dött internet

länge sen jag skrev nu, beror på att jag inte har haft något internet på hela helgen. det var något problem med de tidigare så det kom en kille från AT&T i fredags och skulle fixa, men det funkade inte för mig. att de i samband med de bytte lösenord var det ingen som talade om för mig.
så var var vi sist, getingar, de är borta, de hade tydligen byggt något bo i någon ventilation, men de kom en kille hit och sprutade in nått så det är förhoppningsvis löst.
torsdag; lämnade in bilen på verkstan, jobbade med M en stund på förmiddagen för S hade fieldtrip till brandstationen, på kvällen var det "graduation" från engelska kursen, ruskigt tråkigt. Tamara konstaterade också att av ca de 150 personerna som var där inne var jag den enda blonda där..det var vi och resten mexikaner. efter det var det gasen i botten till bion, efterlängtade SATC 2 hade ju premiär. var beredd på att den skulle vara dålig för det stod det ju i tidningarna, men jag gillade den ju, såklart! sjukt lång dock..
fredag; flägnde runt överallt, vi köpte bäddset till S för hon ska få en ny stor säng nästa fredag, handlade mat och massor. hämtade upp bilen från verkstan och åkte till lekparken.
lördag; mina tyska vänner är i san diego (var tänkt att jag skulle följa med, men sen bjöd de in ett antal andra brazzar, som jag bara inte klarar av. och berättade inget för mig, att de ens hade bestämt att åka så det kändes inte kul längre). men solen hade äntligen kommit hit till norra cali äntligen så jag promenerade över till gymmet, solade i någon timme, simmade 40 längder och gick hem igen.
söndag; tänkte dra och klippa mig på morgonen, men när jag vaknade var det ingen hemma och ingen som svarade på mobilen (fråga om jag kunde låna bilen). så jag var hemma och scrapapde lite, när ingen kom hem ville jag inte slösa bort hela dagen så jag gick bort till gymmet igen och solade, och simmade 40 längder idag igen! nu har vi äntligen fått det varmt och skönt här, och den här gången tror jag faktiskt det är här för att stanna. idag var det runt 30 snåret...finns inget lagom i detta land inte. men jag klagar inte!
mors dag i sverige, har inte kunnat önska mamma en bra morsdag eftersom jag inte haft något internet men, GRATTIS (?) PÅ MORSDAG MAMMA, saknar dig <3
imorgon; det är helgdag här i USA memorial day, ingen aning vad det innebär, men skulle gissa något med soldater hit och dit som allt annat. vet inte vad som väntar, lite jobb antar jag, annars ska jag göra ett nytt försök till klippning.

a bee story

fy sjutton vilken dag. herregud.
började jobba som vanligt runt 8 och morgonen flöt på helt okej, sen bestämde vi oss för att åka till en lekpark. bilnyklarna funkar inte.. finns ingen vanlig nyckel utan är bara sådär automatisk, craaap. så gick vi till en annan lite närmare..
sen vid lunch hade jag gnälliga barn och ingenting fanns det som passade och äta ja ni vet det vanliga. la barnen i sängen efter lunchen, M ville inte sova, eller gjorde inget motstånd men han låg å rulla runt i sin säng och pratade med sig själv i nästan 1 timme..
jag går ner för att diska undan lite och ser tre getingar i köket (samma sak hände i måndags när föräldrarna var hemma), lyckas döda två med en tidning, hittar sen ytterliggare två vid köksfönstret. vad sjutton tänkte jag, men lät det vara och gick upp på mitt rum. barnen vaknade och vi gick ner igen, allt jag hör i köket är ett surrande. kollar mot fönstret och ser minst 20 getingar mot fönstret, det andra fönstret 10 till, glasdörren mot bakgården 10 till.. slog ihjäl 3 till med en tidning (GUD VAD MODIG JAG ÄR), men tänker såhär kan jag ju inte hålla på..ringer mamman men får inget svar, 3 gånger till, fortfarande inget svar.
släpade ut ungarna på gården för de sista jag behövde var ju att de skulle bli stuckna, vet ju inte om de är allergiska heller för de har aldrig blivit stuckna förut. vi är där ute tills mamman kommer hem, det första S säger är.
"Mom we have hundreds of bees in the kitchen!!!", mamman börjar skratta. och jag "eeeeh almost true..."
hon går in och tittar och sen slänger vi in oss i bilen och åker till Lowe's och köper insektsspray.. när vi kommer ser vi att alla håller på att dö mer eller mindre, men sprutar ändå.. nu är de döda. men kommer det fler imorgon? ingen aning. var kommer de ifrån? ingen aning.
men nå besprutningsgubbar kommar och kollar imorgon i alla fall. jag tror de har byggt bo i ventilationssystemet.. men men.
fick hjälpa till med barn och middag, men sen kom Tamara och Laura och plockade upp mig och vi åkte till gymmet och simmade..
imorgon jobbar jag ett par timmer på förmiddagen sen på kvällen är det skolavslutning (WOOHOO) och sex and the city 2 som gäller (WOOHOO)

