sista jobbveckan

gårdagen spenderades här hemma då vi hade ett par familjer från mamma gruppen över på playdate, typ poolparty för barnen. så förmiddagen spenderades i poolen, jag trodde jag skulle få chans att ligga och flyta omkring lite men icke, blev snabbt barnens favorit och de skulle visa alla sin tricks för mig och gud vet vad, men jag hade kul!
idag inleddes sista jobbveckan här. jag har 2 dagar kvar här, helt galet! jag tog modet till mig och tog med mig båda barnen i poolen själv, det gick riktigt bra fakstiskt. De båda bär någon form av simväst så de flyter ju och S går på simlektioner och håller på att lära sig så hon klarar sig rätt bra på egen hand. M är det lite värre med, han är en DareDevil, vilket på ett sätt är bra att han törs. men han förstår inte att vissa sker är farligt även fast man säger det 200 gånger. men vi badade i ca 40 min, sen värmde jag på pizza åt barnen och vi satte oss ute i gräset på våra handdukar och åt lunch.
när barnen sov har jag försökt att packa så gott jag kan. trodde inte det skulle vara några problem att få plats med sakerna, men det är ju nästan redan fullt och jag har bara lagt i kläderna haha.. aja, har en hel del gammalt som jag lämnar kvar. scrappat ihop 5 sidor på två dagar har jag också lyckats med, en kvar sen kan den packas ner. den får gå i handbagaget så jag kan hålla koll på den, får icke komma bort!
imorgon ska jag ha hejdåmiddag med mina vänner är det tänkt, bangkok 101 tror jag resturangen jag utsett heter. alla som kan är välkomna!! hör av er bara på fonen!
sen ska jag väl jobba på dagen och fortsätta packa.. på torsdag ska jag avsluta mitt bankkonto också. undrar om det är något mer som måste fixas?
SES PÅ LÖRDAG, 4 DAGAR!!
ännu en bild från lördagen
halfpipen i vattenparken, ni förstår inte hur brant den är!
p.s jag är förbannad på hotellet jag bokade, för idag skulle jag avboka det då pappan erbjudit sig att skutsa mig till flygplatsen på morgonen. man kunde avboka det 2 dagar innan och slippa betala.. idag är tisdag och jag skulle bo på torsdag, vilket är två dagar enligt mig. blev skitsur och mailade de jag bokade genom och fick ett trevligt svar. men de sa att jag måste ha avbokat igår innan 23:59 lokal tid, ARGH. det är 3 dagar imo..

last weekend, and what a weekend

ja e trött som en gnu nu, halv 10 söndag kväll, jag har gått nonstop hela helgen!! har så himla mycket att berätta men vet inte hur jag ska skriva allt så det får bli i punktform.
  • lördag. tamara kom och hämtade upp mig vid 11 snåret. åkte till concord och water world california. stor vattenpark.
  • åkte alla möjliga sjuka grejer, halfpipe på en uppblåsbar sak var helt crazy. men vi hade det toppen.
  • åkte och åt panini på panera bread, satt ute i solen och hade det gött
  • söndag. vilken dag. hämtar tamara strax efter 10 och jag kör till bart. missar precis tåget.
  • vi ser snyggaste killen någonsin, skojar inte, inne på abercrombie & fitch som jobbar där och han pratar massa med oss. när jag prover en klänning ger han sitt nummer till Tamara! herregud...
  • vi går för att hitta en taxi till golden gate park, jag fastnar med min flipp flopp sandal i rulltrappan. den går sönder, saken mellan tårna lossnar!!
  • springer in på Payless shoes, hittar ett par ännu finare sandaler för 9 dollar (!!!!!!!), slänger de andra och sätter på mig de nya.
  • vi går till forver 21 för att leta efter en klänning jag ville ha. står och väntar på provrum i denna giganstiska affär på 3 våningar. helt plöstligt hoppas Sandra och Anna ut ur ett par provrum oc jag frå provrummet mellan dem. GALET!!!
  • hittar en taxi till GGP, han släpper av oss mitt i parken, vi ska på konsert och se Lifehouse. hittar en annan familj som också ska dit så vi går efter dem. vi går 1 km åt helt fel håll först.. och sen tillbaka. och sen säkert 2 km åt rätt håll sen..
  • i NYA SANDALER. AAAAAAAAAAAAJ. har helt sjuka blåsor på fötterna, min lilltå har nästan en extra tå.. och en 2 cm blåsa under andra foten.
  • hittar till konserten, sitter på picknickfilt och äter jordgubbar och annat gott och lyssnar på bra musik. strålande sol. underbart.
  • åker taxi tillbaka, springer till Apple store i rädsla att det ska stänga. ipad slutsålt... skämtar de med mig eller.. fy..när jag äntligen bestämt mig.
  • bart tillbaka, känner mig febrig och helt slut. släpper av tamara, kör till target för att printa ut sista bilderna till min scrapbook och köpa fotoalbum till barnen de ska få när jag åker. fotolabbet stängde 5 minuter innan..
  • hem, sängen!!!
har trots allt haft en riktigt riktigt bra sista helg, kommer sakna tamara så mycket!! toppen helg!

