt att komma ut på vardagarna också.. annars är det närmare till hemlängtan.

forts, föregående inlägg

Jag, Anna, Sandra, Johanna och Ann-Sofie. (Fula t-shirts, så ja tog M så jag kan sova i den!!)
Det här är enda bilden jag får upp mer från igår, så ni får nöja er med den!
Idag jobbar jag ju inte, kanske en liten stund när Värd-mamman skjutsar de märkliga släktingarna till flygplatsen (äntligen), om inte barnen får plats i bilen. Magen mår bättre och med tanke på att de ska bli upp mot 40 härliga grader idag så blir det nog ett dopp i poolen!
Ska även höra mig för med en au pair som jag träffade igår som inte bor allt för långt bort, hon har bil. Så jag mer än gärna splittar hennes bensin för att komma hit och hitta på nått..tror hon är från Schweiz!

Scavenger Hunt in San Francisco

idag har jag alltså varit inne i SFO. har haft en toppendag, mina ben orkar inte bära mig många steg till idag. Ska berätta lite om hela den här Scavenger Hunt grejen nu..
Kommer inte på någon bra översättning för ordet, men typ som en skattjakt/poängjakt (scavenge=rota efter). De hade samlat ihop ALLA au pairer i hela San Francisco området, hej och hå. Det är inte några det inte. Vi var ett par hundra. Vi fick dela in oss i lag om 4, fick en plastpåse och ett häfte med uppgifter. Sen var det bara att börja gå. Det var saker man skulle samla, som olika broschyrer, autograf från en polis, vykort från hotell and so on. Lite som man kan göra kring nollning osv, dock inga pinsamheter. Vi gick från Ferry Building där allting startade och slutade längst bort på den vägen i princip, alltså allt var runt turiststråket.
Vår grupp gjorde ingen helhjärtad insats, vi gjorde det vi kunde, satt oss på en resturang och frågade servitören om svaren på frågorna. Vi vann inte, fick inget pris, men jag är inte bitter.
Hade en toppendag, fick träffa alla tjejerna från Au pair skolan, plus lite nytt folk! Dock fortfarande ingen här ute där jag bor..
Här bor jag (nästan), bland palmer och skyskrapor, mmh i like it!
Utsikten från resturangen, titta noga ser ni Golden Gate i bakgrunden inne i dimman!

Får bara upp 2 bilder! Vet inte varför..försöker lägga in fler imorgon bitti eller så gör jag ett nytt inlägg med fler bilder!

Johnny Rockets!

Dessa bilder är från när vi var på nöjesparken Six Flags! Får dock inte upp den sista..
Pappas place!
Typsikt amerikanskt hamburgerställe; fick med nöd och näppe i mig hamburgaren, strippsen förblev orörda och milkshaken drack jag inte mycket av. snacka om att det var maffigt..

Costco!

hon varnade mig innan det gjorde hon, min värdmamma alltså, för det omtalade varuhuset Costco. att det skulle vara enormt, galet och big packs! tro mig, det var de! Det var som att kliva in på vilket lager som helst, fast det var ett matvaruhus. Fast de säljer allt möjligt, från sängar till JULPRYDNADER (september, hallååå!!??) och så förstås maten. och allt mat och och husållsartiklar kommer i storpack, gigantiska saker snackar vi om nu!
Men ja, nu har jag varit där, och sett the american style. häftigt? ja. åker jag dit igen? nej.
Har inte världens bästa kväll just nu pga märkliga släktingar på besök, men jag ska nog leta reda på min glass och sen kolla på film på mitt rum bara, för min mage gör så ont!
Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, förutom att jag jobbar ett par timmar på kvällen för föräldrarna och släktingarna ska ut på middag. Får se hur det går..på dagen har jag ingen aning vad jag ska hitta på. Sånt som visar sig

lekparken (Y)

