little miss pumpkin and mr monkey

oj, vart ska jag börja..
har iaf äntligen fått internet till min laptop!! känns som jag inte haft någon kontakt alls med omvärlden. och vi snackar om 3 dagar..konstigt hur man blir beroende.
flyget till San Fransisco i fredags gick bra, men gissa om vi var nervösa!! Skakade nästan när jag gick av det och ville bara vända och åka hem igen. Pappan stod och väntade på mig på flygplatsen eftersom han jobbar in i SF. Trevlig prick men lite jobbig bilresa på 1 timme tillbaka till familjen..men jag klarade mig igenom den också.
Hemma hos familjen var den gamla au pairen kvar och Ann Sofie, en svensk au pair var också här. Den gamla åkte hem natten när jag kom så jag han bara mer eller mindre säga hej till henne.
Igår tog vi det lugnt på förmiddag eftersom mer eller mindre allihopa hade någon sorts förkylning, lekte lite i sandlådan, barnen tog en nap och efter det tog vi ett dopp i poolen. dom har en uppvärmd saltvattens pool, ja fattar ingenting.
Idag åkte jag v-mamman och barnen till ett Zoo i Oakland. Ett ganska litet zoo, men dom hade då alla djur man behöver se, zebror, giraffer, elefanter, kameler you name it. Hade en liten picknick där också, jag åt yoghurt ur tub, mycket märkligt.
Barnen är söta, M är väldigt fast vid sin mamma så jag har inte hunnit få så mycket kontakt med honom än eftrsom han hela tiden vill vara där hon är. S verkar gilla mig redan så det är något positivt.
Imorgon är det au pair möte hos Ann Sofie, då får jag träffa några nya människor vilket kan behövas. Känner inte en kotte här, det är riktigt långt till alla mina vänner från skolan. Man kan inte träffas för en fika eller nått sånt..det känns jätte tråkigt för jag saknar de redan. underbara människor.
Igår kväll kände jag mig rätt nere, just nu också för den delen. Jag saknar hemma och jag saknar ola. Pratat lite med lina nu på eftermiddagen och hon har det också lite jobbigt. men jag ska ge de ett försök på några veckor så får vi se. förhoppningsvis börjar det flyta på..

CANDY, BABY!

Ännu en lång dag går mot sitt slut..
Imorse kom det en polis och förelästa lite om våran säkerhet, har hört att han skulle vara riktigt kul och han levde upp till sina förväntningar!! Man skrattade typ hela tiden! Börjar redan få ganska lätt att hänga med när någon pratar, inte riktigt lika lätt att prata själv..

Efter det fick vi något diplom att vi hade genomfört utbildningen osv, efter det hämtade vi lunch lådor. I den låg det, en wrap bestående av, ost. Ett äpple och en chips påse.. så det var våran lunch. Det är rena rama bantningskuren att gå på den här skolan, med tanke på att wrapen var näst intill oätlig. Och vatten dricker vi, massor med vatten.
Anyway, det var svinkallt på buss och vi hade bara klänning allihopa, hade dock lyckats packa ner en kofta men det hjälpte inte mycket..

Guidade turen var inte så mycket att se när man redan har varit här med tanke på att vi bara satte inne i bussen hela tiden. Åkte staten island ferry iaf, något jag och mamma skippade när vi var här, och det gjorde vi rätt i. Men vi hade en rolig guide och man fick ändå se mycket så det vara bra!
Dock fick vi bara 2 timmar egentid som vart 1 och 1 halv pga trafiken. Vi hann till macy's för att gå på toa, och en del tid på victoria's secret! Hittade miljoner saker jag ville ha där, men som tur är har jag ju ingen plats i mitt bagage så det fick vara. Fick med mig body lotion, body mist och shower/hair flaskor, det heter candy, baby och luktar helt underbart! Linda lovade att ta det i sin resväska för hon hade mycket plats!

Hela dagen har jag däremot känt mig riktigt sjuk, på gränsen till feber, ont i huvudet, halsen och fått hosta. Det beror dels på brist på mat som vi faktiskt har fått här, eller inte fått, och att det hela tiden är sån skillnad på luften. Kok hett ute, korsdrag i klassrumen, kok hett där vi sover, iskallt på bussen. Så det har sina orsaker, hoppas bara inte det blir värre..

Ska sätta igång och packa lite nu, åker buss till JFK 09:15 imorgon och sen går flyget inte förens 14:45 till SF. Kommer dit runt halv 7, deras tid. Mer jetlag på gång alltså.