scrappa scrappa scrappa

tisdag idag, har känts som onsdag hela dagen eftersom jag jobbade igår. så imorgon väntar en riktig långdag med barnen, och vädret är inge vidare, idag har regnet öst ner, igen.
nu på kvällen har jag hjälpt till massor här hemma, spelat wii med S medan mamman satt inne hos M som försökte sova (pappan är borta på nått jobb, i denver tror jag). sen satte jag mig och scrappade lite grann, har verkligen inte gjort det på år och dar, och vill ha min stora bok så gott som klar tills jag åker hem så jag slipper släpa på massa tillbehör. ibland står det helt still, när man har allt man behöver. och ibland sprudlar de idéer men man har ingenting att jobba med... igår printade jag i alla fall lite kort på Target så jag kan göra lite. gjorde klar en sida om Six Flags, och påbörjade den om Vegas. märks att jag är nybörjare kan jag säga..
ännu en bild från kryssningen (tamaras kamera)

(såg nyss ett klipp med Victoria Silvstedt på aftonbladet och insåg att jag pratar ungefär som henne, hälften svenska hälften engelska. roligt)

discocruise

så, då har ännu en helg gått.
i lördags vid 12 tiden plockade tyskorna och ann-sofie upp mig och vi körde till bart som sen tog oss in till city. där blev det lunch på älskade cheesecake factroy, grymt! strosade lite i butiker, köpte mig en varmare tröja och promenerade sen från union square till pier 39 där vår båt skulle gå ifrån.
det stod att det var utsålt och att 230 au pairer skulle komma, jag har svårt att se att det var över 150 men men. ganska många svenskar, men de bor ju tyvärr låååångt ifrån mig.
så vi var ute på bayen ett tag, åkte under både golden gate och bay bridge, DJn var en helkass japan stuck in the 80's ungefär. men annat än det var det roligt!
gick sedan tillbaka till embacardero och tog bart tillbaka. var hemma runt 1 om jag inte minns fel.
utsikten över union square från macy´s/cheesecake factory
åker under golden gate bridge

kass bild men de va svårt att få bättre i ljuset mot bron

tamara, ann-sofie och franzi on top of macy's
i söndags försökte jag sova ut, men min kropp är så van att vakna vid 7 så det är svårt. skypade en stund och promenerade även denna söndag ner till gymmet, simmade 20 längder, solade i nästan 2 timmar och simmade 20 längder till. gick tillbaka, åt middag och somnade. därav dålig uppdatering.
idag jobbar jag pga att S har en field trip med sin förskoleklass på torsdag som mamman måste vara med på så hon har bytt ut sin arbetsdag. så jag jobbar idag, tis, ons och ett par timmar med M på torsdag. och sen vipps är det helg igen!
och om 2 helger kanske jag äntligen lyckas ta mig till alcatraz..

the princess and the frog

fredag kväll, klockan 9, jobbar, barnen sover (mamman la de nyss och gick precis, får se hur de går om de vaknar och hon är borta..hjälp.) jag är trött, ont i huvudet och snuvig, håller på att bli sjuk känns det som, toppen! när det faktiskt händer något för första gången på år och dar.
aja, hoppas hon kommer hem i någorlunda tid i alla fall så jag får krasha i säng. halvdan sovmorgon får jag imorgon åtminstonde, vi åker inte fören runt 11, så säg 12.
nej nu ska ja fortsätta att titta på The princess and the frog (läskig disneyfilm ju!), puss på er!
jag och mamma redo för shrek i 4D, ballt.

