VARNING! känsliga läsare..

som sagt, jag vill börja med att varna alla känsliga läsare, ni bör inte läsa detta.
jag tänkte att såhär, eftersom jag är uppe i Tahoe så tänkte jag skapa mig ännu ett fantastiskt minne här uppifrån (det andra menar jag den grymma utelåsningen).
here it comes; M och S satt vid bordet och lekte med Play-Doh och jag stod och fixade juice till dem, sen hör jag en duns och ett "skrik". Det var M som hade glidit ner från stolen och ramlat. jag har förbannat dessa heltäckningsmattor i 4 månader nu, men idag är jag glad att den fanns där och han landade lite mjukare. M gjorde inte illa sig speciellt mycket men han skrämde sig själv rätt rejält och blev riktigt ledsen. så jag höll honom, och han skrek och skrek och skrek och skrek och skrek och skrek och skrek och skrek, och skrek. tog honom bort till fönstret så att han skulle få syn på något och bli distraherad. men det var försent, för här kom det. hade inte en chans att reagera. VOMIT! (jag har väl berättat att när han skriker mycket eller blir upprörd så spyr han).
jag skojar inte när jag säger att jag blev dränkt i spya, hela min vita stickade tröja var nu i en ljusbrun färg och genomblöt, mina jeans var fulla, mina sockor hade spya på sig.
tack och lov så hade jag ju tagit mig fram till fönstret och stod på en dörrmatta, så inget tog sig ut på heltäckningsmattan. fick slita av mig kläderna, och hans kläder förstås å slänga de i en tvättmaskin från 1700 talet som sedan tog mig ett år för mig att förstå hur man satt på, samtidigt hade jag ju en fortfarande lite ledsen unge med spya i munnen. och en annan sittandes helt förvirrad vid bordet och ställa tusen irriterande frågor som alla började med "WHY..?"
bytte hans kläder och skulle byta mina med, hittade spya tillochmed innanför bh:n. och inte kunde jag dusha eftersom jag hade de båda barnen själv.. fick skrubba bort det med en handduk..
det var svårt att inte spy rakt tillbaka av lukten, och det värsta var när jag blev tvungen att dra min nerdränkta tröja över huvudet och näsan. sedan hade jag ju den där dörmattan att göra rent också, det var inte heller jätte mysigt..
jag ber om ursäkt för alla smaskiga detlajet, men jag varnade er faktiskt! kan ha varit bland de äckligaste jag har varit med om. but i guess it's just another day of the fabulous au pair life.

the worst headache

usch och fy, mitt huvud sprängs snart, beror förmodligen på denna höjdskillnad, men har hinkat i mig vatten sen vi kom hit. klockan är strax efter 7 och jag ligger redan nerbädad i min gigantiska säng här i Truckee. utomhus är det vad de kallar storm, lite snöflingor dalar sakta ner mot marken med andra ord. börjar klockan 7 imorgon, så ska läsa lite i min underbara bok nu och sova. tjillivippen

time to get FIT

idag har vi checkat ut gymmen häromkring, vi föll pladaskt för ett av de, "diamond hills", det är lika fantastiskt som det låter. gympa och yoga klasser av alla de slag, hundratals konditionsträningsmaskiner, alla andra maskiner ett gym behöver, uppvärmda utomhus pooler, hottubs, vattengympa, tennisbanor, bastu, ångbastu (!!!!), shampoo, duschkräm, balsam, body lotion, tops, bomullstussar och rakhyvlar. ja listan kan göras lång av vad som ingår där. det har också ett eget spa där man får rabatter på massage och sånt, och en sån ska jag unna mig någon gång framöver för min rygg mår inte helt okej. det andra gymmet vi kollade på lyckades vi få ner priset en hel del på tillslut, men det kändes inte alls lika fräscht och var så fjantigt för de hade en stoooooooor lokal med massa maskiner, sen hade de "womens section" ett litet rum där bara tjejer fick vara. nehejdu tack.
vi valde diamantkullen, för det var så fascinerande, och ska man släpa sig iväg för att träna vill man faktiskt åka till ett ställe där man trivs! och prisskillnaden var liten så den gjorde det samma.
(såhär ser det ut utifrån, hela byggnaden är gymmet/spa)
träffade även den nya au pairen idag, hon var trevlig och så, men nog saknar vi madeleine. men det kan nog bli kul om hon följer med oss till gymmet också.

