universal studios

ledsen för dålig uppdatering men har inte haft någon tillgång till internet. nu sitter jag på hotellrummet i Los Angeles och är helt slut efter en dag på universal studios (igen).
igår åkte vi vidare längst kusten med stopp för lunch på en strand i Malibu, living the dream eller vad. hur härligt som helst var det. sen åkte vi vidare in i LA och hittade på vårt hotell här i hollywood. 30 minuters solning sen var det dags för NBA match, LA clippers mot Golden state warriors, inga höjdar lag men det var kul och se, och warriors vann!
imorse tog vi tunnelbanan upp till Universal Studios som sagt och har spenderat nästan hela dagen där, har ju sett allting förut men det var kul ändå, njöt mest av de 27 graderna som vi hade här. Begav oss till Walk of Fame efter det och strosade lite tills vi hamnade på California Pizza Kitchen, goooott!
nu är det sängen, imorgon blir det cykel i Santa Monica m.m...
(DET FUNGERAR INTE ATT LADDA UPP BILDER, JAG BLIR GALEN. KANSKE HAR FÖR DÅLIGT INTERNET HÄR PÅ HOTELLET JAG VET INTE. MEN JAG SKAAA FIXA NÅGRA SÅ SNART JAG KAN)

dag 2

dagen har mest bestått av bilåkande, men med storslagen utsikt efter kusten här i cali, helt galet vacker. vädret var mycket braaaa, får tyvärr inte upp nå bilder här idag :/ just nu befinner vi oss i Santa Maria, imorgon tar vi oss vidare till LA, malibu m.m... och basket förstås!!

pebble beach

nu sitter jag med familjen på ett hotellrum i Monterey, CA. har haft en gryyym dag. de kom och hämtade upp mig i huset i oakley igår kväll och sen sov jag med de inne i San Francisco och tidigt imorse drog vi söderut!
har sett half moon bay, sillicon valley, santa cruz och pebble beach för att nämna några. pebble beach var grymt! tror de finns en avundsjuk liten pojke i källviken.
nu ska vi sova strax, imorgon väntar ännu en dags resande med slutdestination Santa Maria, på söndag komemr vi ner till LA och då blir det NBA bland annat. kommer bli braaa detta :)!
santa cruz
peeeeebble beach
(kommer ladda upp alla bilder på facebook för blogg.se är så segt.)

welcome to the united states of america

välkommna välkommna till usa och san francisco kära familj. hoppas resan gått bra! har redan hört av simon om hans fantastiska promenad bland SFs backar med resväska och allt. på torsdag ses vi!
jag har jobbat idag, vi tog bilen till en annan lekpark, äntligen har jag fått lov till att göra det. kul med omväxling måste jag säga. sen sov de och sen lekte vi utomhus tills mamman kom hem. drog en sväng till gymmet, kände mig lite varm dock så tog det relativt lugnt. tror jag hade sönder en maskin också.. nu har jag rört på mig varje dag utom 1 i ca 1/2 vecka. mår mycket bättre, men ännu är det långt kvar till "operation fit" är klar. känner knappt igen mig själv.
svängde förbi target och köpte en kakmix, tänkte baka kakor med S imorgon, påskkakor med jellybeans i. tur jag inte tycker om kakor!!

au pair möte

idag var det dax för vårat månadsmöte igen, bowling stod på schemat. vi kom dit men vår LCC hade inte bokat någon bana och det fanns heller ingen ledig. toppen. så vi åkte och åt FY istället (frosen yoghurt). det satt inte helt fel det heller. mint, vanilj med jordgubbar och gummy bears, det är grejer det.

just nu är jag nervös, vet inte varför, förmodligen för att imorgon vid den här tiden befinner sig "my folks" som min LCC säger här, i Amerika, Usa, Kalifornien, San Francsico. tro mig, det är en skrämmande tanke. ännu mer skrämmande att jag måste säga hejdå igen om 2 veckor. men det är ett senare problem, ska se till att ha time of my life helt enkelt! dock kommer jag inte träffa de fören på torsdag, men ändå. gaaaalet! imorgon! 7 månader har gått sen jag senast såg de, halabalula.
annars är det jobb som gäller imorgon, ingen preschool dock, vilket betyder att det kommer bli en lång dag. så lär jag tvätta och packa..

