JAI HO!

jag äääälskar zuuuuumba, det är sjukt kul! och våran instruktör är så himla duktig och peppande. hur ofta går man på ett träningspass där svetten RINNER och man är helt slut efter 60 min, men vill inte sluta. jag fortsatta dansa i omklädningsrummet och hela vägen hem.
annars har jag haft en tung jobbdag.. barnen har inte velat lyssna alls. allt jag sa denna morgon var DO NOT.
do not touch that
do not go in there
do not hit you brother
do not bite your sister
do not take that away from me
do not throw food on the floor
listan kan göras lång, men vi stannar där för nu. UUUUUUURGH. skönt att jag fick åka och dansa ut aggressionerna.
imorgon väntar jobb igen, förskola och så. hoppas på en regnfri dag, idag har det varit av och på hela dagen.
på fredag blir det Tahoe sista gången, skööööönt, och vi åker hem på söndag redan så det blir inte så jätte långt där uppe i alla fall! ska bli skönt att kunna börja umgås med vännerna på helgerna igen, om jag nu får vara ledig..

the last song

vilken dag.
imorse bestämde vi oss för att barnen behövde nya sandaler, sagt och gjort åkte vi till sunvalley mall i Concord. S hittade ett par rosa fina, M skrek och skrek när vi ville mäta hans fot, vi drog lott om storleken.
de skulle in på disneystore och jag smet in på abercrombie.. älska älska deras kläder. inte superbilligt, men tur är väl det! köpte i alla fall två par shorts, behöver verkligen shorts! tror jag äger ett par, och en bunt hotpants men det räknas inte. de var i alla fall på rea, jag är grym. (nu svamlar jag).
trafiken jävlades med oss hela vägen hem, olycka, in'n burger för 3 och en vill ha happy meal, "kill leksak" i happy meal, vända om, ännu en olycka.. normalt äter vi lunch strax innan 12 och barnen lägger sig vid 1, var nog nästan 2 innan vi kom hem och kunde sätta oss och äta. men trevligt var det i alla fall.
på eftermiddagen tog vi en promenad till "sandpark" och lekte lite och flög drake. njöt lite av sista varma soliga dagen (imorgon väntar regn).
var på väg till engelskan när tjejerna ringde å fråga om vi inte skulle på bio istället, sure. the last song fick det bli idag, och vi satt där, som 4 stycken 14åriga tjejer och snörvlade som bara den. men mycket bra film!
Sometimes you have to be apart from people you love, but that doesn't make you love them any less. Sometimes it even makes you love them more.
nu blire sängen!

the weekend is over..

vart tog helge vägen, helt seriöst? när vi är uppe i tahoe rör sig knappt klockan och nu är det söndagkväll och snart läggdags, inte klokt. så, vad har jag då gjort denna fantastiska SOMMAR helg. jo jag har njutit, njutit av att det nästan varit 30 grader ute, inte klokt det heller.
igår lördag, tog jag bilen till gymmet först och letade efter mitt försvunna armband, utan lycka. tog på mig bikinin och simmade 40 längder och la mig sedan i solen KLOCKAN 5 och njööööt av värmen. sen tog jag mod till mig och åkte till bion helt ensam, fan va grym jag var, och vad befriad jag kände mig efteråt..haha det är sant. såg i alla fall "the backup plan" med Jennifer Lopez, kände mig först urlöjlig som satt och skratta så jag grät helt ensam. men sen orkade jag inte bry mig. helt klart sevärd film i alla fall!
idag söndag, försökte jag ta sovmorgon eftersom jag inte haft det på år och dar! men lyckades sova till halv 9 ungefär.. frukost och ett antal skypedater. lunch ute i solen med barnen och sen åkte jag till gymmet och solade och simmade, så himla skönt!!
imorgon är det ny vecka, känns lite småtungt. men å andra sidan är det en vecka närmare till jag åker hem. woho.