Vi är lite spända inför imorgon, iaf jag! Hoppas det kommer bli bra.



DAY 3

Jag är helt slut, det är 32 grader varmt här idag, vi har haft lektion i totalt 14 timmar idag, redovisning också.
Det har gått bra och det har varit en riktigt rolig dag, vi höll på med en del arts and crafts också (pyssel), det var ritkigt kul. Jag, en till svensk som jag inte pratade med förut, 2 tyskar och en mexican gjorde en bondgård av alla möjliga saker för att kunna försklara vårt projekt om åldrarna 3-4 år.

Vårt rum är rätt litet som vi delar på 5 personer och 5 tjejer kan stöka till det rätt ordentligt, tro mig. Så just nu vill jag åka till v-familjen och få mitt egna rum och få lite privat tid ändå. Även fast vi har hur kul som helst här!

Imorgon ska vi åka in till New York city, ska på den guidade turen har jag i alla fall bestämt. Vi får ju ändå 2 timmar själva sen. Och mina väskor är redan maxade så jag kan inte inte shoppa anyway. Tråkigt nog.

Det kommer inte komma in några bilder förens jag har kommit till familjen eftersom min sladd ligger i min stora resväska som i sin tur ligger instängd i ett rum som vi inte kommer åt. Så ni får hålla er..

GODNATT!

DAY 2

Idag har det varit fullt upp hela dagen, lektion hela dagen i princip. Det var ganska roligt faktiskt, har lärt oss om lite sjukdommar och andra kulturer, inte så mycket om barn dock, men det kommer imorgon.

I slutet av dagen, kom dom in med lappar och ropade upp våra namn, jag och Sandra fick en varsin. Vi fick gå ut och hämta en varsin liten giftbag, med vattenflaska, godis och lite annat smått och gott, plus att familjen hade betalat NY turen som är på torsdag eftermiddag!! Hur snällt som helst, kostar ju ändå 35 dollar eller nånting!
Hade inte tänkt att åka på den egentligen, hade bara tänkt att betala 20 dollar för att få följa med in till stan och gå där själv med några andra. men nu lär jag nog åka på den guidade turen iaf, men jag ska inte klaga!!

Vi har haft international sing a long ikäll också, var ganska kul, vi ville sjunga små grodorna men de ville inte resten så det blev " i ett hus vid skogens slut..." tyskarna fick ha FYRA grupper, jag tror vi är totalt 286 elever på skolan, 200 är garanterat tyskar.

Nu är det dax att sova, lång dag imorgon också! hemlängtan är under kontroll, so far.

HELLO FROM NEW YORK

äntligen äntligen framme!! det har varit en grymt lång resa men nu är vi här.
Vi har fått rum 5 svenska tjejer tillsammans, och vi åkte på planet tillsammans allihop. 4 av oss ska till San Fransisco området också! Toppen tjejer hela högen..

men resan var lång, världens minsta plan till dusseldorf, 13 rader tror jag det var. och kanske 20 pers totalt, 10 aupairer..
nästa flyg var långt, ca 8 timmar, värdelös mat. nej mamma och pappa, det är inte bara ja som tycker det. tyskarna verkar ha en passion för pesto som jag inte delar..

ska strax på ett litet möte och middag, fast för oss är klockan halv 2 på natten. här är den halv 8. segt.


måste tacka mina kusiner för ett superbra stöd också! Lottas regler kommer sitta på väggen...!

Nu ska vi utforska stället lite, hade gött!

0 days 23 hours 8 minutes 31seconds

om ett dygn sitter jag förhoppningsvis på flygplanet, till tyskland. sen hoppas jag verkligen verkligen vi hinner med planet vidare till NY, för vi har ca 35 min på oss. hej och hå.

nu har jag tvättat min sista tvätt, väskan står på nästan 2 kilos övervikt. herregud, presenterna tar upp den mesta platsen, förstår inte hur jag ska göra. det är bara att börja rensa ur en gång till. för kläder går ju faktiskt att köpa nya på plats..åh jag orkar inte!!

handbagaget törs jag inte ens väga, för datorn ska ner där också, haha.

nej ett sista ryck nu! så jag blir klar med det här någon gång och kan slappna av. åker som sagt till sala ikväll så jag har inte mycket tid på mig.
hörs vi inte ikväll så gör vi det i NEW YORK om någon dag!!!