jobbveckan är över! woho!
den här veckan har jag tagit med barnen till parken varje dag, de gnäller lite innan men när de kommer dit älskar de att vara där! Ett sätt att få förmiddagen att flyta på som annars kan vara lite seg. jag har redan lite idétorka på aktiviteter att göra med barnen. jag vet att de finns 100000 saker att göra med dem, men ibland står det bra still.
barnen gillar att färglägga, men det slutar alltid i ett bråk om kritorna. jag upptäckte idag att jag tycker det är jätte kul, haha.. synd bara att man aldrig får chansen att göra en hel teckning! får väl köpa mig ett eget målarblock..
Imorgon kommer tydligen några galna släktingar på besök, min värdpappas bror och hans fästmö. de ska tydligen inte ha "alla mackor med på picknicken".. hoppas jag klarar av dem. värdpappan kommer hem från sin resa till hong kong också. så det blir full fart här!
ikväll har det varit lite kaos här, mamman vart lite stressad för middag skulle lagas, samtidigt korkades avloppet i diskhon igen och två hungriga skrikande ungar hade hon hängandes efter sig. Tvätt att tvätta, städning och dammsugning.
Så efter vi hade ätit middag och hon tog upp lilla M för bad och säng tog jag hand om disken och diskade allting, städade rent i köket och båda barnens lekrum, hoppas hon blir glad :) även om jag inte jobbar så känns det skönt att kunna hjälpa till!
Imorgon är det playdate i någon park här som jag inte varit till än, ska bli rätt så kul! På lördag ska jag försöka sola lite faktiskt.. och på Söndag ska vi in till San Francisco på septembers Au pair möte, berättar mer om det imorgon i ett annat inlägg! Ska bli skönt att komma från huset för några timmar.
Nu blir det lite tv med V-mamman och sen sängen, natti natti!

disksvampssyndromet

okej, jag måste erkänna att jag tyckte att du var lite "fjanting" Lina, när du klagade på att de har disksvampar här istället för trasor. jag tänkte, how bad can it be. jag har bara varit här i tre veckor, det hade nog du också när du började inse problemet, men guys, tro mig, det är ett problem!
för det första, vad använder man en disktrasa till? för att göra rent såklart, torka av bord och köksbänkar. amerikanerna använder sina svampar till samma sak, fungerar det? NEJ!
sämsta uppfinning jag har sett, det gör inte rent, det smetar ut och mosar den redan mosade fisken som mr M har smetat ut överallt. den gör bordet till en hel sjö, om man inte först väntar ett par timmar innan man använder den efter man sköljt den. men då har ju redan maten och lukten etablerat sig ordentligt i bordet. nej, det här är vidrigt, Simon du skulle förmodligen svimma, för jag vet att inte inte ens kan handskas med en vanlig använd disktrasa. knappt jag heller.
så, om någon vänlig själ någon gång skulle få för sig att skicka ett brev eller ett paket tvärs över atlanten av någon anledning, snälla, glöm inte att bifoga DISKTRASOR! tack på förhand.

my new home

Äntligen funkar det att ladda upp bilder igen. Så det här är mitt rum i alla fall, kan ta ett kort på poolen och så lite senare.
Jag har idag varit i Amerikat i exakt 3 veckor, ledsen att säga det här men det känns som en evighet. Jag har ca 49 veckor kvar, jag kommer klara det.
Idag har vi haft en playdate här med 4 extra mammor och deras ungar, det var helt galet, skrikande barn överallt. Barn som inte ville dela med sig leksaker, barn som ville knuffas, barn som ville smälla i dörrar, barn som inte ville äta, barn som var trötta, you name it. Äntligen lite peace and quiet här, för barnen sover. Ikväll ska jag ta en promenad och sen blir det tv-kväll för One tree hill börjar!

