lovely weekend

fy f*an vad skönt med helg måste jag säga. igår kväll drog jag mig till gymmet och sen somnade jag skönt helt slutkörd...vaknade dock rätt tidigt imorse med tanke på att jag gått upp kl 7 varje dag i nästan 3 veckor, men de gjorde inte så mycket för jag visste att jag kunde ligga kvar hur länge jag ville! annars så har det varit en lat dag, scrappat lite (är dock inte nöjd för 5 öre) och städat, skypat med mamma som jag inte gjort på evigheter osv.
nu på kvällskvisten har jag jobbat, ätit pizza med barnen och stoppat de i säng. eller en i alla fall. M gnällde inte alls idag utan var så duktig så, men jag måste fortfarande stanna i rummet tills han sover. vilket tog ca 1 timme. så jag hade satt på en film åt S. hon väsnades massa hela tiden och lekte i "köket" som är i samma rum som i tvn, sen blev det sådär obehagligt tyst ni vet som när nått är på tok. tack och lov somnade M just då så jag smög ut och hittade S sovandes i värdföräldrarnas säng omgiven av alla hennes dockor. så hon hade alltså suttit och lekt och sen somnat..känns inte så bra att jag inte hann läsa för henne och tala om hur bra hon skötte sig ikväll men men.
imorgon(söndag), ska jag passa på att sova ut igen och sen pallra mig till gymmet, sen kanske hitta en namnsdagspresent till mig själv eller bio. vi får se, avnjuter dock verkligen en helg på "hemmaplan". plus att jag känner mig lite lättare nu när körkortet är avklarat.
idag har varit en sån här dag då jag verkligen saknat dansen. men har inte tid till det här när jag har både gym och skola. men är sugen på det i höst, gbg kanske. mmmm

körkort

idag hade jag uppkörning, 8:45 am. när jag klev upp i morse mådde jag illa och var apnervös. men det var väl bara att bita ihop, tog bilen och lyckades hitta till DMV i pittsburg (med lite bekräftelse på att jag körde rätt med gps..). och sen kunde väntan börja, satt i bilen 20 min i något som liknade en "drive thru" och höll på att kissa på mig också. tillslut kom en medelsålders tjock kvinna och sa att det var min tur. fick visa att alla lampor fungerade, att jag visste vart tutan satt (haha) och vidrutetorkare och allt sånt, sen körde jag runt något kvarteret i ca 10 min och sen var jag klar. fick backa ca 2 billängder också. 3 fel får man ha på uppkörningen här, jag hade 1, glömde kolla över axeln sista svängen. annars vare prima ballerina. skönt.
(ang körkortet, för att reda ut allt så ska jag berätta. jag kommer varken få köra mer eller längre nu pga att jag har körkort, kör redan i princip varenda dag till skola och shopping osv. och de har deras regler på vart jag får köra osv. anledning till att jag måste ha ett körkort är för att jag ska vara försäkrad. så inget ändras för att jag har ett körkort, bara att om jag inte skulle ta det skulle jag inte få köra alls. är ni med?)

sen var det gasen i botten till frissan, ett annorlunda sätt att klippa, men det funkade det med, bryr mig inte så mkt om hur det ser ut just nu, ville bara ha av allt trasigt och slitet hår. nu ska jag strax jobba i ett par timmar medan det är värdmammans tur att kapa håret. ikväll vet jag inte vad som händer, gym om ja piggnar till, vill gärna gå på bio, men det finns ingen att gå med ikväll. om det inte blir storm som det ryktas om kanske jag går själv.

ett halvår

igår firades 6 månader. hur galet är inte det, egentligen? jag känner mig stolt att jag hängde i, även om jag såklart längtar efter att få vara hemma. men det är inte så långt kvar nu, måste bara få ut det å sen köra på.
min kära familj får jag se om ganska exakt 1 månad nu, längta längta längta, det kommer bli toppen och jag behöver verkligen komma ifrån huset över ett par dagar!
annars rullar de väl på som vanligt, det är jobb och skola och skola och jobb. lite småsjuk fortfarande men ska pallra mig till yogan ikväll. lock för öronen har jag fortfarande. men fick något tips på nått en ny medicin att prova idag så ska väl plocka upp de först.