2

jag kan inte fatta att det verkligen står 2 dagar på min nedräknare nu. men det är sant. och det är fortfarande blandade känslor. och jag har mina orsaker.

idag har jag köpt vakumpåsar, så jag kan göra min kläder lite mindre och få plats med mer. men såklart hade mamma också gjort det, så nu har jag så jag klarar mig!
slagit in alla presenter har jag också hunnit med såhär på kvällskvisten, det blev rätt fina paket. undrar bara hur dom ser ut när man kommer fram..?

imorgon är det den stora packningsdagen. då måste allt ner, ingen aning om hur jag ska klara det men det löser sig som vanligt. ska ta en tur med mamma till kupolen imorgon och inhandla det sista. så som adapter och lite annat smått och gott.
Ska även åka förbi mormor och morfar och säga hejdå..

ola lyckades ta en väldigt charmig bild på en väldigt trött tjej efter jobbet som nördar vid hans dator.
han är trött på alla au pair bloggar jag läser tror jag.

4

craziness är det enda jag kan säga just nu. galenskap är var det är. att det bara är 4 dagar kvar och jag knappt har kommit igång med packningen. alla andra verkar vara klara sen länge.
jag har heller inte hunnit läsa böckerna vi har fått än, eller jo någon gång i april men jag kommer inte ihåg riktigt. så får ta att börja om nu till helgen.


igår fick jag ett mail från min värdmamma där hon skrev att hon var förväntansfull och att de höll på att förbereda S på min ankomst och att dom gärna ville ha några nya bilder på mig. har dock inte så många men ska försöka knapra fram några imorgon.

har fått massmail från flera som ska åka samtidigt som mig men tyvärr ingen som ska någonstans i närheten där jag bor..


min nervositet börjar märkligt nog släppa lite, just nu ska det bara bli skönt och roligt att få komma iväg och göra något annorlunda!

har 2 jobbdagar kvar nu bara! det är så segt på jobbet så jag längtar verkligen tills jag slutar på fredag!

6

en vecka, om en vecka har jag precis landat i dusseldorf, herregud.

fick även ett mail från CC idag där det står alla som ska åka samma datum, vi är 30 svenskar. det är ju hur mkt som helst. tyvärr så står det inte vilka som ska med samma plan och inte heller vart var och en ska. orkar inte direkt dra iväg ett mail till 30 pers och fråga,.
jag har ju kontakt med några så det får räcka so far.

idag kom min nya ipod touch och jag är helt förälskad. nejdå inte ritkigt, men den är verkligen toppen! Har alltså fått min nya dator också. Min bror köpte ju en ny macbook pro, men de hade jag inte riktigt råd med så jag har köpt hans macbook och den är inte så illa den heller. känns skönt att ha det problemet löst i såpass god tid.
så nu ska jag leka vidare med min ipod..

mail från LCC!

Det stämmer, i torsdags när jag kollade min mail hade jag fått ett från Kathy Dennis, alltså min LCC. Vi ska ha ett bbq poolparty hos AnnSofie, en svensk tjej som är där nere nu, den 31 augusti. Kommer bli jätte kul tror jag, man skulle även ta med sig något typ en sallad eller efterrätt eller liknande. det tåls att fundera på.
Tydligen kommer det att komma en au pair till vårat område samma dag som jag, vet inte vart hon kommer ifrån men det känns också bra att inte vara ensam ny.

8

Gud vad kul att det är så många som läser min blogg nu :)!! besöksrekord var och varannan dag! (Glöm inte att kommentera!!)

Har jobbat i två dagar nu, lite segt med så långa dagar som jag har, 10 timmar. Men ibland kan det vara rätt kul, och jag gillar min chef, för glass är gott!

Den här helgen har jag satt som ett måste att packningen ska mer eller mindre vara klar innan den är slut. För jag jobbar hela nästa vecka så då finns det inte tid till det.
Ska verkligen försöka få ner allting i en väska, det måste gå! + handbagage förstås. Om jag känner mig rätt kommer det bli nån väska till på hemvägen..

Mamma har lyckats få en klipptid till mig på måndag också, toppen säger jag! Slipper man komma med helt utslitet hår och se ut som ett troll. Så slipper jag ju tänka på frisör första månaderna där också...


11

Tiden bara springer iväg, men just nu får den gärna göra det för jag vill komma iväg nu. Igår hade jag besök av två av mina kusiner L&L och L:s barn. En trevlig dag i lekparken och många goda råd fick jag! Tråkigt med avsked bara.

