Happy Halloween!

idag är det som sagt halloween, något som är betydligt större här i USA än hemma i Sverige. det är bara att gå ut på gatan och kolla in alla dekorationer runt husen, det är CRAZY! ett hus här i området har spindelnät över hela trädgården!! över alla buskar och träd, tom bilen är inlindad.
jag vet inte vad jag kommer göra idag, för jag har ingen dräkt. tänkte köpa en förut, men den var ca 60 dollar. och det är inget jag har lust att spendera när det slutar med att jag gör, ingenting. idag ångrar jag mig lite, men kanske kan införskaffa mig en efter, man vet aldrig. känner mig lite småsjuk så om det inte blir något ikväll så kan jag leva med det också.
(lägger upp random bilder tills jag fått min kamera, blir lite roligare läsning iaf)

uppd; nu har jag skurit mig min egen pumpa. blev inre riktigt så cool som den på bilden dock. men det blev en katt. har tagit kort med min mobilkamera så så fort jag vet hur ja ska ladda över bilder från den kan ni få se mitt mästerverk!

kamera beställd

igår var jag ju och skulle köpa mig en ny kamera. men de hade inte den jag letade efter, och jag kände inte för att köpa en bara för att ha en, utan faktiskt en jag ville ha. så idag tog jag tummen ur .... och beställde en från Target. så den kommer någon gång under nästa vecka. tog lite kort med min mobil kamera idag på barnens halloween dräkter, sen skickar nog mamman korten till mig som hon har tagit.
denna blev det, ganska lika som min gamla fast utan touch screen fast med 12 mp och 5x zoom ( istället för 10 och 3). så den är nog lite bättre hoppas jag. och den är rosa, me like.

nothing is impossible

herregud vad denna vecka har gått fort, tänkt på det hela dagen att der redan är torsda. läste min vänners bloggar alldeles nyss, och de hade också skrivit det! men jag gillar när det går undan!
idag tog jag med ungarna till parken, pancakes for snack höll dem på gott humör hela vägen! och kul hade vi, för äntligen slappnat jag av lite, har varit himlas överbeskyddande tidigare. men det blir väl lätt så när de inte är ens egna barn och när man inte riktigt känner de. men jag är mer avslappnad nu och då blir barnen självklart de också.
sen sov de från klockan ett/halv två ända tills mamman kom hem strax innan 4, lovely!
det ringde från target idag och sa att om jag ville ha min spruta så fick jag åka dit idag mellan 6 och 7, så när klockan slog 6 slängde jag mig i bilen och gasade. så fort att jag glömde stänga garagedörren t.o.m! men jag bad om ursäkt 100 gånger för det! väl på targets pharmacy avdelning var det kaos, fler hade fått nyheten om nya sprutor. men helt plötsligt fick jag vara 2:a i kö, även fast människor stått och väntat bra länge. jag klagar inte. sprutan fick jag, hon berättade att de inte skulle göra ont och att jag skulle slappna av och bla bla. tack gud jag vet. är det någon som kan ta sprutor är det jag. och mamma.
15 minuter skulle man strosa runt i butiken för att vänta på eventuella biverkningar. gud vad jag hann spendera pengar på de 15 minuterrna. köpte mig ett par tofflor, alltså kärlek till de. helt underbart mjuka och ja, 12 dollar! en klänning som jag gått och kollat på förut, men inte orkat prova eller liknande. såg hur den hängde på rea ställningen. hittade storleken blev förälskad och la i korgen, 10 dollar! gick till smyckes avdelningen. hittade en grymt fin silverring med texten "nothing is impossible", iofs 20 dollar men jag behöver inställningen. och nu är de bara att blicka ner på fingret när något är jobbigt.
svängde även förbi barnes&noble igen och bad de beställa boken jag letat efter, satta mig på starbucks med choklad och grandma´s apple purse, ljuvligt.
som sagt, imorgon är det fredag, löning och helg. toppen! min namnsdag också, glöm inte bort den! vi ska till chuckee cheese´s med barnen på halloween party! kan nog bli kul. annars har jag inga planer för helgen, och har egentligen inget emot en lugn helg. ett biobesök och lite shopping kanske. puss på er hemma från en glad och stolt isabelle :)

nu ska jag göra er lite avundsjuka..