sleep tight


har vart i tahoe, är trött, sliten, huvudvärk. har jobbat, och jobbat. åkt lite bräda, och åkt hem igen. dags att sova. beger mig in på sista jobbveckan innan semester. längtar. om 2 dygn är la familia här. galet. godnatt

wow wow wubbzy

lååååååång dag, med jobb 6-6. trodde barnen skulle sova till 7:30 åtminstonde med fröken fräken var uppe innan mig. det blev skjutsning och hämtning till förskola, lekparken med lillen, naps och sen lite lek utomhus. väder, ca 24 grader, dock väldigt blåsigt.
efter jobbet blev det en promenad med peppande Kesha i lurarna, hade inte tänkt att göra något idag men jag kunde inte låta bli. M blev dock helt förtvivlad när jag sa att jag skulle ut och gå och bara grät och grät, charmigt! det beror nog mest på att han har ännu en förkylning. SNÄLLA LÅT MIG VARA FRISK DENNA GÅNGEN.
nu har jag kollat på Wow Wow Wubbzy i över 1 timme med S i väntan på att M skulle somna. kan inte få låten ur hjärnan, irriterande eller vad! men det är de programmet som gäller här ni morgon och kväll..
packningsdax nu, sen sängen!

St Partricks Day

idag har det firats St Patricks Day här i amerikat, som egentligen är en irländsk grej då det är irlands nationaldag idag. alla ska bära grönt, och ser man någon som inte har grönt får man nypa den personen, festligt värre. detta hade jag dock inte en tanke på när jag vaknade imorse, men klarade mig bra ändå. ingen annan hade valt gröna kläder heller så.

Jobbet flöt på som vanligt, underbart att få smörja in barnen med solkräm igen haha, 74 F nådde våran termometer som högst idag, alltså ca 23 grader. solen värmer nått helt otroligt som min mamma skulle ha sagt, men det känns ändå att det bara är vår i luften än så länge med kyligare vindar.
efter jobbet tog jag ytterligare en sväng till gymmet, samma som igår fast utan simningen. skönt skönt. imorgon jobbar jag ungefär 6-6, kommer vara DÖD när dagen är slut. och på fredag väntar kyligare breddgrader, eller ja, vi ska till Tahoe igen.

zzzzzzzzzzz

jag är trött trött och trött. har jobbat idag igen som sagt, morfarn är fortfarande här så har han har följt med överallt när jag skjutsat till förskolan och ja. han är jätte trevligt verkligen, men en dag så räcker! däremot lyssnade barnen på mig som aldrig förr haha, det gillas.
efter middagen åkte jag till gymmet och mötte upp tyskorna, fy tusan vilket multipass det blev. crosstrainer, styrka, hopprep och simning. men nu känns det bra! dock så räcker det inte långt att göra detta en gång i månaden för att det ska ge resultat. men men, någon gång ibland är väl bättre än ingen?
svårt att förstå att om en vecka kommer min familj vara här i USA! och om två veckor så är jag nere i L.A igen! tiden går ruskigt fort när man har något att se fram emot så.
nyss när jag bytte om till PJ så såg jag i spegeln en liten liten svag kant från mitt linne jag hade på mig idag, var ute kanske 40 min bara mitt på dagen!

svar på tal

fick lite frågor av en tjej som funderar på att åka som au pair, lägger upp det som ett inlägg för ja är rätt säker på att det är fler som undrar.

1. Vad är det bästa med att vara au pair?
du börjar med svåraste frågan.. jag vet faktiskt inte. jag har några botten saker, de mesta är average men ingen toppen sådär. hmm, eller jo!!! allt man får se. vid sidan av allt jobb och de så har man chans att upptäcka helt grymma platser och saker! som många andra svennebananer bara drömmer om, om två veckor ska jag tex se Las Vegas och Grand Canyon, hur coolt är inte det. plus att man får betalt varje vecka så man går aldrig pank!
2.Om du hade kunnat ändra på något, vad skulle det vara?
skulle jag ändra på något skulle det definitivt vara att åka till en större stad, behöver absolut inte vara en storstad på det viset. men en stad där det finns ett riktigt college och en bunt andra au pairer!
3. Hur ser en vanlig dag ut för dig?
en vanlig jobbdag börjar jag runt 8 tiden när mamman åker, äter frukost med barnen och klär på dem, är det ingen pre-school för tjejen går vi till lekparken och är där någon timme på förmiddagen. sen går vi hem äter lunch, vid 1 lägger jag dem för deras nap (tupplur, eller hur man nu ska översätta det). De vaknar strax efter 3- halv 4, då går vi antingen ut på gården och leker eller leker med leksaker, play doh eller gör små pysselsaker. jag slutar vid 5 och då åker jag antingen till min engelska lektion (måsta ha 72 skoltimmar), eller så åker jag till gymmet eller äter någonstans med de andra au pairerna!
4. Tycker du att jag gör rätt i att åka?
Är det något du känner att du vill göra så tycker jag absolut det!! För vara sig du trivs eller inte så kommer du aldrig ångra dig att du tog chansen, jag mådde rent ut sagt skit ett tag i början, men jag ångrade aldrig att jag åkte. för jag vill inte spendera resten av livet till att fundera på hur det kunde ha varit :) man får se så sjukt mycket häftiga saker också som sagt..