svar på tal

Hur ser huset ut?
Huset är så typsikt amerikanskt det kan bli, det ser precis ut som husen i extreme homemakeover, fast lite mindre tack och lov! Det är inte jätte överdrivet, utan lite större en lagom, och vi svenskar gillar ju lagom. Sådär högt till tak ni vet och stora portaler mellan rummen. Har räknat till 5 sovrum och 4 badrum, + en toalett.
Frågade idag varför alla hus ser likadana ut och v-mamman visste inte, hon berättade dock att i det här området finns det bara 3 olika modeller på husen!! Så i princip vart tredje hus är lika här...
Vad äter ni för mat?
Den största omställningen för mig är att vi inte äter riktig lunch, hr faktiskt varit jätte jobbigt i början och jag har inte vant mig riktigt än. Vi äter kanske lite rester eller en macka till lunch. Till middag får jag lyxmat, vi äter ofta grillade stekar. Dom tycker jag är konstig som vill ha min "well done", här ska det vara blodigt minnsan. Det som är annorlunda att vi varken har någon sås till, eller pasta,ris eller potatis, bara en sallad. Salladen är iofs ganska stor och mättande men det känns fortfarande konstigt. På luncherna när alla är hemma äter vi lite som vi vill och när vi känner för det, men middagarna är alla med ifall alla är hemma. Pappan är ofta sen från jobbet dock..
De äter inte så mkt snabbmat i familjen, kanske pizza en gång i veckan men det är nog det!
Hur ser barnens rum ut?
Barnens rum är väldigt enkla, en säng, en byrå, en enorm garderob och ett skötbord, och enormt massa leksaker förstås! Tjejen har rosa, killen har blått, suprise huh?
Finns det lekrum?
Familjen har 2 stora vardagsrum som även används som lekrum eftersom de kan se barnen när de kollar på tv..Det är miljoner leksaker, jag skojar inte. Och det roliga/irriterande/hemska/skrattretande/vansinnesdrivande är, att ALLA låter..
Har familjen några djur?
Nej familjen har inga djur, vilket är ganska skönt, slipper man oroa sig för att dom ska dra katten i svansen och så vidare..

Har de stora tv:apparater?
JA, men jag vet inte hur man vet tv storleken så jag säger bara att dom är stora så förstår ni. Varken pappa eller Ola skulle klaga om vi säger så. Dock finns det bara 2!! Vilket säger att vi har fler hemma,  1-0 SVERIGE!
Hur gamla är värdföräldrarna?
Ska jag vara ärlig har jag ingen aning! Det är något jag har grubblat på sen jag kom hit. Men mellan 30 och 40 skulle jag tippa på. Mamman är yngre än pappan, ska ta en sneakpeek på körkorten när ja får möjlighet.
Kan ni gå till lekparken?
Jag gick till en lekpark för första gången idag, och det finns 2 stycken inom gångavstånd som man faktiskt kan ta sig till gåendes! Försökte få ungarna dit förra veckan min lilla fröken ville inte..blir ett nytt försök på tisdag för när de väl kommer dit tycker det de är så kul och vill aldrig gå hem!
Dom roligaste ligger dock lite längre bort så dit måste man ta bil
Är det kallt inne och varmt ute?
Ja, jag tycker det är riktigt kallt inne, de gör inte dem. Men ni som känner mig vet att jag nästan alltid är kall. Däremot så är airconditionen på mitt och S rum mycket kallare än i de andra rummen!
Vi har haft det jätte varmt ute, mellan 30-38 grader sen jag kom hit. Igår kom det en åskskur så det har svalnat av rejält efter det! Kanske bara är 25 nu haha..
Är du frisk nu?
Ja jag är frisk nu, har mått bra i en vecka, börjar få ont i halsen nu bara, hoppas det inte är något nytt på gång.
Tror jag fick med det mesta där, har ni fler frågor så ställ, ja kan göra en ny sammanställning senare. Och glöm inte att kommentera!
Imorgon är det måndag vilket innebär halv jobbdag. Vi anordnar en playdate här imorgon från halv elva, ska bli kul att se hur en sång går till lite mer exakt!
Sen tar barnen sin nap och mamman åker nog och handlar.. det bästa är att ONE TREE HILL börjar imorgon kl 7!

spending cash!

Idag har jag äntligen äntligen fått shoppat! Kliade nästan i fingrarna den här veckan..
Åkte med Ann-Sofie till Brentwoods (staden brevid, där hon bor) "mall", ett utomhus köpcenter fast det är inte så stort. Men dom hade en del roliga affärer i alla fall, som Victorias Secret, Hollister mm. Vi shoppade lite på Aeropostale för dom hade grymma erbjudanden! Åt lunch på en italiensk resturang, fick riktigt god pasta!
Vi gick på bio också, och såg "All about Steve" med Sandra Bullock. En rätt konstig film men den hade sina stunder!
Shoppade lite mer, lite underkläder eftersom jag inte tog med mig så mycket hit så det var välbehövligt. Hittade även shampoot som min frisör tipsat om äntligen! Det var galet mycket billigare här än i Sverige vill jag lova! Ska bli skönt att få tvätta håret med balsam ikväll eftersom jag inte gjort de på nästan 3 veckor (hoppas inte Åsa läser det här..)