Nu har jag fixat mig en ny dator också, hade sån beslutsångest igår kväll så ni kan inte förstå. Men min bror skulle också köpa en ny så nu tar jag över hans Mac!
Får en ny ipod touch också, kan vara bra att ha tråkiga dagar att kolla på film eller nått i. Behåller även min gamla Nano som är lite behändigare om man ska ut och springa.

Har tagit ner resväskor från vinden nu, ska försöka få plats med allt i en. Men vi får se hur det går med det haha..

13

back in sweden. känns ruskigt skönt efter en bilresa på ca 6 timmar. dock körde jag bara 1½, så ska inte klaga.


Har fått ett brev hem från CC nu, med schema för skolan i NY. tufft kan jag lova! Sen var det även mitt försäkringskort, lite info om packning och resetaggar att sätta på väskorna, känns att det är nära nu! Nästa vecka borde jag få något om vilka som åker samtidgt som mig osv, kul kul!
Imorgon har jag nog lite shopping att göra, ny neccesär behöver jag, en rejäl. och lite annat smått och gott.


14

nu sitter jag i min brorsas lägenhet mitt i Oslo. Det är ingen charmig stad, det är det inte. jag föredrar stockholm. Igår shoppade vi lite och sedan tåg vi båten ut till en ö och badade och solade..men såklart blev det mulet. 

nu är det i princip 2 veckor tills min resa börjar. jag har inte hört så mycket av familjen nu på sistonde, känns lite tråkigt. När jag mailar dem får jag svar, men jag vill att de kanske ska ta initiativet och skriva något..hoppas på det nu under veckan!

har hört talas om att de blir poolparty hos en svensk au pair ganska nära där jag bor någon dag efter jag har kommit. Känns kul att redan ha något inplanerat faktiskt!!

Imorgon beger vi oss hemåt igen, med bil, en milt sagt fulllastad bil. Det ska bli skönt att komma hem med tanke på att jag har varit borta ett par dagar redan. Jag saknar olapalula, åh fy fan vad jag saknar honom.

18

Nu ska jag strax åka till Sala och spela min sista seriösa golftävling för ett bra tag, förmodligen sista ever. men men ja hänger inte läpp över det just nu iaf!
Sen drar jag direkt vidare till Oslo imorgon natt för att hämta hem min bror, kul kul. Hoppas verkligen på fint väder!
Är hemma på måndag igen, så antagligen hörs vi då igen!


Bjuder på ännu en bild från New York. Flatiron building, and me.

19

vilken bergochdalbana

det här är ju inte klokt, ni minns vad jag skrev igår, att jag inte kände för att åka och nästan hade ångrat allt ihopa.
idag är ingen sån dag, idag orkar jag inte vänta. inte en sekund till, sätt mig på flyget nu nu nu. låt mig känna pulsen på ett stekhett och stressigt manhattan. låt mig träffa nya underbara människor, NU!

På fredag åker jag till oslo och hälsar på och hämtar hem min bror som har jobbat där under sommaren. Ska bli kul, en sista grej innan jag åker. När jag kommer hem är det bara 2 veckor kvar, huga huga sommarstuga.


Jag har inte börjat packa än, har ni? jag har skrivit sida efter sida med saker jag ska ha med mig, men inte orkar ta tag i något. dels för att jag känner såhär, upp och ner. och dels för att jag är lat, men men..


(jag i central park 23/2 - 09)

20

3 veckor.

Idag åkte min älskade vän, linapina, rakt över atlanten, till New York. Där hon ska spendera det kommande året, om inte mer. Hon är häftig, hon klev på planet. jag avundas henne på något sätt.
Jag kommer sakna henne något fruktansvärt, men jag hoppas  vi kommer kunna träffas någon gång under året..!

Appropå henne, för exakt 3 veckor satt vi på Waynes (som alla andra dagar men ändå), vi sa att shit, det är bara 3 veckor tills du åker! Nu har det gått 3 veckor och jag minns det lite som igår, och nu i skrivande stund är det 3 veckor tills mitt äventyr börjar. och om ni bara visste vad 3 veckor går fort...

kalla fötter

eller heter det kalla fötter? ja jag vet inte, men det är nog det jag har iaf. jag vill inte åka, just nu vill jag inte det. varför? ingen aning. det känns inte bra just nu bara. jag har det jäkligt bra här just nu.
sen känns det inte helt rätt med familjen längre (!!!), absolut inte bra att känna så. usch, jag vet inte vad jag håller på med. hjälp

RSS 2.0