at this moment

igår var vi på bio, och det är alltid så himlans lång reklam innan. detta var en av de olika reklamerna, för US ARMY. jag får rysningar och tycker det är hemskt..

en gnutta ny energi!

här och häpnad, denna julen fick jag en väldigt välkommen och välbehövlig julklapp, MOTIVATION! jag vet inte om det bara är tillfälligt eller inte (antar det), men nog tusan har jag en hyffsad känsla i kroppen. jag har planer, massa planer, faktiskt.
runt lunch tid tog jag och tamara oss till old navy, presentkort hade vi ju. 20 dollar sparade jag tack vare rean också, även om priset skenade iväg lite. lunch på panda (pappa nu kommer nyckeln bli lite av ett minne av USA också!), sen var det dax för bio, NINE var filmen tamara hade valt ut, en musikal om en filmskapare, nådde inte våra förväntingar, men att sitta i biomörkret en stund får en alltid att släppa allt runt om. hittade en nytt mysigt fik och några butiker senare bestämde vi oss för att, nej nu är det banne mig dax att bli FIT (igen)! för seriöst, såhär kan det inte fortsätta, dax att ta itu med sitt liv och börja röra på fläsket. det finns ett asflashigt gym här nära mig, ser dock ruskigt dyrt ut men som vi ändå tänkte det var värt att spana in. tog oss dit och skulle fråga om priser och så, och vipps så är vi inbokade på en rundvisning imorgon kl 12, för att se alla lokaler och få veta priser och så. men vet i alla fall att det finns både simbassänger, gym och grupptränings möjligheter. när vi ändå är i svängen imorgon ska vi spana in de andra gymmen vi vet om också. men vi lyckades i alla fall få reda på att man bara behöver betala månadsvis och inte för ett helt år som på det flesta gym häromkring vilket är ett plus!
(fick med mig en fleece och ett par riktiga snowboard handskar hem också, väälbehövligt. men dyrt, alldeles för dyrt)

rosé, ribbs och cheescake

så har även juldagen snart seglat förbi, och jag har verkligen haft en very merry christmas och skänker ett stort tack till min värdfamilj här som har ansträngt sig till det yttersta med presenter och mat och gud vet allt. såhär i efterhand ångrar jag mig inte att jag har spenderat en jul i staterna. men det var också något som jag sett fram emot under december månad. hade svårt med julkänslan, men med polar expressen tidigt på morgonen och en full julstrumpa kunde ju inte dagen annat än sluta bra. jag är proppad av både det ena och andra bla mat. idag har jag varit glad dagen igenom! det ni!

och julklappar har jag fått, bortskämd blev jag, chockad blev jag. alla har varit snälla, även om det är riktigt svårt att ha deras släkt här så tätt in på så har det gått bra. värdmamman fick ett wii och ett wii fit i julklapp, så nu kan jag träna minsann! och jag har fått presentkort på både det ena och andra stället, och har nu en vera wang i sikte..
är glad att att det här är över nu och ser fram emot en mysig jul med männsikar jag verkligen tycker om hemma i sverige igen nästa år!

4 månader och julafton

visst var det ganksa nyss jag skrev att jag varit på otryggt avstånd från sverige i 3 månader, nu kan ni plussa på 1.
och julafton är det ju också, jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag inte känner av det i huvudtaget, antagligen bra. och jag har klarat mig rätt så bra, det var riktigt jobbigt att vakna, och veta att klockan redan var 6 på kvällen hemma och eran fantastiska jul, utan mig. skippa snacket om att jag inte har någonting att missa eller sakna, konstigt vore det väl om jag inte saknade! men än så länge har det gått bra, precis öppnat mammas och pappas julklappar, dag-otto i mitt hjärta, tack så mycket!
har även tagit mig en promenad idag, det var soligt ute igen och det var skönt att röra på fläsket och rensa tankarna. kollat på svensson svensson på youtube har jag också gjort. ska slå barnens julklappar lite senare ikväll också, och kolla på min nya film! can't wait til the holidays are over..då har jag massa att uträtta
* klippa mig
* fixa upkörningstiden, måste funka, kör inte lagligt längre, eller utan försäkring from idag
* signa upp mig för yogaklassen igen och engelska kanske..