26:e november flyger jag nämligen ner till Los Angeles, det ni! med mig har jag min tyska vän Tamara som jag träffade på Au pair skolan i New York. riktigt trevlig med tanke på mina fördomar om tyskar haha.. vi stannar bara ett par dagar eftersom vi lever ett fattigt liv här. Åker torsdag morgon och kommer hem söndag kväll/natt. det blir nog ganska lagomt tror jag, för det blir inte ända gången jag åker dit skulle jag tro! 2500 gick hela kittet på, skapligt billigt för att vara Thanksgiving helgen faktiskt! tråkigt bara att inte få fira thanksgiving med en familj på amerikanskt vis, men hey jag ska till L.A! kittet menar jag flyg t.o.r plus hotell 3 nätter.

firade det med att jag åkte och köpte en film på target ( P.S i love you ), grande hot chocolate - no whipped på starbucks och en ny hudkräm. nu ska jag krypa ner i sängen och förbereda mig på min sista jobbdag!

tisdag 27 oktober

idag har jag jobbat, men min lilltjej är lite sjuk så vi har tagit det lugnt, blev inte mycket lek utomhus eftersom hon är rädd för den för att det låter så mycket. suck.
men annars så skötte sig barnen bra överlag vilket var skönt, är inte på humör för olydiga barn denna vecka!
hoppas hon blir frisk snart för det är så segt att stanna inne hela dagen, svårt att sysselsätta de.
just nu känner jag inte för att åka till något barnes & nobles, jobbar nästan fortfarande. brukar hjälpa värdmamman en del extra när värdpappan är borta och reser. som att leka med de medan mamman lagar mat och kolla på film med S när hon lägger M osv. idag gör det mig inget alls.
ska dit imorgon istället och möta upp Tamara och Madeleine för att boka våra biljetter till L.A. så jag köper mig min bok då istället! och ska kolla efter en ny kamera på target, vill ha en massa bilder! tack för erbjudandet pappa! det blir förmodligen en likadan som den jag hade innan, och den är betydligt billigare här!
mår mycket bättre nu, inte bra, men betydligt bättre! känns skönt, det var nog antagligen mina hormoner som spökade rejält. de brukar ju kunna göra det, fråga ola, han vet! men som sagt, känns skönt och jag vill inte åka hem längre :)

written test for my california license

idag gjorde jag teoriprovet för mitt körkort. 2 timmar var jag på kontoret, skrev inte längre än 5 minuter. de statligt ägda platserna här är oftast galna. som social security office och DMV (där du gör provet). många som ser på Usa, ser WOW. och det är wow på många många sätt, men så under utvecklat på många!
men hur som helst, provet gick bra, tror jag hade 2 eller 3 fel. hade 4 i sverige. engelskan var ganska svår på vissa frågor, men det gick ju vägen ändå. så nu gäller det att boka en uppkörning också, det får bli imorgon.
har annars haft en helt okej dag med fint väder, som vanligt! men nu ska det faktiskt svalna på riktigt. ska bli ganska skönt ändå att få klä på sig lite mer och ja längtar tills jag kan använda min nya mysiga halsduk. men det lär nog dröja!
imorgon är det jobbdag igen, kan bli intressant för barnen har varit såååå trötta. hoppas de sover hela natten nu så de är pigga imorgon. på kvällen ska jag åka och köpa mig en bok, finns tydligen en serie böcker om au pair livet. så jag åker dit, köper mig en bok och sätter mig på starbucks, för det är jag värd! hoppas hur som helst att jag mår bättre snart, men det tror jag nog!
xoxo, miss you all!
(ola, du är en faaantastisk människa! tack)