mina fantastiska ungar <3

inte en tår har fällts på hela kvällen (peppar peppar!), det är ju för bra för att vara sant. jag kunde inte vara gladare, helt fantastiskt. vi hade jätte kul på köpet, ja fixade en enkel middag bestående av korv med bröd och broccoli (nej jag har inte lärt mig äta broccoli, jag syftar på barnen). sen satte vi alla på oss våra pyjamasar, inkl jag. tog mitt täcke och bredde ut över golvet framför tvn och så knäppte vi på Toy Story 2. ungarna älskar pyjamas party. vi hann se nästan hela filmen innan de var läggdags för M, och han var så duktig så! fick en enda fråga på hela kvällen var mamma och pappa var, och de är ju inget fel av en 2 åring och undra det, men mer än så var det inte! dock tog de ju sin tid innan han somnade, men de har ju med hans galet långa naps att göra och de är en historia i sig. S tittade vidare på något tv-program medan jag la honom, sen gick vi in och läste hennes böcker och sen var det läggdags. hon somnade medan jag gick och släckte lampan.. hann iaf berömma henne för att hon var så duktig!
nu kollar jag på någon kass film medan jag väntar på att föräldrarna ska komma, men de kommer nog inte på ytterligare någon timme..
imorgon blir i alla fall en toppendag, vattenpark och sedan utomhusbio, ni vet sådär när man sitter i bilen!

glad midsommar!

antar att midsommarfirandet är i fullgång hemma i Sverige nu. inget jag direkt sörjer över, men jag gillar midsommar skarpt och ser fram emot nästa hemma i Sverige! här firar man det ju inte så det är inte så kul.
nu på förmiddagen har jag varit på barnkalas med barnen och mamman, en söt tjej som heter Haley hade ett "splashparty", de hade en jätte stor uppblåsbar vattenrutchkana/pool/klättervägg som barnen var och badade i.
nu sitter jag i mitt rum och vilar och återhämtar mig inför kvällen då jobb väntar. ikväll är sista kvällen jag har ungarna själv och ska lägga dem. det ska bli kul på ett sätt för är de skötsamma kan de vara rätt mysigt. men jag fruktar det värsta, och det vet vi alla vad det innebär. föräldrarna ska in till city på baseball, då deras lag fårn östkusten Red Sox kommer och gästar Giants.
överlever jag kvällen har jag en grym helg att se fram emot! WaterWorld med Tamara imorgon och San Francisco på söndag med henne igen. Lifehouse spelar i golden gate park, myyyyyys. blir en sista shopping runda också. ipad eller inte ipad, det är den stora frågan.
min yummie födelsedagstårta jag fick av familjen