Sen när vi tröttnat på att gå där ville vi åka till Target och eftersom lokaltrafik inte existerar här ringde vi en taxi eftersom det ändå inte är jätte dyrt här. 90 minuter fick vi vänta!!!!! Dom sa 15, men dom lyckades skicka bilen till discovery bay istället för brentwood, hur man nu kan höra fel på de namnen!!
Target är typ som en mataffär fast den har allt, lite Ica Maxi typ fast ändå inte. Jag har länge tänkt på att göra ett scrapbooking album om mitt år här så jag införskaffade mig lite saker till det också!
Sen åkte vi hem och här sitter jag nu helt slut..
Appropå scrapbooking så är det ju som ni säkert vet så att jag måste läsa lite kurser här under mitt år. Och jag är inte så sugen på att läsa vanliga kurser eftersom det här ändå är mitt sabbatsår (!!) Så jag har kollat lite på kurser osv, så det finns en scrapbooking kurs jag kan ta!! Inget jag behöver betala för eftersom familjen gör det osv, man tar bara med sig sina eget material om man vill det liksom. Ska kolla upp om det var en lämplig tid också så kanske det blir av!
Den andra kursen jag har tänkt på är yoga, det är på torsdagskvällar vilket egentligen är rätt bra för då har jag ju slutat jobba för veckan osv.

Lotta hade en hel del frågor, orkar inte svara på de ikväll men ska göra det imorgon, söndag. Så är det fler som har frågor så passa på att ställ de nu så svara jag imorgon :)!

jobbveckan är över

förlåt för dålig uppdatering men jag har inte haft så mycket att skriva, har bara varit vanlig jobbvecka och inget speciellt, det har gått ganska bra, inga fler krämhistorier iaf. Min lille kille är så söt så ni förstår inte, fast igår var han ganska gnällig för hans tänder håller på att komma ut, stackarn. JAg vet hur jobbigt de är fär min visdomstand håller på att krånglar hela tiden.. Han är så rolig också, klumpig och pratar så roligt, kan skratta åt honom hur länge som helst!
Idag halvjobbar jag, ja har bara ansvaret när de åker och handlar och andra ärenden. Det är skönt på ett sätt och jobbigt på ett annat för man kan inte planera in något eftersom man inte vet när man jobbar osv. Så man måste typ hålla sig hemma för att KANSKE jobba...hmm. idag ska jag i alla fall leka med barnen en stund på eftermiddagen när de handlar. De ska bli upp mot 100 F här idag så senare blir det nog ett dopp i poolen också!
Imorgon ska jag försöka sova ut för familjen åker och lämnar v-pappan på flygplatsen på morgonen, så det ska bli skönt att få sova lite. Sen vet jag inte riktigt vad det blir, förhoppningsvis kanske lite shopping om ja hittar nått och kanske bio!
Nu ska vi strax åka till ap parken och gunga lite.

six flags!!

what a crazy day!
Vi åkte till six flags imorse, en gigantisk nöjespark som inte liger så långt härifrån, 40-50 min kanske. Hela familjen, plus Ann-Sofie som min v-mamma tyckte ja skulle bjuda med!
Parken öppnade vid halv 11 dock, och vi åkte igen vid två så de var ingen lång visit, men så är det när man har med småbarn!
Vi åkte dom värsta värsta bergochdalbanorna, det är mest sånna där faktiskt. http://www.sixflags.com, gå in och kolla på hemsidan och läs om ; Kong, roar, tony hawks big spin, V2 vertical velocity!
Tyvärr var det bara dom vi hann med, men det var riktigt riktigt roligt, den sist nämda är helt sjuk! 70 mph på 4 sekunder!
Senare skjutsade vi hem A-S, min v- pappa och jag. Jag följde med för att jag för första gången skulle få köra!!!
Dom ville ju avgöra om jag ska få köra deras bilar i huvudtaget, deras förra au pair fick inte det.. det gjorde mig riktigt nervös. Inte nog med det så var den aoutomatväxlad, och som om det inte räckte så var det en ca 2 månader gammal BMW. Plus ca 200 nya regler..
Men hey, jag fick godkänt!!! Han tyckte jag  var riktigt bra faktiskt och var inte ett dugg rädd haha! Så det kändes jätte skönt, så nu har jag bestämt mig förr att fixa det kalifornska(?) körkortet hur som hellst! Och jag kommer få ha tillgång till bil, men inte en egen, dock har de 3 bilar om en månad..
Så ska så småningom leta på en körskola, ta iaf en lektion och fixa teoriböcker osv. Ska försöka köra en del med mamman eller pappan också. (p.s, igår firade jag och mitt svenska körkort ett halvår!!)
That's all for today, har haft en toppen helg och mår bra!