OMG

det har minst sagt varit en händelserik helg. i lördags åkte jag till camilla i orinda, för att sedan möta upp sandra och anna. vi begav oss med bil till San Francisco där vi även plockade upp johanna. Tog oss en eftermiddag/kvälls promenad by the marina. det var vackert och jag har hittat stället jag ska gifta mig på. har t.o.m brölloppet planerat i detalj!
vi gick och kollade på ett "roller derby", om ni har sett reklamen för filmen Whip It så vet ni vad de handlar om. det var galet men amerikanerna verkade gilla de! de åker rullskridskor runt runt en bana och ska typ försöka ta sig förbi varandra och de knuffas och gud vet vad, det var minst sagt en upplevelse. inget jag vill se igen dock.
bytte sedan om i bilen och sminkade oss för vi var reda att gå ut och daaaansa. fina blev vi, men någon dans blev det inte. just den här kvällen hade våran under age club ändrat sig och det var 21 som gällde. men vi hade en grym natt i bilen med hög musik och vi såg San Francisco by night!
åkte hem till camilla med lite taco bell och pratade fram till kl 5 på morgonen..kul och välbehövligt.
på söndagen skjutsade de hem mig för jag skulle på au pair möte. vårat au pair möte var på Smiths Family Farm, det var ett familjeevent så allas familjer var med. vi hade picknick och gick och kollade på djur. även en pumpkin patch, så nu har jag min pumpa inför halloween! det var ett kul möte även om jag hellre hade velat spendera dagen med mina tjejer.
på kvällen senare när jag hade gått och lagt mig fick jag en hemsk panikångestattack och kände bara "vad fan gör jag här", ja hade en bra helg. men senaste veckan har inte känts hundra, har inte känt mig uppskattad av familjen alls och det mesta har ju gått lite snett, som med sprutor och gud vet vad. jag grät ordentligt för första gången här. ibland får jag känslan av att jag egentligen inte vill vara här, utan att jag gör de för att bevisa någonting om de så är för mig eller för någon annan. kan berätta mer om de tankarna en annan gång.
men idag började tydligen lingonveckan, så jag hoppas verkligen att det är därför jag känt som jag har gjort!

hej jag lever

tänkte bara skriva att jag lever så att ni vet. mår inte toppen just nu och vill bara sova, men ja ska knåpa ihop ett inlägg imorgon om helgen.
hemlängtan är här

att det ska vara så svårt att ta en spruta..

vi åkte till target imorse så att jag skulle kunna ta min spruta. jag fyllde i ett papper och lämnade in det, 45-50 min sa han att det skulle ta. med barn med finns ingen chans vi kan vänta så länge. så jag bestämde mig för att åka tillbaka senare idag. vi åkte till mc donalds för de hade en playdate där. jag är så duktig som har slutat ätit mc donalds. applåd tack.
på eftermiddagen vågade jag mig ut med bilen första gången själv, mammans sprillans bmw, wiho. tog mig levande dit, frågade om sprutan. den var slut. nya kommer tidigast nästa tisdag. jaha..
blev arg, köpte en plattång som 2 månaders present till mig själv, och lite m´nms. gick till barnes & noble och kollade böcker. gillar verkligen det stället, de kommer nog bli mitt nya favorit hang-out när jag är själv. eftersom de har starbucks där inne (som typ alla Barnes & noble's). och gratis internet uppkoppling. så där kommer ja sitta med min choklad och en bok, punkt slut.
ikväll ska ja plugga lite teori och sen bara kolla på en film och sova. sov så sjukt dåligt inatt, har fått nått krux med min arm som har varit i ett dygn nu. igår var de typ som om den hade  "somnat", ni vet myrkrig. varade hela natten och var kvar imorse när ja vaknade, fick en painkiller, blev lite bättre men har inte gått över än. har ingen aning om vad de kan vara, det är riktigt obehagligt i alla fall. min första tanke var att det är pga att ja har burit M så himla mycket senaste dagarna pga att han inte mått så bra. men då skulle ja ha haft träningsvärk, och såhär känns verkligen inte träningsvärk. hoppas det går över snart.
sen har jag en väldigt bra nyhet också, tyvärr är den inte spikad än. avslöjar när/om den blir spikad! men blir det så kommer mitt liv bli fantastiskt, typ!

bad news

barnen är just nu och tar sin influensa spruta, eller hur de nu gör med barn. jag skulle åka och göra min vanliga influensa spruta idag på target. men de hade ingen som kunde göra det idag, så jag ska åka dit imorgon istället. mamman är redan vaccinerad genom jobbet, den dåliga nyheten är att hon precis fick veta, idag, att en av hennes arbetspartner har fått svininfluensan. så hon var måttligt glad när hon kom hem från jobbet..hoppas bara inte hon är smittad.
ikväll ska jag ut och äta lite med mina tyska vänner, ska bli kul. får se om vi hittar på någonting mer också.
jobbveckan har varit bra, min tjej har uppfört sig exemplariskt. min kille får tänder så han har inte varit på toppen humör, men jag har fått bra träning i armar och rygg. usch vad de värker. min visdoms tand värker också nått fruktansvärt.
nu kollar jag lite på tv, första gången jag har gjort det en eftermiddag sen jag kom hit. det är tomt i huset och så skönt! visst vill man inte bli störd kan man gå in på sitt rum, där stör ingen. men man saknar lite frihet att gå runt som man vill i ett hus.