happy b-day

jaha, då var man 20. första gången man känner sig gammal efter man fyllt år. har haft en rätt kass dag, fast som vilken annan dag som helst egentligen. fick ett kort på barnen inramat i födelsedagspresent, och ett gulligt kort. och en tro de eller ej, god tårta, från coldstone förstås.
på kvällen åkte ja och Tamara och gjorde en välbehövlig pedikyr, tänkte att de kan ja väl unna mig på min födelsedag åtminstonde. sen åkte vi och satt oss utanför Starbucks och pratade i timmar, gud vilka djupa konversationer vi hade om livet. sen planerade vi in en goodbye middag för mig nästa onsdag, usch så ledsen jag blev när vi prata om det. men sen när ja kom tillbaka hit kan ja inte vänta på att få komma hem. blev ett riktigt kasst avslut efter det, men men. har i alla fall fått många grattis både här och galet många på facebook, tack så mycket, det värmer!!
bild kommer imorgon

awesome day

imorse åkte jag till Ann-Sofie och plockade upp henne, vi åkte till Winco och handlade ingredienser till våran födelsedags/midsommar tårta. hittade vanlig vispgrädde tack och lov, vaniljpudding fick funka som vaniljkrämen, nästa lager blev mosade jordgubbar bla me grädde. och grädde över hela tårtan med massa jordgubbar, precis som de ska vara!
vi hade hur som helst en toppendag, åt jätte gott grillat, fruktsallad, de sjöng happy birthday för mig och jag fick blåsa ljus, badade, hoppade och dök i poolen hela eftermiddagen! LIFE IS GOOD!
jag vispar sockerkakan
den färdiga tårtan, VOILA!
jag blåser ut ljusen
hela gänget. Tamara, Ann-Sofies värdbarn, Ann-Sofie, jag, Kathy (LCC)

haha.. som små barn igen


GRATTIS KUSIN LINDA!! Åt lite tårta för dig idag också!

2 veckor

om två veckor befinner jag mig i sverige, mindre än två veckor. för alla nyfikna landar jag på arlanda om allt går som det ska 9:30 lördagen den 3 juli! och herregud, det är bara 2 veckor kvar. nyss var det 6 veckor kvar. nu är det 2!
just nu längtar jag, fy tusan vad jag längtar, skulle kunna åka hem på stört. och sen nästa dag vill jag inte alls åka hem så snart. men jag tror det blir bra såhär!
igår var vi på bio, såg The A-team, ganska rolig på sina håll, men ingen film ja skulle välja att se på bio direkt. alldeles för mycket meningslöst skjutande.. åt middag på italiensk resturang också.
idag har jag kollat lite på de kungliga bröllopet, kände mig så stolt som svensk, haha. hade jag befunnit mig i svereige hade jag nog knappt brytt mig ett skvatt, men nu tyckte jag det var jätte roligt! sen åkte jag hem till Franzi, vi + Tamara åkte och handlade mat, kycklingvingar, majskolvar, vitlöksbröd och en sallad. nu är jag mätt så de räcker till och blir över, bra säger jag, för här ska de ätas musslor ikväll. vi åt glass i solskenet (men blåsten, fy vad kallt det var idag, jeans och kofta ju!).
ikväll ska jag bara ta det lugnt, kanske göra ett nytt packningsförsök bara för att få en uppfattning om hur mycket för mycket kläder jag har..
imorgon är det möte, poolparty, fy sjutton om det inte är varmare då! jag blir galen! de här är de kallaste året california haft på flera årtionden, ruttet! men det ska nog bli kul hoppas jag.