i was filled with so much hate until i saw the golden gate

idag lärde jag mig hur man stavar san franCisco, har gjort fel hela tiden..men men. man lär sig så länge man lever!
jag har haft en riktig toppen dag inne i SF idag, kunde ha varit lite längre men, vi kom inte iväg så tidigt som vi hade hoppats så vi kom dit runt 12 och åkte hem vid halv 7.
Vi gick och åt på ett ställe vid Pier 39 (turiststället!), kommer inte ihåg vad stället hette, men det var något italienskt i alla fall. Hade havsutsikt typ, kunde se en massa sälar och för första gången (och enda) såg jag the golden gate!
Strosade runt lite bland turiststället och en gata som går längst hamnen som är ett turiststråk, för än så länge är jag ju faktiskt turist. Jag har sett alcatraz, cable cars, pier 39, lombard street, alla galna backar som jag kände igen från crazy taxi (tv-spelet!), hann inte upp till union square men var nått kvartet nedanför..
En lite jobbig grej som hände var att vi köpte jordgubbar som vi skulle ha med oss hem för de såg såååå goda, så köpte vi en sorts chokladgrej som man doppar jordgubbarna i. När vi kommer till the biggest forever 21 ever (som mina ögon skådat) känner ja på tröjan att jag har nå klet på den. Kollar sedan ner och ser att mina shorts är täckta i brunt klet, mina skor med, och min vita tröja. Chokladlocket hade åkt upp och läckt genom påsen över hela mig, eller ja egentligen bara på shortsen, liten fläck på tröjan. Smart som man har blivit hade jag med mig ett par jeans också så jag fick gå och byta om. Vi kom ut ur affären igen med två kassar, inga kläder köpta..
Så det blev alltså ingen shopping för mig..jo en rakhyvel, but that's it.. vart rätt avtaggad efter choklad olyckan. Som tur var det precis innan vi skulle åka.
Har fortfarande problem med stycke indelningen, fattar inte varför det inte går. Kan inte ladda upp bilder här just nu heller. Ska klura lite på om de är för stora eller fel format eller nått. Simon eller Ola som kan sånt, hjälp mig!
Tog lite bilder som ni ska få se men får inte upp dem..

Imorgon blir det six flags!

musslor och champagne

japp, det är min levnadsstandard just nu. mamma och pappa, jag har ätit musslor! Tro de eller ej men det gick ner, tog till och med lite till! De var typ kokta med pasta till och en sås/sky gjord på smör, vitt vin och vitlök, riktigt gott faktiskt! De dränker all mat i vitlök här, men det gör mig absolut ingenting.
Vi åkte aldrig till Six flags idag för så fort jag har gått upp och gjort mig i ordning berättar v-mamman att de har stängt idag. Eftersom skolorna har börjat nu har de bara öppet på helger.. S bröt ihop fullständigt för hon hade sett fram emot det så mycket! De bestämde sig för att åka till Zoo:t igen och jag fick göra som jag ville om ja ville följa med eller inte, va inte så sugen på det eftersom jag var där senast i söndags..men jag följde med ändå för att lära känna de lite bättre!
Vi ska till Six Flags på söndag istället, och då följer nog Ann- Sofie med också, och det är toppen!!!
Var på banken med v-mamman idag också och fixade ett konto till mig, eller ja, egentligen har jag det delat med henne för att ja ska slippa vänta på ett securitycard nummer i hundra år. Men det är bara jag som har kort till det kontot (eller jag får det nästa vecka), men då sätts mina pengar in där varje fredag och vi slipper hålla på med checkar och gå till banken varje vecka! Så min första lön har kommit!
Ikväll har jag varit i familjen en vecka, känns som det är bra mycket längre, fast ändå inte. Jag trivs och allt flyter på bra så inga problem än så länge.