äntligen hemma

känns som jag varit  på resande fot i flera veckor nu. men nu är jag "hemma" igen. och ska vara åtminstonde 1 1/2 vecka. ska bli skönt att vara hemma nästa helg.
har varit förkyld hela helgen och idag när vi åkte ner från berget så pluggades mina öron igen, och har haft lock för öronen precis hela dagen, på höger öra hör jag knappt, skit läskigt. hoppas de släpper när ja sover.
åkte till engelskan idag men när jag väl kom dit kom de och sa att läraren var sjuk så att det var inställt. åkte med Ann-Sofie och åt och shoppade lite.. farligt farligt. har printat foton och bokat klipptid också, yay.
snö snö snö

hej igen världen

det var ett tag sen sist va. är i alla fall uppe i Tahoe nu, med ännu en förkylning, eller så är det förhoppningsvis pga den torra luften här uppe. har inte haft tillgång till internet då det har varit något fel på det, och de har varit rätt snöigt och har inte haft någon mottagning på någon mobil heller, kul liv. åker tillbaka "hem" imorgon förmiddag igen, hoppas det är bättre väder då annars kan det bli en lång resa.
har inte så mycket mer att säga, skulle mer passa på att säga att jag lever medan jag kan!

jobb och slit

jobbar jag inte så äter jag, äter jag inte så pluggar jag, pluggar jag inte så sover jag. så ser mina dagar ut nu. jobbar från 8-5, har skola mellan 6-9. Tahoe på helgerna = jobb.. jobb imorgon kväll..
någon uppdatering om helgen blir det nog inte hur som helst, mer än att jag åkte bräda på söndagen i FANTASTISKT väder, fy satan vad vackert det var på toppen. lite tråkigt att kolla på utsikten helt själv bara. men jag kämpade på med en hel dag i backen, träningvärk är bara förnamnet för dagen efter. nästa gång ska ja våga ta med mig kameran på ett åk till toppen, måste ju ha ett kort.
passade på att köpa en skidjacka också, en tunnare variant. men den va grymt skön!

måndagen spenderades i bil, och kö. det gick hur fort som helst tills vi hade ca 10 miles från huset. då blev det tvärstopp vid någon bro. vi satt och väntade i nästan 30 minuter innan vi insåg att bron inte fungerade (det är en bro som vrider på sig så båtarna kan komma igenom och antagligen så hade den fastnat i ett läge som inte tillät bilar att åka över), så vi fick ta en omvägen på 90 minuter, körde 70 miles extra, när vi bara var 10 från huset...
ikväll har jag varit på engelska, såsom igår, men ikväll hade jag en förbannad huvudvärk och var alldeles varm så jag bara orkade inte vara där hela lektionen. tog någon tablett nu när jag kom hem, orkar för guds skull inte bli sjuk IGEN.

blogg krångel

har inte haft någon möjlighet att logga in på min blogg senaste två dagarna, har varit något strul, därav dålig uppdatering. just nu sitter jag ute och bloggar i 20 gradig värme och inser att kalifornien inte är så pjåkigt ändå, hallå mitten av februari!! barnen sover, so far
idag var det back 2 work, men det har gått helt okej eftersom S går till pre-school nu. så det blir lite bilåkande och variation i vardagen, toppen toppen. uppdatering om helgen kommer efter engelskan ikväll. hade gött i snön!

the magic of "Racaroni and cheese"

usch usch usch. ännu en hemsk dag på andra sidan jorden. jobbade från 7-4, hade två övertrötta, gnälliga, gråtande, bråkiga, tjafsande ungar att göra med som inte lyssnade för 5 öre. har aldrig varit med om något liknande faktiskt, det var inte kul. jag hoppas för guds skull att man har mer tålamod när det kommer till ens egens barn.
men 15 minuters helig tystnad fick jag åtminstonde, under lunchen då jag serverade macaroni and cheese, eller racaroni som min snart 4 åriga tjej säger. båda barnen satt knäpptysta och slevade i sig maten. och tänk, det går att äta utan leksaker på bordet och utan tv på, wow. 2 skålar var. men sen var det ju tillbaka till det "normala igen"
fick någon timmes rast när föräldrarna kom hem och gjorde sig redo för middagen. de skulle ut på en lite tidig alla hjärtans dags middag. och jag skulle natta barnen, vilket aldrig har varit ett problem förut.
men min lilla vän M ville bara bråka, när vi gick ner tills hans rum började han gnälla lite om "i want mommy" men sen lugnade han ner sig medan vi läste ett par böcker. sen var det dax för sängen, skrik skrik och åter skrik. inte en chans i......att jag torkar spya ännu en gång. vi ringde "mommy" och hon sa att det var okej att hon skulle komma hem. fy satan vad dålig jag känner mig och ja är verkligen ledsen för att jag sabbade deras middag, den kan inte vara mer välbehövlig. de sa att det var lugnt och förstod osv men ändå. men ja, seriöst, vad ska jag göra? det frustrerar mig så fruktansvärt mycket att han kan få som han vill genom att skrika, vilket är emot alla mina principer. hade han inte haft detta kräkproblem hade jag låtit honom skrika av sig en stund om nödvändigt och sen tröttnar han väl. men ringer jag inte så är det ju som att jag bara sitter och väntar på att det ska komma..
tack och lov ska han till någon specielist för detta någon gång i mars i Oakland. jag ber för allas våran skull att de kan hjälpa honom. usch vad botten jag känner mig..