mitten av juni

kan ni förstå att halva juni har passerat? inte jag, det var ju nyss början på maj. om en vecka är jag redan 20 år. TJUGO ÅR! hej och hå. och snart är jag hemma också.
denna helg blir slapphelg i solen, hoppas jag på i alla fall. på söndag har vi au pair möte @ ann-sofies place, BBQ/poolparty, blir mitt sista au pair möte, lustigt nog var mitt första på samma ställe och av samma sort.
vi ska i alla fall grilla och sola och bada, alla tar med sig något. jag tar med chips och min svenska älskade holiday dipp, plus så ska jag och A-S baka en svensk gräddtårta, med jordgubbar såklart! så det blir att åka tidigare än de andra för att baka tårtan.
igår jobbade jag, hade båda barnen hela dagen, vi lekte i sandlådan en stund och sen gick vi in. det var varmt ute så sanden sitter som klistrad på barnen och deras svett, de har jätte fin sand i sandlådan så de är inte bara att borsta bort. så ja slängde ungarna i badkaret och tvättade av dem ist.
när M var klar tog jag med honom till hans skötbord så ja kunde torka rent honom. så står han på det och blir lite längre än mig, så lutar hans sig fram och kramar mig jätte hårt.
M; beeeeeeeeella
jag; yes?
M; beeeeeeeeella
jag; yeeeees
M; beeeeeella, i looove you (kramar ännu hårdare)
jag; and i love you!
mitt hjärta smälte (smalt, huh?) men aj så kluven jag blir, hur ska ja kunna lämna..

not so great days...

herregud. denna vecka började jag jobba måndag då mamman har ändrade arbetstider. inget speciellt hände på jobbet. senarepå eftermiddagen tog jag nära döden upplevelse till en helt ny nivå, vill inte skriva om det här för jag vet inte vilka personer som läser osv..  jag är fortfarande lite skakis, men jag mår bra :)
idag jobbade jag igen, det var preschool för S så jag var hemma med M. som får ett utbrott när vi går ur bilen, för att jag inte lät honom "klättra ur" själv. (ibland klättrar han, ibland lyfter jag honom, inget mer med det, någonsin). men idag ställer han sig å skriker sitt värsta skrik mitt på uppfarten och bara skriker och skriker.. för att han inte klättrade ur själv.. så jag försöker få honom att gå in. så frågar jag om han eller jag ska stänga garage dörren (han äääälskar att trycka på knappen). "no you do it!!!" halvgråter han. så jag trycker på knappen och den stängs, och han börjar skrika som vet inte vad igen, och skriker att han vill stänga. to bad...
jag vet inte hur länge han höll på, men sen ignorerade jag honom och då slutade han. ojoj.. 10 minuter, minst.
men vi alla har väl  våra dagar..
nu hoppas jag på att pappan kommer hem i tid ikväll så jag kan gå och lägga mig och inte titta på massa barnprogram med S.

another great day

så även tidigt denna morgon styrde jag bilen mot pittsburg och bart. var inne i San Francisco strax innan 11 och min båt till alcatraz skulle gå klockan 12. gick från embacardero till pier 33, köpte vatten och väntade.
alcatraz var som väntat, intressant och halv läskigt, är som sagt intresserad av kriminalhistoria osv. det var ca 25 grader idag med så det var varmt och skönt. har bränt mig rätt duktigt i ansiktet..
efter alcatraz vid 2 tiden gick jag till pier 39 och tänkte strosa lite eftersom jag ändå var där, men min mage gjorde mig påmind om att jag inte hade ätit än. det var knökat på alla resturanger där så jag började min vandring tillbaka.
gick heeeeela vägen till Macy´s, puuuh. kikade in på cheesecake factory igen och kollade kön. var nästan ingen så 15 minuter senare satt jag ute på deras terass med utsikten över union square. åt världens godaste lax med potatismos. kikade i någon affär och hoppade på bart hem igen. var hemma 18:00 exakt och slängde mig i poolen.
lyckades hålla mig borta från shopping helt idag, woho!!
del av staden från båten
den "berömda" skylten
en av alla celler
en vänlig själ insisterade att ta ett kort på mig eftersom jag var själv.


jag har verkligen lärt mig att klara mig på egenhand, de kände jag idag, för första gången. jag är grym. del av det är att jag också lärt mig att uppskatta egentid (å andra sidan har jag verkligen lärt mig att uppskatta att ha någon där), men att sitta på resturang själv. och kunna njuta. jag njöt av maten, utsikten och livet. för 10 månader sen hade jag inte gjort det, då hade jag kännt mig obekväm och uttittad. nu bryr jag mig inte, i alla fall inte så mycket.