GOD JUL!

ni har redan julafton, och jag har 2 dagar kvar till mitt julfirande. inte rättvist, fast jag tänker öppna mammas och pappas julklappar imorgon minsann! och tack så mycket simon för julklappen med :)! och linda för de fina kortet, det sitter på min spegel där jag satt alla kort, och S frågar om vilka det är hela tiden!
hoppas ni får en supermysig vit jul nu, ta vara på snön denna jul och klaga inte! och ni som har knäck hemma får gärna proppa i er en näve åt mig också. och om någon har lyckan att få äta farmors köttbullar så sänd mig en tanke! och hälsa mormor, morfar, farmor och gunnar också och alla andra som jag brukar fira jul med!
idag har jag haft en fruktansvärd dag, tänker inte gå in på några detaljer för familjeproblem lämnar jag ute. men kan säga att ett av mina barn inte betett sig speciellt väl, ett tag ville jag bara ställa mig ute och skrika rakt ut, vad som helst. men det är ju trots allt inte mina barn. usch usch vad dåligt humör jag varit på efter den morgonen..
vi tog oss iaf till sunvalley mall, jag pappan och barnen för att överraska mamman med bilder på barnen när de sitter i knät på tomten. det är en väldigt stor grej att göra här i usa varje år, stå i kö i en timme eller så för att få ta ett kort som kostar skjortan. som tur var hade vi en kö på 15 min.. dock ville inget av barnen ta kort. M satt som en igel runt min hals och vägrade släppa mig, han grät inte eller något sådant, men vägrade släppa mig. så det slutade med att pappan satt breve tomten med ett barn i knät åt gången. men men, de funkade.
sen blev det julmatshandling på costco och barnen fick korv med bröd där, överlyckliga eller vad!
när vi kom hem var det att skjutsa ungarna i säng och sen sov det nästan tills mamman kom hem.
nu har hon även sin släkt här, så morföräldrarna plus morbrorn till barnen är här och åker inte hem förens på måndag. de är väldigt trevliga, men blir väldigt intensivt när man inte känner folk och så.. men fick beröm för min engelska!
gårdagens julshopping till mig själv. tandkräm och andra viktiga saker?

gårdagen, tis 22/12 (även halvårs födelsedag)

hade bara lilla M under dagen, vilket var grymt skönt, att bara koncentrera sig på en lite knott i taget. blev lite kvalité på sysslorna också som att lägga pussel och leka med playdoh tillsammans! Vi bakade även pizza, eller färdig botten som vi slängde på lite skinka ost och annanas på.
på kvällen tog jag bilen till target för att införskaffa lite julklappspapper och julklapp till M. blev ett rör fullt med playdoh eftersom han har blivit besatt av det på sista tiden och han har inget eget. även en julbok. S får en stor pysselsak med prinsessor och kritor, kan ta bild efter jul:)
köpte mig själv lite småsaker också, en tröja att ha på juldagen, en asbillig t-shirt (5 dollar), en tavla och lite reseförpackningar.
dagens fundering är att hur mycket man än poängterar NO WHIPPED, så får man alltid whipped..(starbucks alltså)
våra pizzooooooooor

jag drömmer om en jul hemma

igår var sista dagen i Tahoe, jag hyrde mig en bräda och tog mig på egen hand upp i backen. utsikten där uppifrån var slående. och jag som tyckte om utsikten från romme eftersom man kan se kupolen. det var snötäckta berg åt vilket håll man än kollade, och mitt i allt skymtade man själva Lake Tahoe (sjön alltså), almost breathtaking. men efter ca två timmar var jag rätt less på att åka själv, ibörjan var det skönt att inte behöva anpassa sig efter någon. men nog är det roligare om man är två, eller fler.
åt lunch med min värdpappa och hans jobbkollegor, mycket märkligt folk, men roliga! efter det tog jag mig ut i backen igen för ett par sista åk, skulle åka rätt så tidigt med tanke på att en "storm" skulle komma in. lätt snöfall kallar jag det..igår när vi kom hem var jag så trött så jag somnade nog strax efter 9..
idag har jag tagit det lugnt, hjälpt mamman och S att baka lite julkakor och läst veckorrevyn för det har regnat ute, plus att jag är rätt mör i kroppen från gårdagens strapatser! nu lyssnar jag på julskivan jag fick av mamma och pappa, "jag drömmer om en jul hemma", dom är ju inte helt ute och cyklar de där vikingarna, men nog ska detta bli kul på ett sätt också :)