hej, jag bor i kalifornien!

många människor ställer sig framför spegeln varje morgon och intalar sig själva att "jag duger", "jag är snygg" och "min dag kommer bli toppen". det är inget för mig, jag måste nypa mig i armen och säga att "jag bor i kalifornien!". för visst är det coolt, att jag mer eller mindre BOR här, för jag kan ju inte säga att jag är på semester?
alltså min lilla kille är såå söt. jag kan inte förstå, allra minst hur jag ska kunna åka ifrån honom om 10 månader. idag skulle vi åka till target och handla lite, när alla har fått på sig skorna säger han "okey, let's go guys!". okej, alla kanske inte skulle kunna tyda de orden, men jag har lärt mig hans språk nu. gissa om vi skrattade!
min tjej gillar jag självklart också! men har lite svårare att få grepp om henne bara, hon har värre humörsvägningar än mig. men igår hade vi "sleepover" på min yogamatta (tur den kommer till användning till något i alla fall..), hon gillade det och det var kul!

min tyska räddare i nöden

usch, mitt första intryck och magkänsla hade rätt ändå. det blev inget med min sydafrikanska vän denna helg, hon hade 4 försök och sumpade samtliga. jag är väl medveten om att jag behöver skaffa mig vänner här. men jag är inte tjejen som spenderar en hel helg till att vänta på någon eller tar någon skit. ( tro mig, jag har kollar på grynet! ) jag behöver bra vänner. vi får se hur det går..
tog jag mig ut själv med bilen? näej, ja var så ledsen och irriterad att jag inte ville. usch är livrädd för att inte hitta hem så jag skippade det. bestämde mig för att sörja denna kväll istället och ladda batterierna till imorgon och vara fit for fight veckan som kommer igen!
men tada så loggade min tyska vän Tamara in på facet och jag frågade henne om hon ville ut och äta. hon nappade, 20 min senare satt vi i bilen (hennes), så jag kom ut i några timmar ikväll i alla fall.
Åt in-n-out burger, det är grejer det. finns bara här på västkusten och de säljer BARA hamburgare, 3 olika sorter. (självklart finns de pommes, läsk och milkshake men ja) 3 menyer, sånt gillar vi. enkelt ska det vara. och om dom är goda, JA!
vi stannade även vid en affär som heter Michael´s, de säljer saker för arts and crafts / scrapbooking. Linda du skulle äääälska att gå där :)! det var hur stort som helst, och de hade allt! köpte några papper och några stickers och annat. så nu har jag gjort de två första sidorna i min bok, de är inte helt klara men så gott som! det blir nog ganska bra..
så nu mår jag lite bättre igen, det är ju henne jag ska till LA med så det är bra om vi umgås lite mer nu innan. vi ska träffas någon dag i veckan för vår frozen yoghurt och på fredag ska vi boka flyg och hotell (när vi har fått lön). AWESOME! för det är bara en månad tills vi ska åka då, och den kommer ju gå fort eftersom vi har något att se fram emot, och när vi åker har vi varit i USA i tre månader. jag är cool.

55 dagar

usch vilken värdelös dag det här har varit, har inte gjort ett smack. jobbade i ca 2 timmar mellan 1och3 men jag hade bara killen och han låg och sov hela tiden så jag har alltså inte lekt eller något. har suttit lite vid datorn och pratat med några hemma.
idag har jag också tagit min första promenad, haha hur sjukt är inte det. att jag har varit här i nästan 2 månader och inte varit ute och gått runt omkring här än. gick i ca 40 min, dock i fel skor så de vart inte så långt..
igår kväll skulle jag på bio med Julie, men så blev de inte. hon och hennes brasse kompis hade planerat se en film som allt annat än föll mig i smaken så jag skippade det. skulle träffat henne nu när jag hade slutat jobbet, men icke. hon hade åkt iväg någon annanstans. få se om hon hör av sig senare. imorgon vet jag inte, blir det inget ikväll tar jag bannemig bilen för första gången och åker någonstans. blir knäpp av att sitta på mitt rum.
sommaren är minsann tillbaka! eller ja, på promenaden hade jag t-shirt och shorts, och svettades. lovely california! f
(ingen telefon so far, vad håller han på med..)