underbar dag!

har haft en suuuperdag! det var utan tvekan över 25 grader inne i city idag, och här ute har det varit 35+... Tog bilen till bart vid 9 snåret, och var i San Francisco strax efter 10, där jag mötte upp TANJA (från falun som jag åkte konståkning med förut :) har inte setts på typ 2 år, och så träffas vi här, på andra sidan jorden. life's funny.) vi gick och strosade lite och shoppade lite, eftersom jag slängde mina converse förra helgen har jag funderat på huruvida jag ska köpa ett par nya här eller vänta tills ja kommer hem med tanke på packningen. men sen berättade hon hur billiga de var, 39 dollar (!!!) alltså ca 300 svenska. medan mina förra jag köpte på stadium kostar 700 kr, så var det väl inte så mycket mera att fundera på. (dock när jag kommer hem har tanja skrivit på facebook att vi förväxlat skorna, ja har fått hennes bruna låga och ho mina vita höga.. aja, ger oss en anledning att ses i sverige igen!)
vi lunchade på cheesecake factory, som vanligt får man kanppt i sig hälften men gud så gott det är.
vid tre skulle hon åka hem och jag åkte vidare till Lafayette och träffade de svenska tjejerna, inte sett de på minst ett halvår, men det var som väntat, precis som igår. de styrde kosan mot sun valley mall, VARFÖR ÅKTE VI DIT!! detta var absolut sista shoppingdagen för mig i detta land, punkt slut! ojoj, hittade sååå mycket fint, och de mesta var på rea, så då tror man ju att det inte blir så mycket pengar, men när man lägger ihop allt, huuuga.
de skulle grilla eller nått nu på kvällen, men jag hade bilen stående på bart, inte världens säkraste ställe så jag ville komma hem medan det var ljust så jag skippade det. tråkigt, men bheövligt om jag ska orka upp till Alcatraz imorgon.
har dock inte knäppt ett enda kort på hela dagen, gash, men antar det är ett tecken på att jag har varit upptagen och haft det bra! kanske kan knäppa ett kort snart på allt jag shoppat idag, om ja törs.
nu ska ja vänta tills mamman lagt barnen och be om hjälp att printa ut biljetten, sen blire sängen!
i love san francisco


UPPD;

obs, bikinin är blå.

kass bild, men sandalerna är lite to die for.

biljetten är printad och ligger i min väska, min värdpappa frågade mig om ja kommer behöva en extra väska med mig hem när han såg mina kassar. JAAAAAA var mitt svar. då berättade han att de hade en gammal som de hade fått av hans föräldrar när de var och hälsade på i höstas för att de skulle få med sig alla saker. han sa att jag mer än gärna fick ta den, så hade de en sak mindre att göra sig av med, toppen säger jag. gratis är bra!!

San Francisco weekend

denna dag har inte varit annat än rutten, men den passerade åtminstonde fort. besprutningsgubben kom inte fören halv 2 (!!!), gissa om jag var förbannad. klockan två la jag mig ute och solade och 10 minuter senare hörde jag att familjen var hemma. då var det bara att knata in igen.
jobbade när mamman var och handlade och annars har jag suttit och spelat värdelösa spel på datorn, bara för att.
köpte mig en biljett till alcatraz till på söndag, 12:00, så nu blir det av i alla fall (men det fattas väl bara att jag glömmer bort att printa biljetten eller nått).
tänkte be min värdmamma om ifall jag kunde få låna bilen till bart två dagar, och var rätt nervös för det, för de känns bara konstigt, ni tycker jag är feg, men ni vet inte alls min situation, hur de är osv.
men i alla fall så när vi satt och åt middag så frågade min värdmamma mig om jag fortfarande skulle åka in och träffa min vän imorgon även fast det inte blev något alcatraz, så då frågade jag ju på en gång, och det gick prima skinka! så hela denna helg kommer spenderas i San Francisco, wooohoooo, nu är jag glad igen!! fint väder ska det vara också!
ikväll blir det sängen supertidigt, har varit så fruktansvärt trött hela veckan, men har inte riktigt vågat lägga mig tidigt för jag har suttit uppe med S och tittat på tv till 21:30 nästan varje kväll. men nu ska jag strax knäppa på en film att somna till!