julveckan

måndag - Jobb 18:15- ca 22:00
tisdag - Jobb 08:15 - 17:00, endast M då S är med sin pappa inne i city
onsdag- Jobb 08:15 - 17:00, värdmammans föräldrar anländer
torsdag - Julafton, öppnar nog mina julklappar denna dag. LEDIG
fredag - Juldagen, 07:00 öppnar man tydligen julklapparna. LEDIG
lördag - Ledig
söndag - Ledig

ett litet äventyr

idag satts mina nerver på prov, det är något jag kan försäkra er om. även mitt tålamod och ja, det mesta. här ska ni få höra om mitt sätt att piffa upp vardagen lite.
började jobba 07:15 denna morgon, runt halv 10 tog vi oss ut genom framdörren, jag hade fått order om att inte bry mig om att låsa osv eftersom de är rätt säkert här, valde framdörren för barnen ville gå ner för den långa trappan plus att då kunde jag åtminstonde stänga dörren. sagt och gjort, jag stängde den.
vi lekte i snön, Sarah klarade det riktigt bra efter ett tag, vi byggde en liten snösoffa som de kunde sitta i, hon både grävde och kastade snö, t.o.m satte sig ner i soffan, gud vad bra au pair jag är. när vi hade varit ute strax över 1 timme var det dax att gå in och stoppa något i magen. det var lättare sagt än gjort, dörren hade gått i baklås.
vad gör man, med 2 småbarn, i ett främmande land, i en helt ny stad där man inte ens varit i 24 timmar, utan telefon eller ett memorerat telefon nummer? värdföräldrarna var lyckligt ovetande på sina skidor en halvtimmes bilfärd bort..
kommer på mig själv att jag precis glatt stått och vinkat granne efter granne adjö när de satt sig i deras bilar påväg mot backarna.
inte börja gråta inte börja gråta, inte få panik inte få panik. hade jag varit själv hade jag väl klarat mig, bara tagit en promenad eller sitta å sola på trappen någon timme kan man klara av. men nu hade ja två hungriga och trötta barn i händerna. kommer inte ens ihåg vad jag gjorde, ryckte och slet ett tag i alla fall. började leta efter en extra nyckel utan resultat. klockan var nästan 11, föräldrarna skulle inte vara hemma förens efter 5.
gick ner på gatan för att börja knacka dörr, såg grannens bil precis backa ut. sprang dit och bad om ursäkt och berättade alltihopa för en äldre dam. denna äldre dam som M senare började kalla "grandma" körde in bilen igen och bad oss stiga på, snacka om förvirrade ungar jag hade att göra med.
hon frågade vad stället föräldrarna åkte skidor på hette, inte tusan vet jag? det är väl ingen som har sagt just vad det heter! men som tur är har jag ett bra fotografiskt minne och kunde läsa mig till Alpine Meadows på en skylt i mitt huvud, jag berättade även att de var skidlärare där så de borde gå och få tag på. Grandma kom med lite snack till barnen som glatt tuggade i sig, när de inte höll på att förstöra grandmas julgran förstås.
Grandma ringde till skidstället och berättade storyn och de sa att de skulle leta reda på de, efter en stund ringde värdpappan upp och gav mig direktioner till en gömd extra nyckel. efter tackar grandma tusen gånget utan överdrift tog jag barnen under armen och marsherade tillbaka hem igen. några minuters letande och jag hade nyckeln i min hand! fällde en och annan glädjetår i smyg...
japp, där har ni story of the day! om inte jag hade gått ut på gatan i tid och stoppat henne vet jag inte vad som skulle ha hänt ärligt talat. men jag kan åtminstonde känna mig lite stolt över att jag löste situationen på ett hyffsat sätt och lyckades hålla barnen lugna och fina!
annars har det varit en bra dag, kul att få leka i lite snö! senare fick jag även S att göra en snöängel, vilket innebär att hon ändå låg ner i snön, vi byggde barnens första snögubbe också. med morotsnäsa och S satte dit en hästsvans av nå kvistar!
på kvällen tog föräldrarna med oss ut och åt pizza, första gången jag äter ute med de, och har varit här i 4 månader. men de var trevligt trevligt. och de var inte arga över det som hände med dörren vilket var skönt! imorgon ska jag gå över med en flaska vin till grandma :) plus att de blir att åka bräda!
night night sleep tight, don't let the bed bugs bite!