summa sumarum

så är ännu en jobbvecka mer eller mindre över, imorgon jobbar jag bara lite till och från och på kvällen så ska pappan på baseball och mamman träffa några vänner, vilket jag verkligen unnar henne. så jag ska passa de på kvällen, fast jag tror hon lägger de innan hon går.
denna vecka har gått bra och fort, förutom ett par fler näsblods incidenter. har haft mycket kul med barnen, men är trött nu. Igår var jag på Zumba, de andra tjejerna har gett upp det, men jag kör på ändå, enda träningen jag får här så. Idag tog jag en promenad direkt efter jag slutade, och det var varmt och skönt. vädret har varit så dåligt här på sistonde, regnar var och varannan dag. shorts och stövlar är det man behöver. de retar mig att ni haft bättre väder hemma än vad vi har här. ska tydligen regna i helgen igen.. och de sa att de var klara med regn i mars/april. men självklart har de värsta vintern här på typ 100 år (läs 20) det året jag är här. bara juni blir fint åtminstone.
helgen som kommer är det DiscoCruise inne i San Francisco, det är ett au pair möte (lite roligare än de traditionella starbucks mötena). Så mellan 19-22/23 kommer det vara 250 au pairer från SF området ute på en båt, grymt kul säger jag! Kommer åka under en upplyst golden gate bland annat, och grym musik på det!
vi åker in på förmiddagen (jag sa senast 11, men känner jag tyskorna rätt så blir de väl 1-2..), strosa runt lite och luncha på cheesecake factory. åh gud vad jag saknar SF när jag tänker på det, har inte vart där på hundra år :)
sen åker vi hem med bart någon gång när detta är slut..
söndag har jag ingen aning, ska regna, vad tusan gör man då, som inte kostar pengar..hmm

den officiella skype dagen!

söndag, au pairernas officiella skype dag, jag lovar och svär. mellan klockan 10 och 2 var jag uppbokad idag, mamma, sen simon, sen ola och sen lina
men det är skönt att höra hur det är med er! jag fick lite hjälp av mamma att boka flygbiljetten hem, nu är den bokad, på riktigt. jag har tid och datum då jag står på arlanda igen, galet! det är väldigt blandade känslor gällande att åka hem, självklart längtar jag så att jag snart spricker, men det känns lite sorgligt att åka ifrån allt också, man har trots allt byggt upp en form av ett liv här. cali kommer alltid vara något speciellt nu.
"you could travel the word, but nothing comes close to the golden coast!"
efter det tog jag mitt pick och pack och vandrade till gymmet. simmade ett par längder och la mig sen och solade, kollade på "bubblan" på svt play på min ipod, toppen! köpte lunch på gymmet, trodde det skulle vara svin dyrt, men en stor ceasar sallad, en hel kartong jordgubbar och en stor flaska vatten för typ 8 dollar. men tyvärr var det inte jätte varmt idag och lite halvmulet, eller helmulet, men solen lyste ändå, typ.
imorgon börjar en ny vecka igen, men ser fram emot nästa helg, då är det discocruise inne i San Francisco som au pair möte. berättar mer om det senare..

weekend so far

zzzzzzzz.. klockan är 7 och ja stupar strax i säng. seriöst. fy vad trött jag är.
igår runt 6 tiden åkte jag och plockade upp Ann-Sofie, vi åkte till bion, igen. vi såg letters to juliet, grymt bra film! handlar om en andra chans att finna sitt livs kärlek. grinade lite i slutet igen..
efter bion åkte vi hem till mig, A-S sov här för att imorse åkte vi till Six Flags! om ändå världens kunde vara lite mer som six flags, eller som vilket nöjesfält som helst egentligen. men i alla fall, min värdmamma + barn hade blivit utslängda ur huset denna lördag för pappan ville jobba hemifrån ifred, så de bestämde sig för six flags. jag hade egentligen planerat in San Francisco, men tänkte att det nog är min sista chans att åka dit innan jag åker hem. Och till SF åker jag till nästa helg i vilket fall som helst.
hade en riktig toppen dag, men förstår inte någonsin hur jag ska kunna uppskatta en berg och dalbana i sverige igen. det är väl typ bara kanonen som ens gör en loop i sverige? här är det minst 3 per b&db, bakåt och frammåt, ja ni fattar.
den berömda MnM trappan
love this place!