vad less jag blir!!!!

bgejwrewjknreiogewoirewr, riktigt irriterad är jag!
idag åkte familjen till six flags, jag kände inte för att följa med, dels för att jag inte har någon kompis som är ledig och för att jag såg min förra gång där som sista och vill inte spendera pengar på det just nu. så jag skulle få vara ledig idag. HURRA tänkte jag. de sa att jag fick låna bilen också om jag ville åka någonstans, gud var bra tänkte jag. då kan jag åka och träffa johanna (en svensk föredetta au pair som är här på besök.) sen precis innan de går säger de att städerskan kommer och att jag bör hålla mig runt omkring, plus att det kommer några killar som ska bespruta trädgården. kul, måste vara hemma runt 12-1 när de kommr för att ge dem en check... hejdå solning, (får inte vara där ute när de är besprutat) och hejdå city och hejdå sova (städerskan ska städa mitt rum). vad ska jag gööööööra. måste ju vara här..
sen skulle jag och mitt hemliga sällskap boka biljetter till alcatraz nu på morgonen, självklart är de slut och självklart tar den sista lediga tiden slut precis när jag håller på att fylla i mina uppgifter. GAAAAAH. så nu har jag bestämt att jag ska gå själv på söndag, om någon vill följa med får de det, men jag ska gå på söndag. ska boka biljett snarast. har jag tur kanske jag får låna bil imorgon också så jag kan åka och träffa den hemliga sällskapet i alla fall. men det är väl ytterst otänkbart.. KUL LIV..

8 juni

idag har det varit rätt mulet häre ute, och "bara" runt 25 grader, det var ganska skönt med en svalare dag utan sol faktiskt, för det ska bli över 30 grader i helgen så.
denna morgon erövrade barnen min kamera så vi gjorde massa fåniga grimarser och tog kort, de är lättroade ibland!
fick nått brev från gymmet idag om att den här månadens betalning inte hade gått rätt till och att jag behövde kontakte dem, så efter jobbet åkte jag dit, och de sa bara att de hade gjort nått fel. dock tror jag inte att han fattade att jag samtidigt ville säga upp medlemskapet för jag fick se när jag kom hem att på det nya kvittot står de att de börjar gälla från juli.. så lär åka tillbaka igen.. gick på zumban i alla fall. galen instruktör!!
PS. jag kanske har fått hemligt sällskap till alcatraz i helgen. haha DS

bo på zoo bo på zoo bo på zoo zoo bo

igår åkte vi ännu en gång iväg till Oakland Zoo, herregud, vet ju varenda hudvalk på de där elefanterna nu. men det var skönt för att det var fint väder (när dimman väl försvann). dock blev det en kort visit, för lilleman sprang, snubblade, och slog i huvudet. han fick världens blåa bula i pannan på bara några sekunder. usch vad otäckt det var. vi slog upp kartan på en gång och hittade first aid, i precis andra delen av zoot. mamman med M i famnen och jag med S i vagnen sprang vi genom hela zoot, haha vilken syn det måste ha varit. satte på lite is, och han verkade okej. ringde till doktorn på vägen hem och de ville att han skulle komma in på undersökning.
så mamman lämnade av mig och S som hoppade i poolen (enda sättet att få henne stanna haha) och de åkte iväg till doktorn. tack och lov var det ingen fara med honom, men han har ett stort blått ägg i pannan.
efter middagen var jag super trött, men simmade lite, bara för att få lite lugn och ro, typ 30 grader i vattnet, hur ska jag nånsin kunna bada i en svensk sjö igen, jag som aldrig varit badkruka.
idag så började jag super tidigt, eller ja runt halv 7. och slutade alldeles nyss. de är och hämtar upp pizza just nu.. jobbdagen har funkat bra, men varit lång. men men, nu kom de hem, mat sen ska jag se klart på the hangover. oh i miss vegas!!