Lake Tahoe

nu är vi här, på 3000 meters höjd befinner jag mig. Lake Tahoe, och Truckee heter stället, det ligger i norra lake tahoe området. bilresan hit gick på 3 timmar, men kändes som 7, med tanke på barnen i bilen. jag tyckte innan jag åkte att jag hade hört "under the sea" från lilla sjöljungfrun många gånger, NU har jag hört den många gånger. herregud.
det är fint här vill jag lova, och skidställena är rätt så fancy, ni vet sådär att man inte behöver parkera bilen själv. bara går ur och sen tar de nycklarna och kör undan den. och sen kommer den tillbaka när man kommer ut. fast min värdfamilj här har ett hus som de hyr här under hela säsongen, det är jätte fint verkligen, men kallt.
imorgon ska jag jobba här, vi får se hur de går, vill gärna gå ut och leka med barnen i snön men min värdmamma har berättat att S är livrädd för snön, förra året fick mamman bära henne över minsta lilla fläck av snö eller is. men idag fick ja faktiskt henne att känna på snön så jag ska göra ett helhjärtat försök. för hennes skull.
söndag kan jag få chansen att åka själv, är inte hundra på att de kommer gå men annars åker vi hit direkt efter jul igen så det är ingen fara.

PJ!!

jag har undrat länge över detta, över att gå på bio, middag, shopping i PJ (även kallad pyjamas). gör folk detta i sverige nu? eller är det bara här i usa, eller kalifornien? jag vet inte, men jag fattar inte. idag fick jag veta att det är en "trend", japp ni hörde rätt. populärast är nog färgglada pyjamasbyxor, uggs och en bylsig hood. det låter ju inte klokt tänker ni, det är det inte heller! fultfultfult är det. tack för mig

mind your own business!

ännu en jobb vecka har gått, den har gått fort men varit slitsam. S börjar få en väldigt primadonna attityd vilket jag inte gillar och just nu är ja den enda som säger ifrån vilket inte funkar... men men
nyss varit ute en sväng med Tamara, handlat en julklapp till S men hittade ingen till M så får väl försöka leta igen i början på nästa vecka. middag på panda express..
imorgon åker vi upp till Lake Tahoe, ska bli kul med lite snö vill jag lova. får se om jag jobbar eller om jag får någon dag att åka bräda eller hitta på något åtminstonde. kommer hem på måndag morgon igen och vet inte om jag kommer ha internet där, så ni kanske får hålla er med uppdatering tills dess. kameran är nerpackad, och jag tar kort men det är inte alltid det funkar att ladda upp så ni får ursäkta en ibland tråkig blogg.
nej nu ska ja packa färdigt och sen falla ner i min skönhetssömn ganska fort.