back in tahoe

det var en låång resa upp hit idag, dels pga av trafiken eftersom de är stor helg (firande av presidenter hit och dit) och för att lilla fröken vägrade använda ett noremalt badrum och skulle sitta i sin "travelpotty" i timmar.. men nu är vi här i alla fall och jag har precis kollat på OS-invigningen, den var verkligen ingen höjdare. men ack så stolt jag var när jag såg de gula tröjorna marchera in på arenan, fick till och med rysningar.
imorgon jobbar jag under dagen. förmodligen fram till 3-4 snåret. sen ska päronen ut på middag så det blir jag som nattar barnen. en låång dag framför mig. så jag borde sova lite nu. sen på söndag får jag nog chansen att åka lite bräda själv, eller skidor kanske..hmm. köpa jacka eller inte köpa jacka? det är frågan.
det var allt för mig, nu blire att somna till saltis, hahah. puuuuuss
p.s toaproblemet är löst, ingen vidare förklaring ges d.s

just not my day

vomit.
räcker det som förklaring? nej det är inte jag som spytt utan min lillkille, rakt över mig, igen. mamman hade tagit ledigt från jobbet idag. hon stoppade ner M för hans dagliga nap, men han bara grät när hon lämnade rummet. men hon blev tvungen att åka och hämta S från pre-school. efter 20 min gråt började han skrika istället, och vi alla vet ju vad som händer då. han spyr. jag blir ju tvungen att gå in till honom, men samtidigt när ja går in där inser han ju att mamma inte är hemma och blir ännu argare. sagt och gjort, han spyr. över mig, över mattan, i handfatet när jag lyckats tagit med honom dit. shit pommes..
problem nr 2. jag tog hushållspapper i ren panik för att få bort värsta delen, och stoppade sen ner det i toaletten och spolade. inget jag tänkte mer på fören ett tag sen. stopp. jag har försökt allt med toaborste och galge och allt. spolar man så fylls toan bara upp med mer vatten so mtar 30 min att rinna undan..och sen börjar det om igen. har inte haft en chans på miljonen att berätta detta för någon. två galna ungar, en så gott som ensamstående mamma på sämsta tänkbara humör, spya överallt, kaos inför Tahoe imorgon, packning, matlagning. gud vad ska jag göra.. kan inte gå in där och fippla nu eftersom badrummet ligger mitt emellan barnens sovrum och ingen av de sover än. får se när hon är klar med barnen och om det kommer någon pappa hem, eller om det helt enkelt får vänta till imorgon. även fast jag hatar det!! jag vet att det enda rätta är att bara gå och säga det, varför ska det var så svårt då. tänk om man kunde vakna och problemen var putsväck. som sagt, får se om allt lugnat ner sig om en liten stund.
jag är bara så j*vla tröt på den här skiten...
när ja är klar med au pair grejen är jag så done med att bo i någon annas hus. det ska vara mitt eget och mina egna problem.

baby shower

idag var det en lång jobbdag, men med fint väder så vi gick till lekparken både på för och eftermiddagen. dels för att tiden går fortare, barnen har roligare och för att jag ville röra på mig. slutade vid 20 i 6 och kastade mig i bilen till engelskan som började kl 6, och var där till 9.
efter halva tiden hade vi en "Baby Shower" för en gravid tjej i klassen. en baby shower är som ett litet party man har precis innan barnet ska födas med relaterade lekar och med mat åså. det var kul med lite annat under en 3 timmars lektion.
vi lekte en lek när man skulle hålla en docka under armen som en bebis, en mobil vid ena örat och sen hänga babykläder ett och ett på ett klädsträck utan att tappa något osv. kan berätta att vi au pairer ägde totalt! sen skulle man klippa ett snöre lika långt som man trodde det var runt den stora magen. mitt var aningen för långt dock..
har redan pyjamas på mig och ska kika på landet brunsås och sen sova!