no alcatraz..

nehepp. gud vad surt, vi står i kö för att köpa biljetter. när vi kommet halvvägs så byter de skylten när nästa tillgängliga tur från kl 3 till måndag. GAAAH! ville slå någon. så nu åker de andra dit imorgon istället, och jag måste återigen ta mig dit själv. dock köpa biljett i förväg..
hur som helst, åkte med Tamara och hennes två besökande syskon till San Francisco, jätte trevliga båda två. när vi insåg att de inte blev något alcatraz visade vi istället hennes syskon runt lite i den delen av stan. pier 39 och fishermanswarf. vi åt lunch på HOOTERS, galnaste, mest amerikanska ställe. tjejerna har hotpants och urringade linnen. men god typisk amerikansk sportsbar mat.
tog en taxi tillbaka till emacardero och gick därifrån till shopping området, gick genom chinatown, var inne på Levi´s butiken och sen lite shopping på forever 21.
vädret var toppen, ca 20 grader varmt (varmt för att vara inne i SF) och sol. så trots besvikelse med alcatraz så hade jag en riktigt bra dag!
utanför hardrock café
slänger mina fina, men gamla converse..
provade töntiga hattar, jag är drottningen i alice i underlandet, tamara en flamingo
lunch på hooters

det drar ihop sig..

det blev varken SF eller alcatraz idag, av anledningen att jag inte behöver jobba imorgon! så imorgon åker jag (förhoppningsvis) med Tamara och hennes ena syster och bror till alcatraz, spännande. jag gillar ju sånt där nördigt som kriminalhistoria osv.
eftersom SF skulle bli imorgon så tänkte jag ha en slappdag idag vid poolen vid gymmet, så vid 1 tog ja väskan och gick. köpte vatten och jorsgubbar, bytte om, hade min ipod och vouge i handen, gick ut och..nej. alla pooler utom en var avstängda och i den öppna var det simtävling, alla solstolar var också bortplockade. KUL!!!!
tog mitt pick och pack och gick hem igen, la mig och flöt på en madrass i poolen hemma istället i en timme och simmade lite. tråkigt, men en promenad (stekhet) fick jag ju i alla fall.
nu på kvällen var familjen ute och åt, yay (!!!), var lite mer sånt jag hade räknat med faktiskt. men desto trevligare när det väl blir av, åt på det italienska stället som vi annars beställer hem fråm, super gott och super mättande. halva min portion står i en doogiebag i kylskåpet haha..
sen satte vi oss med barnen ute i solskenet utanför coldstone och barnen åt lite glass (jag var alldeles för mätt, trodde aldrig man kunde tacka nej till coldstone!!)
när vi satt inne på resturangen sa min värdmamma "hur känns de nu när det inte är så långt kvar", och jag fann mig själv nästan gråtfärdig när jag svarade. jag har på något konstigt sätt tänkt att jag ska hem på semester, att ja inte behöver oroa mig för det, jag kommer ju tillbaka. ja ser de ju snart igen. urk jag gör ju inte det och vad läskigt fäst man blir vid barnen. jobbigt. det börjar verkligen verkligen dra ihop sig. vipps och jag är hemma. jag är så klar med det här äventyret, men ändå inte liksom.
i början på veckan så bad hon mig att börja prata med barnen lite smått om att det snart är dax för mig att åka hem. pratade med min lilla prins en gång under ett blöjbyte, för vi pratade om flygplan och kom då in på det, jag sa att snart var det dax för mig att åka hem och träffa min familj, precis som han skulle flyga till östkusten och hälsa på hans släkt. han sa "no no no no no no, bella. i want you, no leaving bella!!", jag trodde inte han skulle förstå riktigt, men sättet han sa det på får mig att tro att han faktiskt förstår. men sen lite illa till mods började jag prata om att det kommer en ny, han tyckte hennes namn var roligt att säga så då var alla tårar ur världen. usch vad jobbigt det känns.. S förstår precis, hon frågade bara om det var som när Eva åkte (den förra au pairen) och jag sa ja och så var det inte så mycket mer med det. kommer bli jobbigt att lämna lilltjejen också, vi har haft våra up´n downs, men så jobbigt ändå. nej fy vad sorgligt detta inlägg blev, inte alls meningen! jag mår bra ju!
nu är jag trött, som vanligt, så det blir alice i underlandet på datorn i sängen, gonatt!!