six flags discovery kingdom


(imorgon har jag inget inplanerat, hörde de skulle bli mulet, hoppas inte. om de är sol och varmt tar jag nog mitt pick och pack och promenerar till gymmet och solar/simmar. är det inte sol tar jag nog mitt pick och pack och promenerar dit vilket fall som helst, men kanske rör på fläsket. BOKA FLYGBILJETT SKA JAG GÖRA!!)

what a bloody day..

bokstavligt talat. herregud.
strålande sol idag, härligt härligt, var nog ca 26 grader varmt också. så vi bestämde oss för att gå till lekparken, eller jag bestämde, de ville åka bil till en annan, men ja övertalade de att gå. hade kul i lekparken tills S började blöda näsblog (de gör hon lite då och då för hon gillar att peta i näsan.. har dock aldrig hänt när jag jobbat.) so mtur var hade jag lite servetter i vagnen så det fick funka.
när vi kommer hem och precis går innanför dören blir M ivrig över någonting, dock har han sina nya foppatofflor på sig som han inte är van att springa i och gör en faceplant, spräcker läppen. hurra hurra. men det slutar inte här.
jag nattar barnen för deras nap och går ner och fixar i köket bland annat, kollar på någon tv-show och går sen upp igen. kollar in på S rum och de ser ut som hon sover. går in på mitt rum för att sortera tvätt, sen får jag känslan av att S inte alls sover. kikar in på hennes rum och hittar henne bakom hennes gungstol, med blod i hela ansiktet. ännu ett näsblod..
"don't worry, i cleaned it aaaaaaall up" säger hon och ler. jovisst va, blod på golvet (heltäckningsmatta!!!!!), blod i sängen, blod på hennes filt, blod på gungstolen, blod på armar och blod på ben. AAAARGGH. stackars liten, först blev jag arg att hon inte kom och sa något, fast sen vet jag själv hur det är/var, man vill gärna klara av det själv..
som att det inte räckte skar jag mig i fingret och fick mens. topppppppppen!
har iallafall promenerat fram och tillbaka till gymmet ikväll, gått på zumba, hoppat lite hopprep och lite övningar med en boll. NU HAR JAG FÅTT NOG FÖR IDAG. GODNATT!

kallt,varmt,kallt,varmt

länge sen jag uppdaterade nu igen..
fredag: tog en promenad och somnade ganska tidigt, sköönt
lördag: städade lite, promenerade sen till gymmet. la mig och solade en stund och simmade ett par längder
på kvällen plockade jag upp Ann-Sofie, vi åkte till Red Robin och åt middag, kollade sedan på bio, DATE NIGHT fick det bli, hade absolut inga förväntningar på filmen så den var faktiskt helt okej!
söndag: det var mulet och kallt, hade diverse skypedater hela förmiddagen, och sen kollade jag på lite film med barnen. hade en fin morsdag middag här, med stek och hummer, och spenat. gott!!
måndag: regn regn och regn, passade M medan mamman och S var hos tandläkaren. blev en filmdag. orkade inte gå på någon engelska.
tisdag: jobbat hela dagen, drog mig tillslut iväg till engelskan, där någon mexican, ganska ung började prata med mig som bara den. han var typ överlycklig att de andra tjejerna inte va där så han kunde prata med mig tydligen. så fråga han så gulligt om han fick sitta breve mig... haha ja höll på att dö. sen kom tjejerna trots allt, stackarn.
imorgon väntar jobb igen, med stor risk att värdpappan jobbar hemma, fy sjutton. det är inte roligt alltså. men men. ska bli varmt igen imorgon så jag kan nog dra ut dom största delen av dagen.
(ang rubriken syftar jag på vädret. vi alla trdde de skulle vara varmt nu, och regnet ska ha slutat för över en månad sen. men igpr var det typ 10 grader igen. imorgon blir det 26, man blir inte klok på detta)