löjlig lycka

idag hoppades jag av hela mitt hjärta att mitt paket skulle komma när jag just hade självdiagnoserat till mig en magkatarr. inte för att de kanske hade gjort någon vidare positiv effekt på mina fysiska problem, men hade åtminstonde gjort hjärtat lite lyckligare. men tji fick jag. but even better, när dörrklockan ringde runt halv 3 flööög jag upp ur sängen i hopp om de var min favorit kille från UPS som ville leverera lite svenskt godis till mig. värdmamman han före mig (fråga mig inte hur för jag löpte som aldrig förr), så jag gick tillbaka till mitt rum. minuterna senare kom hon till mig med ett stort grönt paket, POSTEN SVERIGE. YIHAAAAA.
och mina föräldrar känner mig väldigt bra måste jag säga, juleskum i all ära (och lite till), men SALTKRÅKAN, kunde inte bli bättre.
i paketet hittade jag saker som;
* 3 julklappar - tro mig även fast jag har snurrat 19 varv så är det fortfarande svårt att inte tjuvkika
* Astrid Lindgren Matiné DVD - saltkråkan och emil i lönneberga
* 3 påsar julskum
* dumleklubbor
* Marianne Laktrits grejer
* Veckorevyn (löste korsordet på rekordfart, snacka om skönt med hjärngympa då min aktivitet i bollen inte sträcker sig längre än att räkna till 20 nu för tiden)
* Tidning från Borlänge/Falun
* Mammas hembakta pepparkakor (dock har de tagit lite smak av pappret runt om, men vad sjuttsingen)
* Lite julklappar från Sverige som jag kan ge till värdfamiljen i julklapp.
* Ett julkort innehållande en skiva med svenska julsånger
när jag sedan gick ner för att äta middag låg ännu ett paket på min stol. YAY! denna gång från Linda med familj. min kusin vet också vad jag gillar för hon hade skickat med vårat favvo godis "jätte salt" !!! och "kryptoniter"
min värdmamma såg dock inte lika förtjust ut när jag förklarade var det var. men HA, mer till mig! även påfyllning till disktrase förrådet! (tyvärr strejkar uppladdningen av bild just nu men men)
hur som helst vill jag tacka och bocka allihopa!! uppskattar det verkligen ska ni veta. puss på er där hemma, saknar er <3

111

förövrigt så har jag stått på egna men hala ben i 111 dagar nu. applåd

på bättringsvägar

efter ett par febriga dagar var jag rätt glad imorse när jag vaknade och inte kände av den. dock bestod ju huvudvärken, halsontet (jag vet att de inte är ett ord), snuvan, magknipet och illamåendet. just de, har haft ont i magen och mått illa både igår och idag, tror det är för att igår hade ja svårt att äta när jag inte mådde så bra så jag bara varit sååå hungrig.
har fått hjälpa till massor senaste kvällarna med sjuka barn, för de har varit kaos här, verkligen kaos. men kan man hjälpa till så är det  väl bra. ikväll någon gång bör i alla fall värdpappan vara hemma igen..  har blivit mycket teknade julberättelser, myys!
imorgon ska jag försöka ta mig ut på en promenad, måste röra lite på mig efter sängliggande. om de inte regnar hela dagen igen förstås. sen hoppas jag verkligen att mitt paket som jag beställde kommer imorgon! salt och blandat..mmm
denna bild är tagen i onsdags om jag inte miss minner mig, ser ni frosten?

sick sick sick sick sick..

här är det sjukstuga vill jag lova. hela familjen numera, utom pappan som flydde upp till fjällen. jag har haft en härlig feber, halsont, hosta, runny nose, kiss sjukan och gud vet vad. så jag har gjort absolut ingenting idag, har knappt orkar tagit mig ur sängen.
idag har jag testat något nytt i matväg igen, nämligen krabba. alltså riktig krabba, inte sånna där äckliga crabstick. utan två gigantiska ben/klor har jag ätit. smakade ganska likt kräftor, jätte salt. gott var det i alla fall!
nu ska jag nog tappa upp ett kokande bad åt mig och sen knäppa på en film och somna, om jag lyckas.. har inte sovit så bra senaste dagarna för det är svårt när ja har rummet bredvid M som vaknat en gång i timmen sen han blev sjuk och bara skriker och skriker. imorgon ska de ta honom till doktorn för att kolla om han har öroninflammation eller något sådant.

måste gå och byta M's diaper soon

kom nyss på mig själv tänka väldigt roligt. halva meningen drar jag på svenska och avslutar lite snyggt på engelska. jag blir knäpp, vet inte vad som är vad längre. men de är väl bara ett tecken på att man börjar bli van vid att prata engelska, och de tackar man inte nej till ändå!
en riktigt tråkig sak är däremot att mitt imunförsvar mer eller mindre inte har existerat sen jag kom hit, blir sjuk SÅ lätt. ja, har fått lilla M's förkylning nu också, yay. han är sjuk, jag är sjuk, mamman är sjuk och nu håller nog även S på att få det. det innebär att det inte blir nå Lake Tahoe denna helg heller, inge snowboard alltså.
blir väl nerbäddad i sängen igen, hurra! nej hoppas ja mår bättre imorn!