zzzzzzzzzzz

vilken dag, jag är hur trött som helst. värmen gör en trött, plus att det är ganska blåsigt också. på morgonen flängde vi runt som vanligt, köpte en madrass till S för hennes nya "big girl bed" kom idag, och alla andra möbler som ska in i hennes rum. åt lunch hemma, sen badade vi en snabbis med barnen, sen var det nap time.
de ringde från frisören och frågade om jag kunde komma en halvtimme tidigare (17:30), inga problem sa jag. åkte dit till halv 6 och satt och väntade i 20 min. då kom en annan och sa att hon skulle bli ytterligare 30 min sen och frågade om ja ville vänta eller boka om. jag kan väl vänta sa jag eftersom jag ändå inte hade nått bättre för mig, gick till Victorias secret så länge och kollade. kom tillbaka en halvtimme senare, hon var fortfarande inte klar..
18:55 satte jag mig ner i frisörstolen, skapligt irriterad. men tjejen bad 1000 gånger om ursäkt och sa att hon innan hade kommit 30 minuter försent och varit krävande osv. jag fick i alla fall 10 dollar billigare (värt väntan!) och hon gjorde ett jätte bra jobb, nu är mitt hår helt igen, wohoo!!
(en av poolerna vid gymmet)
vet fortfarande inte vad jag ska göra imorgon, skulle ju till alcatraz, men det verkar som Tamara och hennes syskon tänker åka på söndag istället då jag måste jobba två timmar mitt på dagen..
men jag känner verkligen inte för att sitta hemma eller på gymmet imorgon, vet inte om just alcatraz är ett ställe jag vill åka till själv heller. vi får se om de ändrar sig, annars kanske jag bara åker in till SF själv. gud jag vet inte..ska sova på saken

2 juni

hejhopp, jag är trött! har haft en bra dag med barnen igen, lekt en hel del i sandlådan, där kan barnen sitta i 1 timme utan problem. sparkat "kickedikickball" och blåst såpbubblor bland annat. S tjatade hela dagen om att hon ville bada, jag får, men vill inte bada själv med barnen, tycker det är lite halvläskigt. 1 skulle jag kunna ta med men båda..nej.. men sen när mamman kom hem runt halv 6 började hon tjata igen. lyckades övertala mamman, så jag följde med jag också även om ja hade tänkt att gå till zumban. plaskade med barnen i vattnet och simmade lite istället. sköönt!
imorgon är det redan sista jobbdagen för veckan, helt galet säger jag. och slutar klockan 4. önskar dock att jag skulle va på stockholm stadion med vänner, men men.
har inte så mycket mer att säga än godnatt!
såhär fin, tom och välorganiserad såg min garderob ut för 9 månader sen.
jag törs inte visa er hur den ser ut nu..

tisdag 1 juni

shit, det är juni, tiden flyger iväg och jag längtar hem men har panik för att jag har för kort tid kvar här, njuter av att det äntligen är varmt och har riktigt kul med barnen (usch, vill inte ens tänka på att jag snart åker ifrån dem).
igår var det memorial day här och ingen jobbade, jag var med familjen och vi hängde i poolen nästan hela dagen, även fast det var mulet.
idag var det jobb mellan 8:00-18-30, puuh, men barnen skötte sig helt okej så det funkade. efter det hoppade jag i bilen och körde till frissan och bokade tid, 18:00 på fredag ryker det, hemska slitna toppar. åkte till barnes and noble, köpte Vouge och iste, och bara satt och bläddrade. så skönt.
nu ska jag gå och lägga mig för ny jobbdag väntar imorgon.

RSS 2.0