lugnet före stormen

igår, var det lugnet före stormen, med tanke på barnen. min tjej hade ett litet utbrott idag som hette duga, har aldrig hänt förut när de har varit med mig. men någon gång lär väl vara den första, och tada jag tog mig levande ur det, barnen också! de är väl sånt som är fruktansvärt jobbigt antar jag, men som sedan stärker en!
ni vet mitt lilla problem med semestern, familjen åker ju till Florida under Thanksgiving, would love to go there, men jag betalar inte för att åka dit på MIN semester och vara med deras släkt. punkt slut. har heller fått tag på någon kompis som kan ta ledigt då, men nu verkar de som min tyska vän Tamara som jag träffade på au pair skolan, som bor här rätt nära, kan ha ledigt! Så just nu lutar det åt att vi åker till L.A 25-29/30 november. awesome!! men det betyder fortfarande att jag är själv i en hel vecka innan det, läskigt att vara i det här stora huset helt själv.
imorgonbitti åker jag och fixar mitt social security number, har fått en ny tid för teoriprovet och jag hoppas min telefon kommer imorgon. YAY!

motgångarna haglar och regnet har stått som spö i backen

men efter regn kommer solsken, right?
idag ringde dom och sa att min yoga klass var inställd, för få anmälda. just vad jag behövde va, ingen kamera, fick inte göra teoriprovet och nu är min kurs som skulle börjat imorgon inställd. snart kommer värdpappan hem och säger att de inte gick att beställa min telefon också, 1000 spänn på de! life is wonderful! åh vad less jag blir..
som plåster på såren hade jag två riktigt gulliga barn idag, båda två! inge skrik, inge bråk (eller inte så mkt), och inge gråt. dagen flöt på bra, gick en promenad på förmiddagen med vagnen, kunde inte leka i någon lekpark eftersom det var blött överallt. och på eftermiddagen var vi ute i över 1 timme och spelade lite fotboll och baseball, M är 20 månader och grym på baseball!
ikväll blir det sängen tidigt, ska ta en dusch eller bad så fort barnen är i säng och sen ska ja faktiskt sova på en gång efter det. ska bli så skönt.

PUMP IT UP!

jag är helt utmattad, och min jobbvecka börjar inte fören imorgon! imorse åkte jag för att göra mitt teoriprov, jag har dåliga nyheter. fick inte ens göra det, måste ha mitt social security number (amerikanskt personnummer ungefär) för att få göra det, även fast det stod klart och tydligt att jag inte behövde ett sådant. bara att vända igen..plus att det är grymt otrevliga människor som jobbar där.
åkte till PUMP IT UP med mamman och barnen, ett lekland typ med bara hoppborgar, och vilka hoppborgar sen! helt galet, nästan så att jag skulle kunna spendera en hel dag där själv.. nej men det var riktigt roligt i alla fall. behövde det efter den morgonen.
annars har det inte varit något speciellt idag, förutom att jag fått mitt golv nerkissat. men smällar man får ta i den här branschen.
pratade med mamma nyss, det var skönt. en liten stund med simon och nu blir det en snabbis med ola också. heja sverige!

quod te non occidit, te durat

det som inte dödar, härdar.
ibland får man en fruktansvärd hemlängtan, det är dumt att förneka det faktiskt. jag saknar mamma, pappa och ola. mamma och pappa är nog till största delen för att de är lika med trygghet. ola för att han är, ja bäst. men det är just den där tryggheten som man saknar allra mest egentligen. för här känner man sig aldrig riktigt trygg, man har alltid ett oros moment. alltid något som gör att man oroar sig eller känner sig obekväm, de minsta sakerna allra mest.
ett telefonsamtal, ett krossat glas, vara ute själv (en försvunnen kamera!!). ja men små grejer som känns jobbiga i början, men när det är avklarat inser man hur cool man är ändå.
att man klarar av allt det här i ett främmande land, som inte längre är så främmande, allting är så stort och annorlunda här. och allt du gör är ditt eget ansvar. jag känner verkligen hur jag redan har växt som person, efter knappa två månader. så även om det har sina jobbiga stunder, så vet man att det för något bra med sig.
det skulle vara lätt och skönt att åka hem om någon vecka, det skulle jag egentligen inte tacka nej till. men ni som känner mig vet att jag är alldeles för envis för att ge upp, right!? jag har det ju bra(!!!), men jag erkänner att jag saknar landet lagom, mellanmjölks sverige helt enkelt.