monkey park, och en massa kladd..

ojojoj, vilken eftermiddag jag har haft. little miss pumpkin gjorde en big mess idag. Jag gick för att stoppa ner M (även känd som monkey man) så han kunde ta sin lilla tupplur, satt med honom i knät och läste en bok för honom. Jag bad S leka på sitt rum så länge så jag har lite koll på vad hon gör även fast jag har stängd dörr. Hon pratade mycket för sig själv men sen vart det tyst och jag förstod att något inte stod rätt till. Såg till att M la sig och smög ut. Jag hittar miss pumpkin i badrummet med vit gegga över hela sig!!! Målarfärg var min första tanke...shit!
Men det visade sig "bara" vara någon form av babykräm, sån där riktigt fet som aldrig går bort. Hela hennes armar ben var täckta!! Fick stoppa ner henne i badet på en gång, och städa hela badrummet som var täckt. När de är klart säger hon " I've got some in my room too.."
Och vad hittar vi där? Nästan hela heltäckningsmattan full av kräm!!!! Herregud!
Jag stoppade ner henne så hon kunde sova så hon inte var ivägen när jag skulle städa..Hör att M inte har somnat så jag går in dit en stund till för att få honom att somna och för att lugna ner mig lite.
När jag kommer ut igen och in i hennes rum står hon naken på golvet igen med en tub, med liknande kräm, på golvet och över henne. hon säger "Look what I've got!!" och ser nöjd ut..
ojojoj, min lilla tjej vet hur man ställer till det. Tydligen hade det hänt en gång förut..
När v-mamman hade kommit hem och hjälpt mig städa lite åkte vi till en park, ja vi åker bil till parker här och lät barnen springa av sig lite. Dom kallar den the monkey park för de har en massa stålapor äverallt där, riktigt fin och häftig lekpark!
Så jag är rätt trött nu om vi säger så! Ska försöka sova tidigt ikväll så jag är pigg imorgon när vi ska till Six Flags! Tyvärr kunde inte Ann-Sofie följa med, så det blir bara att åka barnkaruseller troligtvis. Kanske jag törs åka nån själv.
Har pratat med v-familjen nu om att åka in till SF i helgen iaf och de tyckte dom lät som en bra idé. På söndag kanske jag ska ut och köra lite bil för dom vill veta om jag är en "safe driver" eller inte, antagligen inte med dessa aoutomatbilar!

dilema, big time

andra arbetsdagen avklarad, inte riktigt lika smärtfri som gårdagen men helt klart ett VG!
S är jätte rädd för högljudda maskiner och annat som låter, och här har dom både städerska, poolskötare och trädgrådsmästare..
så trädgårdsmästaren var här idag och klippte gräset, han kom precis när vi hade gått ut, så det var bara att springa in igen och hela vägen upp för att det skulle höras så lite som möjligt.
Anyway, idag tog vi oss ut på bakgården och lekte lite i deras lekstuga, den är i plast(!!!). Vi blåste lite såpbubblor också, det tyckte dom var jätte roligt!
Jag trivs verkligen jätte bra i familjen, dom är toppen! Barnen är hur snälla som hellst, iaf mot mig, och föräldrarna är roliga och vettiga människor. MEN, området... jag gillar det inte och vet inte riktigt hur jag ska göra. Det finns en hel del parker osv här, men det är bara roligt med barnen. De finns lite shopping här om jag har förstått rätt, men för att ta sig dit måste man ha bil. Jag kommer inte ha någon användning av att ha bil här, för bil in till SF är ingen bra ide, trafiken är helt sjuk! Och de har typ en kort lista på de städer de är okej att låna bilen till (och där finns det inte så mkt att göra), och eftersom vi bara är 4 au pairer här i området så finns det inte så mkt användning av de.
Det är rätt dött här ute och det finns ingen möjlighet till någon spontan fika med någon kompis eller nånting här ute vilket känns så himla tråkigt!
Jag har ju massa kompisar, men de bor ganska långt bort allihopa, och städer där de är för långt att låna bilen till. Det kommer nog bli några helger inne i SF, men jag vill inte spendera varenda vardag eftermiddag/kväll inne på mitt rum..
Vill bo kvar i familjen, men jag vill inte bo här för det är inte meningen att året ska spenderas på egen hand. Det är meningen jag ska ut, träffa nya människor och ha kul!
Ska ta en funderar hur jag verkligen känner inför allt nu över helgen osv, med körkortet och allt.
Tack för alla fina kommentarer!