pixieland

denna morgon bar det av till Concord och Pixieland, ett pytte nöjesfält för småbarn. ganska gulligt för just den åldern, själv fantiserade jag om hur man kunde spela in skräckfilmer på det där avdankade stället. speciellt eftersom personalen såg ut som sånna där misslyckade cirkusartister som inte fick jobb för de antingen var för fula, för långa, för tjocka. ja precis. läskigt. men vi hade en trevlig förmiddag i solen!
åkte hem, jobbade en stund när barnen sov och mamman handlade, sen satte jag mig ute i solen en stund, barnen tog sitt första dopp i bubbelpoolen med pappan!! ska vara runt 25 grader nu i helgen, sen näste vecka väntas regn och 10 grader igen, SUCK!!!
efter middagen tog jag en promenad i solnedgången, ljuuuuuuuuuvligt!
imorgon jobbar jag under dagen, från 10-4 ungefär. vill göra något på kvällen men alla kompisar är borta eller jobbar, jätte kul. får se om jag vågar gå på bio själv..

dålig uppdatering

usch har varit dålig uppdatering nu i veckan, men varje dag och varje vecka ser ungefär lika dana ut nuförtiden. kom hem i måndags eftermiddag, åkte till engelskan på kvällen, tisdag = jobb och engelska, onsdag = jobb och Zumba, idag torsdag = jobb, tänkte gå på zumban ikväll igen men stannade hemma och åt middag med familjen istället. men vilken familje middag det blev, pappan kom inte hem, S vägrade äta, M spottade ut allting och kunde inte sitta still..
har lite ångest över att vara hemma faktiskt haha. men men, ska bli skönt med en lugn kväll också, sova tidigt vore något de. har i alla fall varit flitig och fixat med alla bostadsköer och loggat in och grejat.
imorgon ska vi till "Pixieland"i Concord, en liten nöjespark för småbarn, det är jag, mamman och barnen och mammagruppen tror jag som ska dit. ska bli fint väder så skönt att vara ute.
tråkig nyhet är att vi inte åker till DisneyLand som det var inplanerat om två veckor, känner mig faktiskt riktigt besviken. inte för just disneyland, men själva grejen. anledningen är att pappan inte har tid..

it's a beautiful day

idag har jag mer eller mindre åkt snowboard i 20 gradig värme, jäklar vad varmt det var! mina värdföräldrar har varit på nått skidlärar grejs i Squaw den här helgen, värdpappan skulle dit idag med så jag följde med. försov mig dock så jag fick slänga på mig kläder och packa ihop mina saker fort som bara den. Squaw Valley är resorten som ligger brevid den vi vanligtvis åker till, har varit där några gånger innan men aldrig åkt där. Squaw anordnade OS för herrans massa år sen, 1960 eller något sånt tror jag. Det är i alla fall ett jätte mysigt ställe som jag definitivt ska tillbaka till om några år eller så.
Vädret var topp, backarna passade mig lite bättre, och idag hade jag inget emot att vara på egen hand, det var jätte skönt! Satt mig ute på en resturang i den lilla "byn" och åt en grym ceasar och njöt av solen. Åkte till klockan två, sen satte jag mig utanför starbucks och solade medan jag väntade på att värdpappan skulle bli kvar, underbaaart. jag älskar våren.
nu är jag trött och slut, blir middag sen sängen och imorgon åker vi tillbaka till Oakley. Och jobb på tisdag.. men nästa helg tror och hoppas jag att jag har ledigt!