jag är så arg!!!!

min kamera är borta, putsväck finns ingenstans! nu har jag både skrikit och gråtit för den sakens skull. har tömt varenda påse och väska..såg den på ikea sist. men jag kan INTE ha tappat den. jag kollar allting hela tiden om jag har saker, kamera mobil och plånbok, kollar efter de i väskan heela tiden!! ååh blir så arg..
mitt enda hopp är att den dyker upp i camillas bil, fan...
förutom det är jag nyss hemkommen från en riktigt riktigt bra helg. igår var det som sagt ikea som stod på schemat, blågult for the win! hörde en familj prata svenska där inne och blev alldeles lycklig. åt köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt. drack fläderdryck och åt prinsesstårta! godaste jag har ätit på länge! med mig hem fick jag en massa gott, hällakaka (polar typ), svenska lantchips, daim, marabou, fläderdryck och självklart självklar ahlgrens bilar! (plus två doftljus och en krossad mugg..)
vi åkte sedan till walnut creek för att shoppa lite, köpte ett par skor (pumps) eftersom jag inte fick med mig mina hemifrån, en svart enkel klänning, en giganstisk halsduk, handkräm (välbehövligt!! tvättar mina och barnens händer hela tiden, blir så himla torr!), pyjamasbyxor, yogamatta, nagellack och mascara.
tänkte säga att jag kunde ta kort på allt åt er så ni får se, men de kan jag ju inte.. ÅH!
Åkte i alla fall på bio istället sen för att gå ut för vi alla var så trötta, såg couples retreat! så himla bra film, hela salongen satt och garvade konstant. kan jag verkligen tipsa om när den kommer till sverige!
idag blev det en sväng in till city (SF), men ansåg att det var nog med shopping för den här helgen :)
nu blir det att plugga resten av kvällen..

IKEA, shopping och utgång!

det är de som står på schemat idag, förmodligen. ikea är i alla fall spikat! Åker om en timme kanske, ska köra till bart med värdpappan, highway är verkligen läskigt här! Tar bart till Orinda där jag möter upp camilla, anna och sandra! Ikea och köttbullar, tur jag fick lön igår haha..
Sen har vi även lite planer på att gå ut, vart vet jag inte. walnut creek? Jag sover i alla fall hos Camilla inatt för min familj har ju ingen lust att hämta mig sent. Kommer nog hem någon gång imorgon mitt på dagen. då blir det plugg plugg plugg inför teoriprovet.
Ser fram emot en toppen toppen dag, och kameran är med så jag ska bli bättre på att ladda upp bilder!

do you need a beer?

ja, det behövde jag nog. men jag avstod med tanke på smaken och morgondagen.
förlår för dålig uppdtering, men de senaste dagarna har bara varit galna, och på kvällen har jag inte haft någon ork i huvudtaget att rabbla upp dagens kaos. målarna har ju varit här och målat i princip hela huset invändigt. det har luktat färg, 2 barn, 1 mamma och en liten au pair. de skulle ha varit klara igår egentligen men de fick vara här hela dagen idag också och lite till. idag blev mamman tvungen att jobba så jag var in charged. pappan vardock hemma och jobbade på sitt kontor, vilket gör det hela mycket värre. men jag klarade situationen riktigt bra ändå tycker jag!
sitter och försöker läsa den f*rbannade teorin till körkortet, jag läser och läser, men jag undrar om jag har läst någonting i huvudtaget. de är inte så pedagogiska här inte, det är vita sidor med text, inga bilder eller någonting, bara text där de står:
You must do: bla bla bla bla
You mustn't do: bla bla bla bla
hur ska man komma ihåg flera sidor med bara DU FÅR INTE. nejdu, jag trodde jag var klar med att ta körkort för länge sen, och jag orkar inte med det här. tvivlar på att jag kommer klara det här redan på måndag.. har precis tagit mig igenom boken 1 gång. oj oj, ja får väl läsa någon gång till, gå på common sense eller chansa.
jag jobbar imorgon trots att det är fredag, men det kan jag leva med me tanke på att det bara är min 2:a jobbdag den här veckan. imorgon kommer städerskan hit, jag älskar när hon har varit här! det är så skinande rent och luktar så gott, känns som vi bott i ett enda kaos nu när målarna har varit här. ska bli så skönt!