värmen är tillbaka

igår var det födelsedagskalas för hela slanten, princesspary, eller sjöjungru kanske. en blandning. 4 år fyllde den lilla tösen. tack och lov kom inte alla de 15 inplanerade ungarna, men tro mig det var tillräckligt. det var pizza, hoppborg, cupcakes och pinata (får inte till de spanska N:et) som stod på schemat. det var ett lyckat kalas med fint väder.
idag så är det ny vecka och nya tag, lite som ett sista eller näst sista ryck inför en efterlängtd och välbehövlig semester. har lekt med barnen och morfarn hela dagen, satt ute i solen och läste ett tag också.
halv 6 på kvällen bestämde jag mig för en promenad, hade t-shirt och caprimjukisar och var vaaarm. snacka om underbart, känner nästan att de bränner lite i ansiktet till och med efter dagen. hoppas för guds skull att denna värme är här för att stanna.
har tagit promenad nu två dagar i rad och det känns jätte bra. men man kan verkligen känna att det var ett tag sen man rörde på de där benen, blåsor och träningsvärk är resultatet. hur jag lyckats få träningsvärk i ryggen har jag dock ingen aning om. så de är mitt mål nu, att ta åtminstonde en halvtimmes promenad nu varje dag tills familjen kommer så länge väder, jobb och fötter tillåter.

she's out of my league

helg helg helg, helg hemma, love it. somnade klockan 9 igårkväll, vaknade dock halv 8 jätte kissnödig och kunde inte somna om, men härligt att få dra sig i sängen sen hur länge jag ville. tog en lugn morgon och kollade lite skolor och sånt. vid 4 drog jag mig till gymmet, gymmade ett tag och sen ringde jag A-S och frågade om bio. she´s out of my league blev kvällens film, hade väldigt låga förväntingar vilket gjorde den helt okej! kanske inget att betala bio för så, men helt klart sevärd, ett par skratt fick man.
imorgon är de födelsedagsparty för hela slanten åt little miss pumpkin. 4 år fyller hon, hoppas hon förändras över natten och kommer över "why" stadiet... haha nejdå. det är bara det att nu har han också börjat, alldeles för tidigt, WHYYYYYYYY!!!??? hon kommer få en bil i födelsedagspresent av föräldrarna, inte en riktig men så gott som, herregud. av mig får hon en princessbok om "manners" (hur man uppför sig), och återanvändbara sjöjungfru klistermärken, någon ordning får det väl vara!

200 dagar

har inget vettigt att säga, förutom att jag ser fram emot första jobbfria helgen på 4 veckor. sovmorgon! hade min sista yogaclass idag, skönt att vara klar med den. nu blir det någon mer dansinpirerad klass på gymmet istället.
tack för mig. 200 dagar nu.

ångest

nu är det ångest gällande mycket, semester, hemfärd och vikt. iofs har jag ingen aning vad jag väger, och inte vill jag veta. men nu har vi break från skolan i två veckor. så de blir hårdträning tills familjen kommer sådeså.
har förövrigt har haft en ganska bra jobbdag, ingen förskola på onsdagar så vi tog oss en utflykt till lekparken. väder, soligt men kyligt. ungefär som en svensk oktober dag skulle jag säga. vi lekte och lekte, jag var ett monster och skulle låsa in barnen i en bur, vilken bra au pair va? jag lovar, inte min idé. men barnen hade riktigt kul i alla fall. på kvällen har det varit engelska och nu har jag ont i huvudet och ska sova.