stormiddag

idag har jag jobbat för andra dagen i rad här i Tahoe, riktigt riktigt omotiverat var det idag, men ändå hann vi med mycket. äntligen fick jag tillåtelse att ta med barnen till en lekpark här med bilen (ligger asnära), så lyckades väl fördriva lite tid där på förmiddagen. när ungarna sov så satte jag mig i solen ute i balkongen, halvtimme sen svettades jag ihjäl. sen lekte vi ute resten av eftermiddagen och spanade på vildkaniner!
klockan är snart 8 och har inte ätit än, mer än frukost och ett äpple, inte bra. glömde i princip att äta lunch, var så facinerad av det fina vädret. visste att det skulle komma gäster hit för middag, 3 st sa dem, personer jag träffat förut så inga problem tänkte jag. när de kom tillbaka från backen sa det att de hade blivit 7 gäster helt plötsligt, just nu tror jag det sitter 12 fulla amerikaner i vardagsrummet. 2 hälsar. kul. hoppas det blir god mat i alla fall..

högskola/universitet

idag var sista ansökningsdagen till högskolorna, har jag gjort rätt val? jag har ingen aning, för jag vet inte vad jag vill än, har inte grepp om någonting just nu känner jag. är det inte rätt så är det väl inte värre än att söka om till våren eller nästa höst.. just nu tror jag att jag kommer hamna i örebro. men den som lever får se.
befinner mig i tahoe nu, har åkt bil hela dagen och varit till en lekpark, that's it. ser fram emot att gå och lägga mig tidigt ikväll, börjar nog jobba strax innan 7 imorgon..
förvörigt så kan jag meddela att jag förmodligen kommer befinna mig på svensk mark igen första dagarna i Juli :) så lite mer än två månader kvar, och innan det ska jag hinna med L.A och disneyland (igen) med familjen, och förhoppningsvis San Diego med ett par tjejer. Snart är värmen här och då ska jag njutaaa sista tiden!

Zumba

hej och hå, pust och stön. nyss hemkommen från mitt livsförsta Zumba pass på gymmet, ett ord, GALET!
vet inte hur jag ska beskriva det riktigt, men det är väldigt väldigt dansinspirerat, med inslag av salsa, rumba, mambo (you name it) och hiphop. 1 timme och jag var helt död, för att vara ärlig var jag död efter 10 minuter. kunde inte i denna stund förstå hur ja orkade dansa 3 danspass på en kväll för ett år sedan..
nej men kul var det verkligen, så ska försöka göra det nu 2 gånger i veckan tills jag åker, och egen träning någon dag också. toppen
nu längtar jag verkligen efter värmen, har regnat sen mina föräldrar åkte hem i princip, idag var det hyffsat väder, typ 18 grader som varmast, men det blåser och håller på och är mulet så det är inte alls skönt. bikini och poolväder välkomnas!
(imorgon åker vi till Tahoe igen, kom jag inte precis hem? för en lång weekend, yay, mer jobb. men men, näst sista gången och är det bra väder så är det ju okej)

ESL

nu har jag varit duktig och gått på min engelska lektion 2 dagar i rad efter 4 veckors uppehåll.. men segt är det med 3 timmar. stannar inte alltid hela men ändå. nu är jag riktigt trött och vill sova, men lär skicka in de sista ansökningarna till högskolorna. har dock ingen aning om vad jag vill än, men den som lever får se, något bra kommer det väl ur allt!
imorgon är det jobb, sen eventuellt att vi åker upp till Tahoe på kvällen, men jag hoppas på att det blir torsdag morgon istället, är inte jätte pepp på att åka dit igen när vi kom hem i förrgår liksom.. men det är i alla fall näst sista gången! HURRA!

jag älskar min nya hatt

jag älskar min nya hatt från Banana Republic.
jag älskar mitt Kate Spade ipod fodral
jag är sugen på nyponsoppa och skorpor, eller smårgåsrån.