holy macaroni

snacka om att det har varit galet här idag, med två småbarn och två målare här. tack och lov behövde jag inte sköta detta själv eftersom värdmamman var som vanligt hemma på måndagar! Har spenderat största delen av dagen i parker med barnen.
nu är jag helt slut från att ha försökt hålla små händer borta från väggarna..ska ta en dusch strax och sen lägga mig i sängen och kolla på en film.
imorgon har mamman sett till att hon har ledigt för att jag ska slippa göra det här helt själv, så imorgon åker vi till ett jätte stort shoppingmall i Concord för att shoppa. Hon till barnen, jag till mig! Måste köpa ett par pyjamasbyxor eller något för jag frös inatt, har bara t-shirtar med mig ;/
har jag ett bra jobb eller ett bra jobb, shoppa på jobbet? haha..
imorgon kväll blir det förhoppningsvis lite frozen yoghurt med tyska madeleine..
på lördag har vi svenska tjejer som träffades på skolan, planer att åka till ikea! jag längtar som tusan, nästan som att gå på svensk mark igen haha. ser kexchokladen framför mig..

en inblick i min vardag..

Gillar frågan om vilken delstat KFC (kentucky fried chicken) är ifrån;
- Which state does KFC come from?
-what, the chicken? I don't know. I really don't know
-Ok, do you know what KFC stands for?
- Kentucky fried chicken, right?
Även om de kan nämna ett land som börjar på U...

" i wanna watch simpsons, daddy!"

det var vad min 3 åriga lilla tjej sa ikväll. hej och hå, de gillar inte att hon tittar på daffy duck för att det för det mesta handlar om att göra illa varandra och skjuta kanoner osv. hon gillar simpsons, hon är 3. antagligen så förstår hon inte, så än så länge är det inte så hemskt om hon skulle titta, det som oroar mig är vilka ord hon skulle kunna snappa upp. för hon snappar upp allt, även när man tror att man är tyst hör hon ett ord som ja inte vet att jag har sagt. inga dåliga ord so far tack och lov.
min nyfunna sydafrikanska vän, bor TADA, på i princip gångavstånd. fattar ni hur bra det här är!? jag kollade upp var hon bodde i förhållande till mig, och hon bor precis vid en park vi brukar vara vid. dock har jag bara åkt bil till den parken, men min v-mamma lovade dyrt och heligt att man kan gå dit utan problem. nu till något ännu bättre, hon har ett värdbarn, en kille på 4 år och jag har en tjej på snart 4. vi har redan planerat att ha playdates i parken!
jobbade en stund idag, annars har jag inte haft så mycket för mig. tvättat lite och städat osv. har inte orkar alls faktiskt. den här veckan vet jag inte hur jag kommer jobba riktigt, för det kommer målare som ska måla i princip hela huset invändigt. så värdmamman har tagit ledigt tis och ons, men jag ska vara med de under dagarna iaf, blir säkert en tur till zoo osv för att hålla barnen ute ur huset så mycket som möjligt.

ikväll lärde jag mig något viktigt.

att ett första intryck inte betyder allt. att ett första intryck betyder noll egentligen, för det är ju bara ett första, intryck.
tyska Madeleine kom och plockade upp mig ikväll för lite shopping! jag behövde en jacka, hon behövde en tjocktröja. hon berättade även att 1 annan au pair skulle komma också, jaha? så det finns tydligen fler gömda. det kom 2 st till, mitt första intryck var " snobbar, inte intresserade, lite för mycket, ja ni vet", har fortfarande det intrycket av den ena, men syd-afrikanen gillar jag tok mycket! Julie heter hon, och kommer antagligen bli en av mina bättre vänner här.
hon skrev på facet nyss, att det var supertrevligt och träffa mig och undrade om ja ville göra något redan imorgon! jag gillar henne, lita aldrig på det första intrycket.
(hittade förövrigt ingen jacka, kan inte förstå att de gör alla jackor så korta, slutar halvvägs på magen. tro det eller ej pappa men jag har lärt mig att det inte är bekvämt! får leta vidare en annan dag. hittade en lång stickad kofta istället som var super mysig från aéropostale, och två armband.)
Vi gick på bio också, jag, madeleine och julie. vi såg love happens, se inte den filmen. vi satt och höll tillbaka tårarna sista halvan av filmen. blä det var sorgligt och inte vad vi behövde. namnet "love happens", makes no scense till filmen. det var en bra film, men se den inte.