all done!

all done är familjens favorit uttryck. så fort någon av barnen gör något som de inte borde göra säger man "all done" och de är meningen att de ska sluta. Det funkar relativt ofta också.
Idag har jag jobbat första dagen och varit själv med barnen hela dagen. Vi höll oss inne första dagen så jag kunde känna att jag hade koll på allting osv. Det gick riktigt bra faktiskt, de åt upp allting, utan gnäll, de tog sin middagsnap, även den utan minsta gnäll! De vart väl lite trötta mot slutet och gnälligare men var helt klart hanterbart. (jag har bytt blöjor för första gången i mitt liv!)
Imorgon ska jag våga mig ut på baksidan av gården en stund haha..nej det ska inte vara några problem alls!
Ska kolla på lite sex and the city film nu innan jag sover, jobbdag imorgon och på torsdag. Fredag ska vi nog till six flags, typ som liseberg/grönalund. Men antagligen större, som allt annat i det stora landet.
Lördag har jag om jag inte redan sagt det ev planer på att åka in till SF för första gången, hoppas det blir av. För här kan jag ju inte sitta hela tiden.
so, ALL DONE!

1-2-3 MAGIC

1-2-3 magic heter min nya kvällsläsningsbok. för efter idag kommer jag behöva den. Den handlar om hur man klarar av "time-outer" med barnen när dom är stökiga. och jag har verkligen aldrig gjort den här time out grejen förut, så bäst jag läser på.
S vägrade ta sin nap idag och hon blir så trött och lite gnällig då, och hon ville inte riktigt lyssna på sin mamma. När jag var på poolpartyt (kommer till det senare) skulle hon gå och sova men hade varit ganska omöjlig då också. Det är mkt som händer i den lilla tjejens liv just nu. Förra au pairen har åkt hem och de märks på henne att hon tycker något saknas, och pappan är borta på en del affärsresor så det är förståeligt..
Fick ha ett pepptalk med v-mamman när ja kom hem igen haha..
Så, vi hade vårt augusti aupair meeting idag, hemma hos A-S, poolparty och bbq chicken. Det var gott och ganska roligt. Tyvärr gillade jag tjejen som åker hem nästa onsdag allra bäst. Sen är det bara 2 tyskor kvar, plus jag och A-S, men jag och A-S kommer bra överens så det är skönt! Pratade lite om att åka in till SF i helgen eller så..
Min mage gör dom konstigaste ljuden just nu, har aldrig hört förut. Håller väl på att vänja mig vid den galna maten antar jag. Tack och lov äter de inte speciellt onyttigt i den här familjen!
Men dom har bra konstiga saker i det här landet, som det där med yoghurt på tub som jag berättade om. Här är en ny från idag som mamma kommer gilla. Jag bakade brownies idag till mötet eftersom vi hade som ett knytkalas, skulle hälla smeten i en glasform och sätta in i ugnen. Så jag letade fram smör för att smörja formen men då kommer v-mamman och säger att jag inte behöver den. Sen tar hon fram en sprayflaska som hette "bake någonting", och typ sprutar fettet i formen. Sen sa hon " do you have those in sweden?" och jag typ "hell no" och då sa hon "welcome to america!"
Snart blir jag inte förvånad mer, så mycket märkliga saker. ( och nej jag gjorde inte brownie smeten själv, en färdig påse som jag bara tillsatte ägg, olja och vatten. Ändå förvånad att det var så mycket som behövdes )
alltså jag fattar inte varför all text helt plötsligt blir en klump och inga stycken. om någon vet så får ni mer en gärna hjälpa

RSS 2.0