au pair tips!

http://www.northerner.com/
eftersom de är väldigt dyrt att skicka paket ifrån sverige hit, speciellt när de gäller tungt godis så går det att beställa från denna sida. frakten ligger på 75 kronor tror jag, och då tror jag du kan beställa i princip hur mycket du vill.
har basic godis som man saknar, plus choklad osv. priserna är inte heller skyhöga med tanke på vad man kan få betala i vissa butiker i sverige, nämner inga namn men konsum och ica express(statoil).
visst är de konstigt att man betalar för att få lite struntsaker!
jag beställde några småpåsar med godis och hallonkräm. blir då uppbunkrad inför julen!

barnsnor och musse pigg

tycker min rubrik sammanfattar min dag riktigt bra. min prins är sjuk, han har inte feber men hans näsa bara rinner, han är hes och hostar. tycker så fruktansvärt synd om honom, för han fattar ju inte ens vad som händer. igår kväll spydde han också, men de var för han blev ledsen när han skulle lägga sig, och när han blir upprörd, spyr han.
så min dag har bestått av att torka snor och säga "blow", imponerad att killen kan snyta sig, med tanke på att jag mer eller mindre inte har lärt mig det än.
så vi tittade på en film imorse, mickey mouse once upon a christmas, som de flesta vet kollar jag fortfarande på barnprogram haha, men nu har jag börjat tröttna rejält, men dessa julberättelser är ändå speciella :)
gick på en promenad, åt och sen sov de nästan tills mamman kom hem..
nu är jag helt slut efter att ha burit runt krabaten hela dagen så jag ska sätta på en film och somna tänkte jag. imorgon eftermiddag ska jag försöka ta kort på våran julbelysning utomhus. pusshej

ny vecka, nya tag och nysnö

ännu en helg har passerat och ännu en vecka har börjat. idag anordnade vi playdate här hemma igen, vi fixade med skumpapper och skumklistermärken så det kunde göra julprojekt istället för att riva hela huset. yeah right, var unge höll sig sysselsatt med det i max 5 minuter, och som vi alla vet är andras leksaker mycket roligare. så kaos blev det ändå! som Jonas säger i Lotta på bråkmakargatan "hon blev glad två gånger, först blev hon glad när vi kom, sen blev hon glad när vi gick". lite så jag känner :)
det bra med mammagruppens playdates är att var och en tar med sig något att äta så de finns alltid massa frukt och sånt att gå och äta på..
imorgon är det jobbdag igen, får se vad vi hittar på om det regnar. för tro det eller ej, men idag har jag sett snööö!! på "bergen" häromkring, kunde se från köksfönstret t.o.m! hörde att närmare SF så låg de fullt på marken, och oj vilken big deal det är med snö här.
nu blir det One Tree Hill minsann

Swedish Fest och tårar över luciatåg

Denna morgon åkte jag, min värdmamma och de båda barnen med bilen in till San Francisco, målet var St. Marhys katedral/kyrka. Där anordnade SWEA (en svensk kvinnoorganisation) en svensk julmarknad/fest. Det var myyyyys, och lite jobbigt. Jag åt min efterlängtade räkmacka, även om lillprinsen slukade i sig halva kunde jag sluta le.
Barnen fick fiska fiskdamm och dekorera pepperkakor. Jag såg tomten, och ett luciatåg, och aldrig trodde jag väl ett barn/amatör luciatåg skulle få mig till tårar, haha. Antar att jag gillar Lucia ändå, även om man inte tänker så mycket på det när det väl är Lucia så är det ändå en viktig del i december. Man måste verkligen lära sig uppskatta saker lite mer, det gäller både hemma och här.
Jag köpte mig en lussebulle, även om det var den dyraste lussebulle jag någonsin ätit, så var det förmodligen den mest delikata någonsin, till och med russinen var fantastiska.
Jag såg böcker, av Astrid Lindgren och Elsa Beskow, målade skålar med putte i blåbärsskogen och tant grön, tant brun och tant gredelin och blev lite sådär varm som man blir när man tänker på när man var liten.
Efter det tog vi bilen tillbaka hem, helt slut efter en hektisk förmiddag och nya intryck, kanske inte för mig då men för resten av passagerarna. Kom hem och la mig på sängen och kollade på S.O.S sällskapsresan, somnade ganska så fort också. Åt middag och nu sitter jag här.. ska väl småningom ta mig ner och titta på en film eller så.
Imorgon är det söndag, ska verkligen sova ut på morgonen och sen blir det bara att pyssla lite här hemma med att städa, tvätta och lite scrapbooking tror jag.
Hoppas ni har haft en bra lördag, det har jag.