har en del att ångra

som det där jag sa om katterna, att dom är äckliga. på en minut ångrade jag mig, grannen som äger katterna kom in idag och gav mig ett kuvert och tackade så mycket för att jag hade ställt upp. 65 dollar låg det i kuvertet, 65 dollar! Vilket blir ganska precis 477 kronor, ca 500 alltså. Så 500 fick jag för att springa in dit 2 gånger om dagen, 5 dagar. gud vilka söta katter dom har. undrar när de åker bort nästa gång?

lördag

idag är första dagen som jag har sovit till längre än kl 8 sen jag kom hit! kan ni förstå att under en månad har jag gått upp 8 eller tidigare? idag sov jag till 0850, det var grymt skönt, inget krav att gå upp eller någonting. dock var jag uppe klockan 9 men iaf.
nu på förmiddagen har jag pluggat lite teori och även loggat in på alla sidor där jag står i bostadskö eftersom man måste göra det var 6:e månad, så det var på tiden jag gjorde det! ska fortsätta plugga lite, sen får vi som om det kanske blir lafayette och träffa Sandra vilket vore super, men lite transport problem där..
hoppas ni hemma har en bra helg, saknar er!

postcard from berlin, och LÖN!

idag vet jag inte riktigt vad det är med mig, känner mig trött hänging och ont i halsen. ska kanske ta e promenad snart tänkte jag.
har försökt förgäves att hitta någon som vill göra någonting i kväll, en svarade och hon kunde inte. men de flesta kanske inte har slutat jobba än jag vet inte. Bio och frozen yoghurt hade jag inte tackat nej till! får se vad som händer annars.
Blir det inte City imorgon tar jag mig nog på en egen shoppingtur någonstans..! Har ju trots allt fått lön idag som jag måste göra slut på. skämt åsido men ändå.
fick ett vykort från berlin inyss, från Simon och Lotta, dom kan dom..tack så mycket :)! piggade verkligen upp mig!

headache

usch, den här dagen toppar nog dagen över dåliga dagar i USA. jag är slut, febrig och har en fruktansvärd huvudvärk, jag gillar inte medicinen här. och mina ipren är slut, toppen.
ikväll ska jag trösta mig med "Survivor" och lite Ben&Jerrys glass, det blir nog bra det.
pappan jobbade hemifrån idag, även fast han är instängd på sitt kontor så vet barnen att han är hemma, så de tänker ; "bara jag skriker tillräckligt och gråter lite till så kommer han nog ut..." barnen har aldrig skrikit förut när det varit med mig. det lyssnar nästan jämt, men idag ville de inte det. kanske är en förklaring till min huvudvärk.
har inga planer inför helgen än, jätte tråkigt!! försöker få tag på någon och se om de är någon som vill hitta på något, kanske ska ta mig in till SF och leta efter en höstjacka, ikea vore inte heller fel! Vi får se vi får se, ut ur huset ska jag i alla fall.
jag har jääätte många läsare varje dag! men bara några tappra trogna orkar kommentera! fler kommentarer tack! antar att det är många au pairer eller blivande au pairer som läser också, tveka inte att fråga om det är något!

what a day

vilken galen dag jag har haft, varken jag eller barnen har varit på vår bästa sida så det slutade i mer eller mindre kaos känns det som. men ja, jag har försökt hålla mig så lugn jag kan. ikväll är jag helt slut, orkar inte sitta och titta på någon tv med föräldrarna. går nog och lägger mig på en gång faktiskt. skönt med bara 1 jobbdag kvar den här veckan!
jag gillar inte grannens katter, jag tror jag har kattfobi numera. jag tror jag utvecklade någon sådan när jag och mamma var på rhodos förra hösten. jag är RÄDD för katterna. den ena slänger sig framför mina ben i trappan hela tiden! det är för att den vill bli klappad på magen, men jag törs inte. de brukar bitas då. idag tog jag på mig en vante när jag gick dit, det gick lite bättre. visst låter det helt sjukt? men jag är rädd.
har börjat läsa lite teori på nätet, kom på att de är knappt 2 veckor tills mitt prov! det är ju helt galet, måste läsa lite varje kväll nu. kanske när de sover middag också, ska be att få den utrskriven imorgon så jag kan läsa lite lättare.
nej fy vad trött jag är, ska krypa ner nu och läsa lite mer. godnatt och godmorgon

RSS 2.0