my big big girl

idag började min lilla tjej pre-school! det var på tiden må jag säga, mamman kom hem från jobbet och skjutsade dit henne, jag och M följde med så jag kunde memorera vägen. jag och M hämtade upp henne 2 timmar senare (det håller bara på 2 1/2, tis och tors). och dessa föräldrar har varit så oroliga för att låta någon annan köra barnen, inte de att andra kör sämre än de själva men de tror att barnen skulle börja gråta och skrika typ. ärligt talat, the kids couldn't care less.
allt gick tip top, och jag lyckades få båda barnen ner för naps också trots att det blev mycket senare än vanligt. men nu ska jag alltså skjutsa dit och hämta henne på tisdagar och torsdagar. grymt skön ändring i rutinerna för oss alla tror jag.
igår var det engelska, tror faktiskt jag lärde mig något nytt denna gång!! sen somnade jag rätt fort. ikväll var det yoga, och jag svär att läraren försökte döda oss på ett eller annat sätt. saker som jag tagit med en klackspark hela livet var nu mer eller mindre omöjligt för mig att utföra. måste verkligen komma iform igen.
i helgen blir det Tahoe igen. oavsett sjukdom

dear john

idag satt jag och funderade på om jag skulle ta mig till Michael's för att inhandla lite saker till min scrapbook så jag skulle ha något att göra. då plingade det till på facebook och julie undrade om jag ville med ut på scrapbook shopping. snacka om läskigt. men ja, så vi for runt överallt och nu har jag saker så det räcker till och blir över.
på kvällen blev det äntligen dax för att se Dear John, usch, den filmen var heartbreaking! förmodligen mest pga att den handlade om att vara ifrån någon man tycker om under en längre tid. det var svårt att inte gråta, men nu i efterhand tänker jag bara hur cool jag är som klarar det.
Lasse Hallström har regisserat filmen så lite stolt över det får man ju vara också, plus att i en scen, när de var i afghanistan så hängde sveriges flagga brevid Usa's!
nu blire minsann natti natti, dax att ladda för en ny vecka med nya äventyr!

fröken kiss och bajs

ja ni, min lilla tjej här har verkligen hamnat i vad vi svenskar kallar kiss&bajs åldern. hon ville stoppa bajs i dvd spelaren för att kunna kolla på bajs på tv. hon ville stoppa bajs i mina öron så jag inte kunde prata (?). hon ville mixa M med bajs för att göra en smoothie. hennes korv på pizzan var bajskorv (det var ju iofs roligare när man översatte det till svenska) ja ni förstår vad jag menar.
har kollat på lite svenska filmer på datorn idag, skrattat åt hur ni säger bowling där hemma på svenska, låter ju brutalt roligt. pratat med min kära mamma. åkt till biblioteket med familjen, hittade massa barnböcker av svenska författare, dock ingen astrid lindgren bok. vid halv 8 snåret pallrade jag mig till gymmet ensam och körde stenhårt medan jag kollade på Bring it on. var inte hemma fören strax innan 10. nu är jag strax redo för att dejta kudden.
puuuuuuuuss på er där hemma!

lugn dag

idag har det minst sagt varit en lugn dag, ja, tills middag och bedtime drog igång förstås. då blev dessa två trötta barn som galna. jag har mest varit uppslukad i min bok hela dagen, men de finns inte mycket mer att göra när vännerna är sjuka och det regnar utanför fönstret. and i don't mind, min bok är så spännande just nu! bion är flyttad till imorgon istället, det blir toppen tror jag!
nu är det inte så jätte långt till min familj kommer ändå, längtar verkligen till våran road trip :)
vi ska till L.A och Vegas bland annat!