dagens skratt

jag fick mig verkligen ett välbehövligt skratt. men jag antar att det här är delad humor.

panda express vs. valentinos kebab

the winner is....
KEBAB!!!
alltså ursäkta ovärt ämne, men jag är fruktansvärt sugen på kebab! helt galet faktiskt, det är ju inte ens jätte gott. men nu skulle jag kunna käka 2 stycket tror jag.
men jag ska inte klaga ändå, för jag ska åka till panda express nu och träffa tyskorna och sörja lite..
idag började jag redan strax innan 6 på morgonen för mamman skulle på ett jobbmöte i southbay, så det var jag som fick ta upp barnen när de vaknade, de var lite chockade men det gick bra! jobbade till strax efter 5 så det var lite mer än 10 timmar som man egentligen får, men de är ok med tanke på hur lite jag jobbar annars. och tack och lov sov barnen i hela 4 timmer! båda två! herregud..
när värdmamman kom hem fick jag ett presentkort på starbucks som tack för besväret. tack och bock, jätte snällt!

Los Angeles

torsdag; bart 08:00 till san francisco international airport. alaska airlines terminal 3, tog flygtåget dit från ettan, kommer dit och de säger att vi går under american airlines som går från etten, bara att ta sig tillbaka.
flyget gick bra, tog oss med buss och tunnelbana till hotellet som låg i hollywood, en mkt fint hotell om man tänker på vad vi betalade.
tog oss via tunnelbana till walk of fame och gick gatan upp och ner, tog en massa kort osv. Bestämde oss för en finare middag eftersom de var thanksgiving och jag åt det godaste jag har gjort sen jag kom hit tror jag! Efter det blev det waxmuseum på walk of fame, så några stjärnor fick vi se i alla fall.
fredag; tog tunnelbanan till universal studios där vi spenderade hela dagen. det var riktigt riktigt grymt! först åkte vi studio touren som var ca 45 min, fick åka på wisteria lane, så j*vla coolt! (och innerst inne vet jag att du är avundsjuk mamma.)
efter det åkte vi alla galna åkturer och såg allt man borde se osv.
mötte upp ett gäng svenska tjejer som bor nere i L.A också för middag, 2 st gick i min klass på au pair skolan så det var därför vi träffades.
(nu får jag inte upp fler bilder... ska försöka imorgon)
lördag; tog en tur med hotellet till Disneyland, inget jag jätte gärna ville göra men jag fick ju välja universalstudios så. och nu har jag sett det också! det var rätt mysigt och sådär, men inte så kul att vara med en kompis. ett ställe man åker till med familj eller pojkvän typ. och lite jobbigt var de allt att se alla dessa familjer som hade trevligt, kände sig lite ensam. åkte nog alla åkturerer man kunde åka även här, utom de för alla barnen förstås.
söndag; åkte buss ner till Venice Beach och santa monica pier, det var hur mysigt och vackert som helst, verkligen ett ställe man skulle kunna bo på! hann inte vara där så länge dock för vi fick lov att ta oss tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor och senare ta tunnelbanan tillbaka till flyplatsen. där samma sak hände med terminalerna igen, fast tvärtom. var hemma runt 12 på natten helt utslagen, efter en stressig men ändå rolig helg full av upplevelser :)

RSS 2.0