cravings

svensk mat, av alla det slag vill jag ha, svensk husmanskost, svenska pannkakor, svensk pizza/kebab, svensk thaimat, svensk tacos, listan är lång.. (ironiskt att hälften av maten inte ens kommer från sverige)
jag har redan en lista klar för vad jag vill äta första 3 dagarna. skulle kunna skriva 3 veckor, men ja ska vara lite snäll mot mamma.
dag 1. landar på arlanda på morgonen, åker bil en stund och trycker sedan i mig en fet kebab
middag är det inget annat än falukorv och stuvade makaraoner som gäller.
dag 2. lax, potatis och mammas vitvinssås
middag: kyckling (med såndär ketjap manis sås, ni vet) och klyftpotatis, sallllllllaaaaad med ananas.
dag 3. lunch: olas köttfärssås och spagetti
middag: TACOS
i huset bör det också finnas; kanelbullar, ica's vaniljglass med jordgubbssylt alt glassbåtar och svartvinbärssaft (om det finns kvar?)

diss

då är ännu en jobbvecka så gott sov över, och ser verkligen fram emot en lugn helg med SOVMORGNAR.
i tisdags var jag hemma bara, igår var vi på Zumba ofc. idag skulle vi också dit men tjejerna ringde och dissade mig för middag på något mexikanskt ställe. så jag dissade de tillbaka och tog istället med mig min gamla ipod på en långpromenad. (guuuuud vad bra låtar jag har på min gamla ipod som jag helt glömt bort), lyckades hitta en gångväg hela vägen till gymmet, så det blir lördagens uppdrag. följt efter lite middag/shopping/bio med ann-sofie kanske.
nu har vi precis ätit en galen middag och varje kväll jag stannar hemma inser jag varför jag gillar att göra någonting annat. men men.
i helgen ska jag boka min flygbiljett hem också, WOHO.

30° grader, laaaagom!

varmt, hett, svettigt vill jag beskriva dagen. men framför allt UNDERBAAAART! äntligen äntligen värme, ska dock svalna av redan imorgon igen (24 grader...) och sen neråt i veckan tror jag. men riktigt skönt var det dock, hann dock inte spendera så mycket tid ute förutom en stund i lekparken på morgonen. men de räckte för att få hemska linjer av linnet. nu på kvällen har jag varit på engelska och så.. har nog ungefär 2-3 lektioner kvar innan jag varit på allt man behöver som au pair (nu spelar det ju iofs ingen roll eftersom jag kommer åka tidigare..)
imorgon blir det jobb från 8-6, hur segt som helst men det får väl gå. på onsdag och torsdag blir det zumba och vipps så är det helg igen. San Francisco kanske?
(min kamera har inte haft något batteri på sista tiden och jag vet inte varför jag inte laddat den. men ska göra det imorgon och börja ladda upp bilder igen. promise)
så länge bjuder jag en bild på mig och världens bästa mamma  i santa cruz

Good Bye Lake Tahoe

förevigt? nej det tror jag inte, detta är ett ställa jag absolut vill uppleva igen. kanske dock under andra förutsättningar och med andra människor, men tillbaka ska jag nog!
imorgon bitti åker vi alltså tillbaka till east bay för sista gången, känns ganska skönt faktiskt, kanske lite mer ledigt på helgerna.. vi ska stanna vid outleten i vacaville, å måste dit med tjejerna någon gång (om man hade kunnat köra hade de varit piece of cake..). sen ska jag nog kolla på old navys rea, och gymmet!
vi kom upp i fredags, lekte en stund ute i solen. hämtade upp kina mat och krashade i sängen. idag har jag jobbat från ca 7-4 med barnen medan föräldrarna åkte skidor. på kvällen åkte vi hem till några vänner i familjen på "middag", det var massa folk och massa ungar, det bjöds på grillade hamburgare, hemmagjord pasta och margaritas, life is good.
nu är jag trött och ska strax sova.. eller packa..vad vet jag

RSS 2.0