huvudvärk

befinner mig som sagt i Truckee i skrivande stund, har jobbat hela dagen, M fick två time-outs, en för han slog S med sin mugg i huvudet och för att han drog mig i håret. vet inte vad som tog åt honom. Annars har väl dagen rullat på antar jag, vi åker hem imorgon bitti som det ser ut nu för dåligt väder kommer in.
jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men sen jag kom tillbaka från semestern tog mitt au pair liv helvändning av olika saker. när allt är utrett kommer jag berätta vad som gäller för själv har jag inte koll än :) dock känns det rätt tungt.
jag vet att jag är skyldig en sammanfattning av semestern också, den kommer kanske imorgon när vi har kommit hem för nu har jag sån huvudvärk och vill bara sova!
vill passa på att önska mamma och pappa en trevlig flygresa hem också, kommer sakna er igen, eller det gör jag redan. men denna gång dröjer det inte lika länge innan vi ses igen! PUSS
står och spänner mig i Malibu...underbart

20 års kris

vet inte om jag skrivit om detta förut eller inte, men idag kom det upp igen i alla fall.
i bilen upp till Tahoe så började min värdmamma beklaga sig över att hon börjar bli gammal (fyller 40 i år) och jag blev tvungen att berätta om min 20 års kris.. för jag tror att när jag fyller 20 kommer mitt liv vara över. åtminstonde allt kul (innerst inne vet jag självklart att detta inte är sant), men liksom, nu kommer det gå utför tänker jag.. skrattar åt mig själv samtidigt som jag är livrädd.
jag mena, hur illa är det inte när en symaskin och en stavmixer står överst på önskelistan?

känslor

idag har nog varit en av de mest känslo laddade dagarna i mitt liv. på gott och ont. har utfört mitt jobbigaste samtal hittills också, cred til mig, men fan så jobbigt.
nåja, kvällen spenderades en sista gång med min kära mor och far, grymt god middag downtown brentwood och sen strosade vi lite på Macy's och Target. det var riktigt jobbigt att säga hejdå igen, bra mycket värre än förra gången egentligen eftersom att man då var förväntansfull och allt det.
men jag vill i alla fall tacka mamma, pappa och simon för en helt fantastisk semester här i Cali. ni är bäst!!!
imorgon åker vi till Tahoe igen, är inte så peppad eftersom det innebär mer jobb. plus att vi ska åka dit nästa helg också.. men får väl göra det bästa av det hela antar jag.
nu ska jag packa och sen lägga mig och läsa Linda Skugges självbiografi...

home sweet home? njaa

är tillbaka i east bay nu, eller ja kom igår eftermiddag men har haft fullt upp sen dess. flög med simon från las vegas till San Francisco igår morse, spenderade några timmar på flygplatsen med hon och tog sedan bart ut hit.
hade påskmiddag med några av värdpappans jobbarkompisar och familjen.
Idag har vi varit på playdate i en lekpark och på easter egg hunt, spännande att se hur de går till. här är det inte så att man letar efter ett litet större utan massa små plastegg med typ mnms i eller liknande. flest vinner..
sen hade jag ett jobbigt samtal, grät och grät. allt vändes upp och ner 24 timmar att fatta ett beslut, ingen att rådfråga och herregud. jag vet inte vad jag ska ta mig till.
åkte med Tamara till gymmet och gick i en trappa i 20 minuter och bubblade, starbucks på det och en massa prat så var åtminstonde kvällen räddad.
skulle behöva prata med min familj nu, typ fort. men de är ute i öknen någonstans eller nått sånt och har varken dator eller teckning på någon telefon. toppen. uppdatering och sammanfattning om resan kommer senare eller imorgon

grand canyon

text kommer när jag är tillbaka i San Francisco Bay, nu är det sovdax!!

VEGAS BABY!

jaha, då sitter man på hotellet i Las Vegas, känns rätt overkligt. Grymt coolt hotell, byggt som en pyramid, Luxor. allt är stort här, hotellen, jiiiiiiiiiiiiiiiiises. tråkigt att man inte är 21 som sagt, men sånt är livet.
dock är det väldigt väldigt kallt här, och BLÅSIGT! vart tog värmen vägen?
gårdagen spenderades på venice och santa monica beach, dock var det ganska kallt då också, hade tjocktröja på mig medan andra gick runt i bikini..

RSS 2.0