alice in wonderland

idag har jag haft en fullkomligt rutten dag, och glöm allt det där jag skrev tidigare om att ta kritik, jag är inte ett dugg bättre. familjen har nya synpunktar på hur mkt, jobba lagomt är osv, får se om jag pratar med de om de imorgon, idag bara bröt jag ihop.
på kvällen drog vi i alla fall och såg Alice in Wonderland, cool film i 3D med johnny depp som självklart gjorde hela filmen. hade dock en skrikade bebis bakom mig som förstörde själva upplevelsen. men skönt att försvinna in i filmen värld en stund.
jag försöker härma drottningen i filmen i mina super coola 3D glasögon.
en lite normalare och seriösare. så ni inte glömmer bort hur jag ser ut

söndag 7 mars

i morse packade vi in oss i bilen och körde hem, lite tråkigt för idag var det verkligen huuuur fint väder som helst. men det var det här hemma också så jag satt mig ute en stund.
annars har jag varit riktigt uttråkad idag, ingen kompis har varit hemma. var på väg att åka och se Alice in Wonderland själv ett tag, men vi bestämde oss för att skippa engelskan imorgon kväll och se den då istället. har ju trots allt 3 andra engelska lektioner att gå på.
denna vecka ska jag även börja leta högskolor/universitet på allvar! det är bara en månad cirka tills anmälningar och allt ska in.

heja sverige

kolla överst
dock var det ju tecknade. men här duger det lika bra!

hink och spade

sitter i huset i Lake Tahoe just nu, barnen sover äntligen middag och jag mer än njuter av en lång stund. vi lekte ute en stund på förmiddagen när solen var framme med hink och spade, de gör verkligen framsteg i snön dessa barn! fast de är lite kul att se, de håller spaden med ena handen, ställer ner hinken på marken och håller andra handen i luften som att det vore farligt att sätta ner den, haha..
ikväll ska vi nog gå ut och äta kinamat, hoppas på det. det är bara jag, mamman och barnen här den här helgen, pappan var tvungen att jobba. så jag tror att vi kommer åka hem imorgon bitti, hoppas på det för det ska snöa här i alla fall och då kan jag ta en sväng till gymmet innan en ny vecka av jobb och skola drar igång.
nej nu ska jag äta lite och kolla lite på tv! godnatt sverige
p.s förresten tror jag jag har hittat björnspår på gården, halvläskigt. d.s

dålig uppdatering

usch, har inte haft tid eller ork att uppdatera. jobbar som sagt hela dagen och pluggar hela kvällen och sen är jag död.
idag trillade i alla fall mitt körkort ner i brevlådan och jag ser ut som en brottsling, inte klokt ser det ut. men men, vad gör det. förövrigt har jag haft mitt svenska i ett år nu!!
imorgon åker vi till tahoe igen, är tyvärr inte pepp på mer jobb eftersom det är fjärde helgen i rad som jag jobbar. men det är väl bara bita ihop och hoppas på snälla barn och bra väder. har också en rolig story om en crazy kille som irngde på dörren idag, men den får ni höra om imorgon. nu ska jag sova.
om 3 veckor har jag träffat la familia nu......YAY!

kritik

att ta kritik på ett bra sätt är inte alltid lätt, speciellt inte hundratals mil hemifrån. dessutom har inte amerikaner alltid bästa sättet att uttrycka sin kritik då de är väldigt rakt på sak. är något fel så säger det de. inge tissel och tassel. vi svenskar borde lära oss lite, samtidigt som amerikaner kanske borde lära sig lite av oss. hur som helst, ibörjan på detta år och långt innan med föresten (när min kära bror sa elaka saker vid köksbordet och jag började gråta floder), så hade jag grymt svårt att ta kritik och kände mig värdelös och ensam och gud vet vad. idag har jag funderat lite på det och det är något jag har blivit bättre på. ja får inte speciellt mycket kritik på det sättet. men småsaker som jag blev galen på förut och tjurade en dag för förut kan jag nu släppa efter en liten stund.
idag blev de också en rätt lugn dag vi grillade hamburgare ute i det fina vädret och på eftermiddagen tog jag mig till gymmet och körde järnet i en timme. sen åkte jag och kollade i lite affärer och sen hem igen. nu ska ja krypa ner och kolla på film och sen sova, imorgon är de oakland zoo som står på schemat.

RSS 2.0