godnatt

what a day. känns inte som jag slutade jobba fören nyss. M ville inte sova stackarn så jag har suttit och tittat på Clifford ända till 9 med S.. ingen av barnen sover och klockan är halv 10. toppen.
annars så har det inte varit något speciellt, har dock spöregnat hela eftermiddag och ska fortsätta med det ett tag till.  Tahoe är så gott som inställt pga oväder och sjukdom, igen.
har inte så mkt mer att säga än att jag är sinnessjukt trött, ska se klart Pearl Harbor och sen hoppa ner i badet för att sen låta smattret från regnet söva mig.
Om det inte blir Tahoe imorgon blir det nog gym och biopremiär av Dear John.

is sweden close to europe?

var som sagt på min engelska lektion denna onsdagskväll. var dock inte så aktiv för att jag kände mig mer död än levande. (tränade min engelska bra ändå eftersom jag pratade med tyskorna istället). men vad jag skulle berätta var att vi fick ett papper med massa engelska ord (LÄTTA!!! typ, window, party, sun osv...). så ska man läsa alla så fort som möjligt med rätt uttal. jag fick flytta ihop med en äldre dam på cirkus 50+, svårt att säga vad hon kom från men såg ut som en blandning mellan mexican och thailändare. i alla fall så skulle vi läsa dessa ord för varandra. efter det frågade hon var jag kom från:

Where are you from?
I'm from Sweden!
Sweden..hmm... OH yeah sweden!
yes..
is sweden close to europe?
eeh, it is in europe
oh, how fun!
skämtade denna dam med mig eller vad är det frågan om? kan inte sluta tänka på detta.. trodde hon att europa är ett land? för vilken annan världsdel skulle sverige kunna ligga i? afrika? asien? pass. det skrämmande är också att min 19 åriga lilla hjärna förmodligen har en bättre världsbild än min kära mexicans.

urk urk urk

hej och hå..
har inte uppdaterat på några dagar för jag har varken haft tid, ork eller lust. engelska i måndags, yoga igår, engelska ikväll igen. förut hade jag ingenting att göra, nu är det alldeles för mycket.
jag säger välkommen Februari, du har varit efterlängtad! Januari var en sjukt lång månad som aldrig ville ta slut.
risk för att bli sjuk igen, lille M var nyss till doktorn med sin nya förkylning, och Krupp blev diagnosen. när han kom hem igen spydde han i garaget (pga hostan). får se om helgens tahoe planer håller i sig eller inte ändå.
S börjar förmodligen pre-school nästa vecka. jag är överlycklig eftersom de betyder lite nya rutiner. 2 dagar i veckan 2 timmar åt gången. men det blir bra.
engelska ikväll, jobb och gym imorgon, tahoe på fredag.. när får jag sova?
usch, senaste dagarna har varit riktigt jobbiga. förmodligen pms som spökar igen men ändå. har känt mig ensam, fruktansvärt ensam. visst är jag ensam här på andra sidan, jag har 2 vänner och en halv familj här. men jag vet inte riktigt, jag har ju tyckt det varit pest förut men aldrig riktigt haft den här känslan. känner mig verkligen helt ensam, ingen att prata med. ingen som kan ge en en kram efter en jobbig dag eller så. inte ens ett par stöttande ord liksom. självklart pratar jag med tyskorna om jobbet och allt, de är ju det enda vi gör men. inte har ja pratat med min familj där hemma på nån vecka heller. usch hoppas de här går över snart och att det är pms, för de är en obehaglig känsla som inte går att beskriva.
(vad som dock gjorde mig lite glad idag att ja kunda vandra hem från lekparken i bara t-shirt)


San Francisco Zoo

jag var lite osäker på om jag skulle följa med imorse eller inte då jag helst ville stanna i sängen, men tänkte väl att de är lika bra att ta chansen att göra något när man kan! och jag ångrar mig såklart inte en sekund, det var en helt underbar dag i San Francisco, säkert 18 grader och solsken. att köra på vägen och ha Pacific Ocean bara några meter utanför fönstret är mäktigt. gud vad vackert det var. Barnen älskade zoot och jag älskade att se något nytt och att vara ute.
innanför entrén
här har du din giraff ola


visst är det vackert här uppe?
det var ett tag jag ångrade att jag inte sökte mig till södra cali i början med tanke på väder osv, men inte längre.
naturen här uppe är rätt fantastisk. speciellt nu när allt är så grönt. att köra efter bay bridge mot bay point med alla dessa hills på båda sidor alldeles gröna känns mäktigt.
När jag kom hem igen åkte jag och simmade en stund och åt sen världens godaste soppa på Panera Bread med tyskorna.

RSS 2.0